Dux : The Upcoming Dreamcast Shooter

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας keeper7k
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

keeper7k

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
30
picture.php

Κυρίες και κύριοι. Σηκωθείτε απο καναπέδες, απο καρέκλες, αφήστε κάτω τα τηλεκοντρόλ, κατεβείτε απο τις .... ζυγαριές κι ετοιμαστείτε για ΝΕΟ Dreamcast Shooter!

2484779042_b53ba8b031.jpg

Το όνομα αυτού Dux και όπως αναφέρει και το Racketboy :

The Sega Dreamcast has one of the most loyal followings of hardcore gamers and more than seven years after Sega announced the end of its hardware run, the Dreamcast is still slowly being supported by a handful of devoted developers. The latest game be announced is DUX, a new 2D shooter from the team at HUCAST.net.
Το παιχνίδι δεν είναι ακόμη έτοιμο , ούτε υπάρχουν πολλές πληροφορίες γύρω απο αυτό - εκτός του οτι θα κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ (μια χαρά δηλαδή) - αλλα υπάρχει ένα Gameplay video που μπορείτε να κατεβάσετε απο εδώ...

Για όσους θέλουν να μάθουν ακόμη περισσότερα, ακολουθεί συνέντευξη του René Hellwig απο το HUCAST.net ...

Click on banner

Long Live The Undead Console!!!

Screenshots :

s06.png
s08.png

s05.png
s07.png

s04.png

Stage 1 (old footage)

http://www.blog.hucast.net/dux_stage1_teaser.avi (right-click, save-as)

[ame=http://youtube.com/watch?v=RFRkMtFNf1Y]YouTube - DUX for Dreamcast - shoot'em up

Stage 2

http://www.blog.hucast.net/dux_stage2_alpha.avi (right-click, save-as)

[ame=http://youtube.com/watch?v=U7VikgFrQdo]YouTube - DUX for Dreamcast stage 2 alpha

Links :

The legend will never die.... Ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου!!! Τhx για την είδηση keeper7k.

Ω!!! Ευχαριστούμε...

Αυτή τη φορά θα το κατεβάσω όμως πριν το αγοράσω, δεν θέλω να την ξαναπάθω όπως με το Last Hope που το χρυσοπλήρωσα και το έπαιξα για μισή ώρα...

Μιση ωρα?Εγω χανω στα πρωτα 45 δευτερολεπτα :biglaugh:

Προφανώς δεν εννοούσα ότι κράτησα για μισή ώρα. Νομίζω ξεπερνάω τα 45", χάνω,βρίζω για 2' και ξαναπροσπαθώ, μέχρι να περάσει η μισή ώρα.

Καλά εγώ άχρηστος είμαι αλλά είναι τέχνη να αγοράζεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ τίτλο στο DC το 2008!very nice.... :darkglasses:

Καλά, σε αυτό δεν έχεις άδικο, και για 20 ευρά μάλλον θα το πάρω...

Θα το αγοράσω όπως και να είναι.

Συμφωνώ απόλυτα με τον pitsunami ότι είναι τέχνη να αγοράζεις νέο παιχνίδι για το Dreamcast 7 χρόνια μετά τον υποτιθέμενο επίσημο "θάνατο" της κονσόλας. Προσωπικά το βλέπω πρώτα από όλα ως κίνηση υποστήριξης του κάθε "γενναίου" developer που τολμάει να κάνει νέο release για "νεκρό" σύστημα. Και μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα releases γίνονται συλλεκτικά πολύ γρήγορα γιατί σχεδόν πάντα είναι σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, οπότε ουσιαστικά ακόμα και να μην σου αρέσει και να το ξαναπουλήσεις δεν χάνεις καν τα λεφτά σου.

Συγκεκριμένα για το Last Hope έχω αγοράσει και την έκδοση του DC και την έκδοση του NeoGeo CD και φυσικά δεν έχω μετανιώσει, παρόλο που όντως είναι διαβολεμένα δύσκολο.

Αυτά είναι πραγματικά απίστευτα νέα. Το Dreamcast έχει αποδείξει ανά τους καιρούς ότι είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ κονσόλα, όλων των εποχών.

Εκτός από παιχνίδια, συνεχίζει να υπάρχει διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το Treamcast.

Long live Dreamcast.....!!!!!!!!!!!!! FTW!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maddog είπε:
Συγκεκριμένα για το Last Hope έχω αγοράσει και την έκδοση του DC και την έκδοση του NeoGeo CD και φυσικά δεν έχω μετανιώσει, παρόλο που όντως είναι διαβολεμένα δύσκολο.
Δεν είναι μόνο ότι είναι, βασικά, unplayable, είναι και ότι τα γραφικά είναι κάπου 1.5 γεννιά πίσω από το DC...

Φίλε Gryzor, ενώ για την δυσκολία τείνω να συμφωνήσω, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για τα γραφικά. Το θέμα με τα γραφικά παρέσυρε πολλούς στο να θάψουν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Προσωπικά το θεωρώ παρεξήγηση εκ μέρους του κόσμου. Το Last Hope δεν ξεκίνησε ποτέ να ανταγωνιστεί το Ikaruga και το Under Defeat που είναι native DC shooters. Ουσιαστικά πρόκειται για 16 bit NeoGeo παιχνίδι που έγινε port και στο DC. Πως θα μπορούσε λοιπόν να έχει DC γραφικά; Θυμίζω ότι πρώτα κυκλοφόρησε για NeoGeo AES.

Αν γίνει η σύγκριση στην σωστή της βάση, δηλαδή με παιχνίδια όπως το R-Type ή το Pulstar που είναι σαφώς "κοντύτερα" στο στυλ gameplay του Last Hope και στο hardware για το οποίο είναι γραμμένος ο κώδικας του, δεν είναι πλέον δίκαιο να το θάβει κανείς για τα γραφικά του. Μια χαρά NeoGeo γραφικά έχει...

Και αυτό αντικατοπτρίστηκε και στην τιμή αγοράς. To Last Hope πουλιόταν από το Play-Asia για $39.99 ενώ όλα τα υπόλοιπα DC shooters ξεκινούσαν από τουλάχιστον $59.99 και συχνά ξεπέρναγαν τα $70. Άρα δεν το "χρυσοπληρώσαμε" όπως γράφεις. Κατά κάποιον τρόπο είχε "budget" τιμή αγοράς. Με αυτούς τους όρους εγώ το θεωρώ μια καθ'όλα τίμια πρόταση.

Άλλος ένας κλώνος του R-Type... περίεργο, με τον σχεδιασμό που έχει το διαστημόπλοιο που καλείσαι να πιλοτάρεις (αλλά και κάποια από τα εχθρικά και οι αρχηγοί) θα ορκιζόμουν ότι είναι top view (ή αλλιώς top down). Πάραυτα το βιντεάκι δεν αφήνει περιθώρια παρεξηγήσεων. side scrolling shooter (Shoot 'em up) λοιπόν με αντιγραφή των κύριων χαρακτηριστικών του R-Type όπως ήδη είπα, από τα όπλα, η συσσώρευση ενέργειας τους, μέχρι την ασπίδα - που την εκτοξεύεις κιόλας - τα δωράκια, κάποιοι από τους εχθρούς, μέχρι και η πίστα.

Η κίνηση όμορφη, ο 3D σχεδιασμός το ίδιο, καλοσχεδιασμένο γενικά αν και έχει πολύ απαλά χρώματα για shooter, ενώ και στην πίστα πολλές φορές μπερδεύει το background με τους τοίχους που χάνεις όταν πέσεις επάνω τους*1... μέχρι και τα δωράκια δυσκολεύτηκα να βρω σε κάνα δυο περιπτώσεις, οπότε βαράμε στο ψαχνό οτιδήποτε εμφανιστεί στην οθόνη, έτσι για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. :D Ο αρχηγός μου φάνηκε υπερβολικά εύκολος*2 από όσο μπόρεσα να κρίνω από το βίντεο, αλλά και το παιχνίδι γενικά το ίδιο, άρα με έξι ουσιαστικά πίστες αναμένω να είναι το άκρως αντίθετο του Last Hope. Ενδιαφέρον μου φάνηκε και το τμήμα που "αναγκάζεσαι" να "σπρώχνεις" τμήματα της πίστας για να προχωρήσεις.

*1 & *2: Ευτυχώς που στην τελική του μορφή το παιχνίδι αφενός θα είναι μάλλον πιο δύσκολο, αφετέρου θα μπορείς να ρυθμίσεις το background brightness ώστε τα πράγματα να είναι πιο διακριτά για το τί είναι τί και να ξεχωρίζουν πιο εύκολα τα "διακοσμητικά" από τα "επικίνδυνα" στοιχεία του παιχνιδιού. :thumb:

This video shows parts of the first stage finished to roughly 90%. The final stage has more lenght and the boss enemy will have more attacks. Also, an option to adjust background brigthness by yourself, to make it more or less stand out from foreground and sprites, will be included. Music is a roughmix.
Δύο μήνες ακόμη από ότι αναφέρει και θα κυκλοφορήσει στην αγορά, άρα μπορούμε να σχολιάσουμε και την τιμή του, που όπως και να το δει κανείς το ποσό των 20? μάλλον κρίνεται τίμιος διακανονισμός. Ευχάριστα νέα θα έλεγα, ειδικά για μία κονσόλα που η ίδια η εταιρεία απαρνήθηκε και δεν της έδωσε καν τον χρόνο και την ευκαιρία να το παλέψει λίγο (όχι ότι θα νικούσε τον πόλεμο, αλλά θα είχε μία πιο αξιοπρεπή ήττα σίγουρα).

Ας βάλω και το Link που οδηγεί απευθείας στο blog για περισσότερα από τον δημιουργό του.

http://www.hucast.net/blog/

Επιπλέον ενδιαφέρον προκαλούν οι δηλώσεις του: ότι ανήκει στην ομάδα που έφτιαξε το Last Hope, αλλά και ότι έχουν στα σκαριά ένα παιχνίδι και για το NeoGeo:

Speaking about Last Hope, you may know that I'm actually part of the NG: DEV.TEAM and that our next Neogeo shooting game is still in progress, so it will hopefully get an relase next year.

Το OP ενημερώθηκε με screenshots και gameplay videos. Enjoy :thumb:

Αυτή κι αν είναι είδηση....θα το αγοράσω έστω κι αν χρειαστεί να βγω στη ζητιανιά (που λέει ο λόγος βεβαίως-βεβαίως) ;-)

Thanks for the news !!!!!!!!

Ένα Medley απο τις μουσικούλες του Dux βρίσκεται εδώ.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, με ρετρό feel και καλοδουλεμένο ;)

Y.Γ. Ενημέρωσα και το OP

Γεια σας. 1ο μου ποστ :)

Να ρωτήσω κάτι; Πρόκειται για αυθεντικό παιχνίδι το παραπάνω.

Βγαίνουν ακόμη παιχνίδια για το DC? Και επειδή το χάρισα πριν χρόνια, δεν γίνεται να το παίξουμε με emulator?

Όχι, δεν συνεχίζεται επίσημα η παραγωγή παιχνιδιών στο Dreamcast, με εξαίρεση κάποια λίγα παιχνίδια που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια.

Για εξομοιωτή κοίτα τον nullDC

Αμαρτία να μην έχεις την αυθεντική κονσόλα πάντως, την βρίσκεις πάμφθηνα εξάλλου...

Νόμιμα, πάντως, προφανώς δεν γίνεται να το παίξεις γιατί είναι εμπορικός τίτλος. Όχι ότι δεν θα βγει στα τορρεντάδικα...

Πίσω
Μπλουζα