Eρχεται ιντερνετ 100mbps

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.871
Αντιδράσεις
3.827
Επεσε το ματι μου στις ειδησεις της ΝΕΤ και ειχε καποιον υπευθυνο της κυβερνησεως με λεζαντα τον παραπανω τιτλο.

Εγω που ειμαι στα 1024Κbps θα δω αισθητη διαφορα; :D

Ορε που παμε..... :wait2:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και δεν είχε scroller να λέει τους πιθανούς περιορισμούς για ποιότητες γραμμής, contention κτλ κτλ?

Παραλίγο...
 
Μαλλον πρεπει να εχει σχεση με τις "οπτικες ινες" που μαστορευουν αυτον τον καιρο .

Ολο σκαβουν..... :shake:
 
Μάαααααλιστα....εδώ ο κόσμος έχει αρχίσει να πεινάει...και αυτοί μιλάνε για για 100 mbps internet...λες και το έχουμε άμεση ανάγκη....ρε δεν πάμε καλά λέω εγώ !!!

και σας παρακάλώ, μην πολιτικοποιήσετε το σχολιό μου...
 
Γενικώς δεν είμαι της άποψης ότι, όσο υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα σταματάμε να ασχολούμαστε με μικρότερα. Αλλά να κοκορευόμαστε ότι θα έχουμε δίκτυα (και όχι internet, βεβαίως) 100Μbps ενώ δεν μπορούμε καν να πάμε διακοπές είναι ξεφτίλα...
 
Δεν μπορω να καταλαβω τον συνειρμο "γρηγορης δικτυωσης" και "παγκοσμιας πεινας".

Αν δεν ειναι ακυρος, θεωρειτε οτι αν γυρισουμε σε BBS ταχυτητες θα βοηθησουμε στην εξαλειψη της ανθρωπινης εξαθλιωσης?
 
Δεν διάβασες τί είπα... ακριβώς αυτό που λες είπα, από τη μία. Από την άλλη, δεν αντέχω κυβερνητικές κομπορημοσύνες για 'γρήγορες ταχύτητες' όταν ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού... Είπα εγώ να γυρίσουμε σε DUN?
 
Τελικά δεν ανακοινώνουν γρήγορες ταχύτητες, γκρίνια. Ανακοινώνουν γρήγορες ταχύτητες, πάλι γκρίνια.

Τα βήματα στην Ελλάδα γίνονται αργά αλλά σταθερά και αυτό είναι το ρεζουμε. Ήδη ξεκίνησε η παροχή αμφίδρομου δορυφορικού Internet σε τιμές που δεν είναι καθόλου απαγορευτικές, για περιοχές που δεν πρόκειται ποτέ να δουν DSL.

Σε λίγο θα έρθουν και οι οπτικές ίνες. Κανένα πρόβλημα λοιπόν. Με το καλό να ορίσουν. Όσο για τη παγκόσμια πείνα, σίγουρα σαν πολίτης αυτής της χώρας θα τη σκέφτομαι όταν θα αγοράζω το νέο μου gaming laptop σε δυο μέρες και θα συγκινούμαι. (insert sarcasm here).
 
Τα βήματα στην Ελλάδα έχουν γίνει εντυπωσιακά γρήγορα θα έλεγα. Είναι δεν είναι 4 χρόνια από τότε που δίναμε 50 ευρώ για μια σκάρτη 384/128.

Επειδή λόγω TOSEC και λοιπών "διεθνών" επαφών έχω μια αρκετά καλή επαφή με τα δεδομένα broadband των περισσότερων χωρών, αυτή την στιγμή το κόστος που πληρώνουμε σε συνάρτηση με την ταχύτητα που έχουμε είναι εξαιρετικά καλό.

Υπάρχουν ταχύτερες γραμμές σε κάποιες χώρες αλλά τις πληρώνουν πανάκριβα σε σχέση με τα πχ 30 ευρώ που κοστίζει μια 24ρα εδώ (ακόμα και αν "κλειδώνει" στα 14...). Και μην ξεχνάμε ότι πρακτικά κανένας Ελληνικός ISP δεν εφαρμόζει κανένα είδος capping, κάτι που γίνεται όλο και πιό συνηθισμένο στο εξωτερικό (τα μισά μέλη του TOSEC έχουν ήδη δεχτεί προειδοποιήσεις ή και μείωση ταχύτητας λόγω "abuse")

Από εκεί και πέρα, καλά τα 100 MBps αλλά νομίζω ότι τελικά το μόνο που θα προσφέρουν είναι η μάλλον "άχρηστη" δυνατότητα να "μαζεύεις" υλικό με ρυθμό πολύ ταχύτερο από αυτόν με τον οποίο μπορείς να ασχοληθείς μαζί του. Πόσες ταινίες και games την ημέρα μπορείτε να δείτε/παίξετε δηλαδή; Και τι να τα κάνω τα 100 MBps αν τα συνδυάσουν με cap 30 GB/μήνα πχ;

Εγώ έχω μια 2αρα και γενικά με καλύπτει. Πιστεύω ότι αν έχεις 8+ (που επαναλαμβάνω ότι αυτή την στιγμή τις παίρνουμε φτηνά με βάση τα διεθνή δεδομένα) επαρκεί ρεαλιστικά για οτιδήποτε.
 
Η ταχύτητα δε σημαίνει κατ ανάγκη "περισσότερα σκουπίδια στον ίδιο χρόνο" αλλά σημαίνει και "μικρότερος χρόνος για το ίδιο θέμα", σημαίνει και "ταχύτερη διασύνδεση μεταξύ δύο σημείων", σημαίνει και "νέες υπηρεσίες, όπως τηλεεργασία κ.λ.π.", σημαίνει και "νέες δυνατότητες δουλειάς για νέες επιχειρήσεις", και τέλος μην ξεχνάμε πως η ανάπτυξη μιας χώρας κρίνεται πρωταρχικά από δύο παράγοντες:

α. τι δίκτυα επικοινωνιών διαθέτει και

β. τι δίκτυα συγκοινωνιών έχει

Ας βλέπουμε και τη θετική πλευρά των πραγμάτων αντί να μουρμουράμε πάντα.

Τώρα όσον αφορά την πείνα, μόνο μουρμουράμε αντί να βρίσκουμε τρόπους να βελτιώσουμε την κατάσταση. Η πείνα ειδικά στη χώρα μας έχει πολλούς λόγους, και γίνομαι πιο συγκεκριμένος:\

α. ξαφνικά κάποιος που όλη τη ζωή του ήταν κουκουρουκου και δεν ενδιαφερόταν για τίποτα ώστε να βελτιώσει τις προοπτικές του στην αγορά, ξυπνά και θέλει να μη δουλεύει και να πληρώνεται αδρά για να συντηρεί το καταναλωτικό μοντέλο που του περνάνε

β. δεν παλεύει προς τη σωστή κατεύθυνση ή με το σωστό τρόπο, αν κυνηγάς λάθος πράγματα σίγουρα δεν έχεις προοπτικές να πας καλά

γ. δεν εκμεταλεύεται τις δυνατότητες που του παρέχονται επαρκώς

δ. κυνηγά να γίνει δημόσιος υπάλληλος και μετά καταριέται τον ανύπαρκτο μισθό που δεν του φτάνει

και τέλος ναι υπάρχουν και αυτοί που οι ευκαιρίες δεν τους δόθηκαν ή ένα σωρό άλλοι παράγοντες τους κτύπησαν και δε μπόρεσαν να ορθοποδήσουν. Όμως αυτή η κατηγορία θα μπορούσε να δεχτεί την κοινωνική αλληλεγγύη αν όλοι οι υπόλοιποι λειτουργούσαν σωστά. Και μη μου πει κανείς που δουλεύει ή έχει επιχειρήσεις πως ψάχνει με το δίκανο μέσα σε μια πληθώρα κόσμου να βρει κάποιον που να κάνει για τη δουλειά του και εξηγούμαι:

- να είναι καταρτισμένος επαρκώς (αν και αυτό είναι το τελευταίο και κανονίζεται πολλές φορές)

- να έχει το ενδιαφέρον και την όρεξη να μάθει νέα αντικείμενα

- να έχει την εξυπνάδα να ξέρει να συμπεριφέρεται σε πελάτες, συνεργάτες και εργοδότες

- να μην είναι λαμόγιο και διαλύσει την εταιρία

- να μην έχει κενόδοξες φιλοδοξίες και μόνο και να μην έχει καβαλήσει καλάμι

- να μη βαριέται και να μη θεωρεί πως ότι έμαθε έμαθε και τέλος

- και γενικά να ξέρει το που πρέπει να κάνει τι και πως

και μετά ας μιλήσουμε για τα υπόλοιπα .... γιατί εγώ στα τόσα χρόνια μου, δεν είδα ποτέ κάποιον καλό να πεινάει. Αργά ή γρήγορα κάποια προσπάθειά του θα απέδιδε. Ίσως όχι για να τον κάνει πλούσιο αλλά σίγουρα όχι για να πεινάει. Ας το σκεφτούμε λίγο
 
VDSL και οπτικη ινα συντομα κοντα σας.

Απο τα σημερινα ΝΕΑ.

Σερφάρισμα στο Ίντερνετ με ταχύτητες τέσσερις έως πέντε φορές υψηλότερες σε σχέση με αυτές που προσφέρουν σήμερα οι πιο γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις (ΑDSL)...


Μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (high definition) μέσω Διαδικτύου, με ποιότητα εφάμιλλη του κινηματογράφου! Τηλεδιασκέψεις όπου οι συνομιλητές θα αισθάνονται ότι βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον!


Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τις εφαρμογές που θα προσφέρουν τα νέα... υπερηχητικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, που έρχονται και στη χώρα μας και αποτελούν το επόμενο σημαντικό βήμα στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει μία από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δίκτυα νέας γενιάς, τα οποία θα απλωθούν σε περισσότερα από δύο εκατ. νοικοκυριά.



Οι ανάγκες των Ελλήνων χρηστών και κυρίως των επιχειρήσεων για γρήγορες και σύγχρονες υπηρεσίες επικοινωνιών μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν, διαπιστώνουν ήδη τα στελέχη της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια τα 256 Κbps στις συνδέσεις του Ίντερνετ θεωρούνταν... αστρονομική ταχύτητα! Σήμερα οι συνδέσεις των 8 Μbps ή 12 Μbps, απλώς ικανοποιούν. Αύριο τα 30 Μbps ή τα 40 Μbps μπορεί να μην αρκούν. Είναι προφανές- τονίζουν τα ίδια στελέχη- ότι θα πρέπει να περάσουμε στο επόμενο στάδιο όπου οι ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο ανεβαίνουν στα 50 Μbps ή ακόμα και στα 100 Μbps, κάτι που γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.



Χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία, έχουν ήδη προσαρμόσει τη στρατηγική τους στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών. Δίκτυα που θα καλύπτουν μέχρι και το έσχατο άκρο (last mile) της σύνδεσης του τελικού χρήστη με το Διαδίκτυο, καθώς θα φθάνουν μέχρι το σπίτι του και γι΄ αυτό αποκαλούνται «Fiber-to-the-Ηome» (FΤΤΗ). Στη Σουηδία μισό εκατομμύριο σπίτια έχουν ήδη συνδεθεί μέσω της τεχνολογίας αυτής, ενώ στη Δανία βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για τη σύνδεση 967.000 κατοικιών, που αντιστοιχούν στο 33% των συνολικών σπιτιών. Στη Γαλλία η εθνική στρατηγική έχει ως στόχο τη σύνδεση 4 εκατ. κατοικιών μέχρι το 2012.





Οι οπτικές ίνες

Στη χώρα μας, το υπουργείο Μεταφορών προωθεί σχέδιο για την εξάπλωση ενός μεγάλου δικτύου οπτικών ινών που θα φτάσει σε 2 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα, δίκτυο οπτικών ινών θα αποκτήσουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, οι 52 πρωτεύουσες νομών και συνολικά 186 δήμοι. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω συμπράξεων Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), με τις πρώτες συνδέσεις να είναι διαθέσιμες σε περίπου τρία χρόνια.


Οι οπτικές ίνες προσφέρουν... υπερηχητικές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που φτάνουν μέχρι τα 100 Μbps (έναντι 24 Μbps που θεωρητικά προσφέρει αυτήν τη στιγμή - μόνο για τη λήψη δεδομένων- η υπάρχουσα τεχνολογία ΑDSL). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παροχή προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, όπως είναι η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, το πολύ γρήγορο σερφάρισμα στο Ίντερνετ, η τηλεεργασία, η τηλεϊατρική κ.λπ.



Οι σύμβουλοι του υπουργείου Μεταφορών εκτιμούν ότι το 2013 θα έχουν ευρυζωνική σύνδεση συνολικά 2,4 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά (64% διείσδυση). Από αυτά, τουλάχιστον το 45% θα έχει πρόσβαση μέσω του δικτύου οπτικών ινών.





ΟΤΕ: ανεβάζει... ταχύτητες με ενδιάμεσης γενιάς τεχνολογία




ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ στο Ίντερνετ όμως, ετοιμάζεται να ανεβάσει και ο ΟΤΕ. Δεδομένου ότι η υλοποίηση του σχεδίου των οπτικών ινών του υπουργείου Μεταφορών θα απαιτήσει αρκετό χρόνο (οι πρώτες συνδέσεις θα είναι διαθέσιμες από το 2012), ο Οργανισμός σχεδιάζει να επενδύσει άμεσα στην «ενδιάμεση λύση» της τεχνολογίας VDSL (Very high bitrate Digital Subscriber Line), αναβαθμίζοντας το σημερινό δικό του ευρυζωνικό δίκτυο (ΑDSL).


Μέσω της αναβάθμισης αυτής, πολύ σύντομα θα μπορεί να προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ έως 52 Μbps!



Ειδικότερα, στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει το πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ για παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων VDSL (τεχνολογία κατά μία γενιά νεώτερη από το ΑDSL, η οποία μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την ταχύτητα μετάδοσης και λήψης δεδομένων) σε συνδρομητές στους Αμπελοκήπους, στην Άνοιξη, στο Κουκάκι, στο Μαρούσι, στην Κηφισιά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η τεχνολογία VDSL θα επιτρέψει στον ΟΤΕ να αυξήσει τη χωρητικότητα στο δίκτυό του, παρέχοντας θεωρητικές ταχύτητες έως 52 Μbps, έναντι των 24 Μbps που είναι σήμερα η ανώτατη θεωρητική ταχύτητα πρόσβασης στο Ίντερνετ. Από την επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος θα εξαρτηθεί το πόσο γρήγορα θα «ανεβάσει» ταχύτητες ο ΟΤΕ και στο υπόλοιπο δίκτυο σε όλη τη χώρα, αλλά και πώς θα διαμορφωθούν οι χρεώσεις. Η αναβάθμιση ολόκληρου του δικτύου του ΟΤΕ σε VDSL έχει εκτιμηθεί ότι θα κοστίσει στον Οργανισμό περί τα 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το ένα πέμπτο του κόστους των περίπου 2,1 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού του έργου FΤΤΗ (οπτική ίνα στο σπίτι).
 
Και παλι βρε συ Aardvark, λιγη ειναι η ταχυτητα.. και εδω υπαρχουν τα 100mbps αλλα απλα δεν συγκρινεται με τα optic. Eιναι να μην συνηθισουμε σε κατι.. απο εκει και περα αναλαμβανει η απληστια της ανθρωπινης φυσης.. :)

picture.php
 
Τι να τα κάνεις τα 100 download αν σου έχουν 1 upload. Για οπτική σε καμμιά 5αετία το λιγότερο και μόνο OTE. Ακόμη δεν έχουν αρχίσει τα έργα. Οπότε μην χαιρόμαστε.
 
Ούτε έως 52, ούτε έως 24, ούτε τίποτε. vdsl = παρωχημένη ενδιάμεση τεχνολογία που δεν συγκρίνεται με τις οπτικές ίνες.

Βέβαια για να μιλάει ο πΟΤΕ για vdsl, αυτό σημαίνει ότι θα κοιτάξει να σαμποτάρει όπως και με όποιο τρόπο μπορεί την τεχνολογία των οπτικών. Βέβαια με αυτά τα μυαλά θα το φάει το κεφάλι του, μια ματιά στα κέρδη του τον τελευταίο καιρό θα δείξει γιατί αν έρχονταν οι Γερμανοί φέτος και όχι πέρσυ θα τον προσπέρναγαν.

Τέλος πάντων, προσωπικά έχω κατεβάσει το Internet, δεν έμεινε και τίποτε άλλο που να θέλω να κατεβάσω. Η 24άρα (της κακιάς ώρας του πΟΤΕ ) έμενε πια ανενεργή και αποφάσισα να την κάνω 2άρα. Και αυτή με καλύπτει πια πλήρως. Ανενεργή μένει τις περισσότερες ώρες της μέρας.......

Όσο για τα 100 , 50, 1000 και τα λοιπά μεγκαμπιπιες, ας μην ήταν να τα πάρουν από την συνδρομητική τηλεόραση και τα "αθλητικά" και θα βλέπαμε. Προσωπικά και πάλι την τηλεόραση την έκλεισα κάπου το 1999 και έχασα το τηλεκοντρόλι.......
 
pooky(1) είπε:
Όσο για τα 100 , 50, 1000 και τα λοιπά μεγκαμπιπιες, ας μην ήταν να τα πάρουν από την συνδρομητική τηλεόραση και τα "αθλητικά" και θα βλέπαμε. Προσωπικά και πάλι την τηλεόραση την έκλεισα κάπου το 1999 και έχασα το τηλεκοντρόλι.......

Έτσι είναι ΚΑΙ λόγω της νέας μόδας (συνδρομητική) tv που μπήκαν περισσότεροι παίκτες βλέπε ΟΤΕ, HOL και η ΝΟVA (forthnet) θα αρχισει η μάχη των mbits που λέω και εγώ. Το θέμα είναι ότι η πραγματική επανάσταση των ταχυτήτων θα γίνει με τις οπτικές ίνες (όταν βέβαια ολοκληρωθούν, ακόμα βέβαια δεν ξεκίνησαν). Μέχρι τότε να (μιλήσω προσωπικά) θα μείνω στα 24 θεωρητικά mbits της forthnet (16-18 πραγματικά) , όταν το 2006 στις αρχές είχα 384kbps.

Τελικά δεν θα ικανοποιηθώ (δεν ικανοποιούμαστε) τε τίποτα.
 
Παιδια ας μην εχουμε παραπονα. Εχουμε γρηγορο και φθηνο ιντερνετ στη χωρα μας. 3 χρονια τωρα (αν θυμαμαι καλα) απολαμβανουμε κανονικοτατα 24mbps με λογικοτατο κοστος.

H Ελλαδα πασχει απο 3 τρισεκατομυρια στραβα και αναποδα αλλα το ιντερνετ δεν ειναι ενα απο αυτα.
 
Καλά όταν έρθουν θα έχουμε γεράσει :( είτε είναι vdsl είτε οπτικές ίνες,άλλωστε το συνηθίζει ο ΟΤΕ.
 
Δεν με ενδιαφέρει, πια, τίποτε παραπάνω από την 2άρα γραμμή. Ότι θέλω να κατεβάσω το κατεβάζω, για σερφάρισμα δεν το συζητάμε, έφτανε και περίσσευε και μια 128άρα.

Αν είχα τη δυνατότητα να έχω 512/512 kbps σύγχρονη γραμμή θα την επέλεγα, όπως και αν ήμουν επαρχία θα έβαζα τη χαμηλή γραμμή της Cyta με το μεγάλο upload.

Οι ανάγκες, επί το πλείστον, είναι πλασματικές. Τα περισσότερα από αυτά που ο καθένας κατεβάζει, δεν έχει το χρόνο καν να τα δει. Τι να λέμε τώρα.

Καλές οι θεωρητικές ταχύτητες, καλά τα κινητά και ακίνητα τηλέφωνα, όποιος τα χρειάζεται σαφώς και να τα βάλει. Αλλά οι περισσότεροι θα τα βάλουν, και θα πληρώνουν αδρά, για λόγους εντυπωσιασμού των "κολλητών" και μόνο.

e-pennis has many faces!!!!!!!!!!!!
 
Τα 100αρια των εταιριων οταν με το καλο ερθουν δεν ειναι μονο για κατεβασμα ,αλλα για πληθωρα υπηρεσιων.

Απο Video συνομιλιες και HD καναλια και ταινιες για τον μεσο καταναλωτη μεχρι εφαρμογες σε σχολεια ,δημοσιες υπηρεσιες και νοσοκομεια.
 
Aardvark είπε:
μεχρι εφαρμογες σε σχολεια ,δημοσιες υπηρεσιες και νοσοκομεια.
Το κάνω nominate για το joke of the day thread, αν και όταν αυτό δημιουργηθεί. :p

(για να προλάβουμε τυχόν παρεξηγήσεις, το χάλι της Ελλάδας ειρωνεύομαι, όχι το post του αγαπητού μυρμηγκοφάγου!)
 
Πίσω
Μπλουζα