El angel exterminador (1962)

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.611
Αντιδράσεις
264
Αγαπημένη ταινία του 1962 (Λουίς Μπουνιουέλ)

angel2520exterminadorih6.jpg


Μια παρέα αριστοκρατών διασκεδάζουν σε μία δεξίωση που γίνεται σε μια πολυτελή έπαυλη. Τα "περίεργα" ξεκινούν από την αρχή του έργου, όταν το υπηρετικό προσωπικό βιάζεται να αποχωρήσει (βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες) πριν ακόμα αρχίσει η δεξίωση.

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι, διαπιστώνουν οτι -για κάποιο ανεξήγητο λόγο- δεν μπορούν να αποχωρήσουν από το κτίριο, και μένουν έγκλειστοι σε αυτό.

Η καλύτερη ταινία του Μπουνιουέλ, πολύ μπροστά για την εποχή της, και με ένα φινάλε που "σκοτώνει".....

001tn2.jpg
002pd7.jpg
003ef3.jpg


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ούτε καν από το σαλόνι δεν μπορούν να βγουν. Αδυνατούν να πάνε ακόμη και μέχρι την κουζίνα για να πιουν νερό. Όσοι είναι έξω από την έπαυλη, ενώ επιθυμούν να μπουν μέσα για να δουν σε ποια κατάσταση είναι οι "εγκλωβισμένοι", πάντα κοντοστέκονται στην είσοδο της περίφραξης και γυρίζουν πίσω.

Απίθανη η σκηνή που μετά από μέρες σπρώχνουν μέσα τα ζωντανά πρόβατα για να μη λιμοκτονήσουν οι αριστοκράτες και εκείνοι περιμένουν πως και πως να μπουν στο σαλόνι για να τους ορμήσουν σαν λύκοι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την ταινία αυτήν, την είχα δει στην κρατική(που αλλού), σε ηλικία 13 χρονών! Φυσικά, ήταν αρκετά βαριά για τέτοιες ηλικίες, αλλά παρόλα αυτά μου έιχε κάνει θετκή εντύπωση. Πιστέυω, οτι είναι η πιο λογική από τις ταινίες του Μπονιουέλ(σε σύγκριση πχ με τον "Γαλαξία")...
 
Ο Μπουνιουελ ηταν αναρχικος σκηνοθετης και μεσα απο τις ταινιες του εκανε την πλακα του στην αστικη ταξη.Αν σας αρεσει δειτε οπωσδηποτε και το Weekend του Goddard.viva la revolution.
 
Εκ του ασφαλούς όλοι αναρχικοί και επαναστάτες είναι..
 
Την ταινια την ειχα πετυχει στο εντελως ξεκουδουνο ενα βραδυ στο καναλι της βουλης.

Πραγματικα με καθηλωσε. Φοβερη ιδεα και ευρηματικη υλοποιηση.

Εκ τοτε την εχω ξαναδει αλλες δυο φορες.
 
RIO είπε:
Εκ του ασφαλούς όλοι αναρχικοί και επαναστάτες είναι..
Που κολλαει το εκ του ασφαλους?Παρακαλω να εισαι ακριβης και δε θελω αμπλαουμπλικια της δεκαρας...
 
Να λειπουν οι χαρακτηρισμοι γενικως. Δεν υπαρχει θεση για πολιτικη (ή απολιτικ) αντιπαραθεση εδω μεσα. Αν καποιο σχολιο δεν σας αρεσει - αρκει ενα pm σε καποιον διαχειριστη - και το εξεταζουμε επι τοπου.
 
psyxakias1981 είπε:
Που κολλαει το εκ του ασφαλους?Παρακαλω να εισαι ακριβης και δε θελω αμπλαουμπλικια της δεκαρας...
Προσπερνάω τα περί "αμπλαουμπλικια":xm: και σου λεω πως ήταν ανέκαθεν πιασάρικο, κάποιος σκηνοθέτης να το παίζει αριστερός, αναρχικός και οτιδήποτε παρόμοιο. Είχε εξασφαλισμένη την καλή κριτική και o συγκεκριμένος σε κάθε ταινία δέχονταν επαίνους, απο κάθε λογής "προοδευτικούς" ευρωπαίους κριτικούς. Μπορεί ο Μπονιουέλ να ήταν ισπανός, αλλά δεν γύριζε τις ταινίες του εκεί. Άρα δεν ήταν κάτι το ηρωικό. Αυτό μου θυμίζει τον γνωστό b-movie σκηνοθέτη Τζες Φράνκο, ο οποίος έλεγε οτι μέσα απο τις ερωτικές ταινιές τρόμου που γύριζε, πέρναγε πολιτικά μυνήματα!!! Και εγώ που νόμιζα οτι τις έκανε, επειδή έκοβαν πολλά εισητήρια :( ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το παιζει τωρα το Σινε+

Σπευσατε οσοι δεν το εχετε παρακολουθησει!
 
[edit] Όσο και να ευχαριστείς δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάτι για να το κατεβάσεις. Διάβασε τους κανονισμούς του φόρουμ [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα