El Greco: Κούκλα Ουά-Ουά

NIOBH

RetroMaNiaC
Joined
9 Ιουν 2013
Μηνύματα
955
Αντιδράσεις
1.753
Η «Αγάπη μου Ουά-Ουά» ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη θεατρική παράσταση (κωμωδία), που ανέβασαν ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Κάκια Αναλυτή από το 1967 έως το 1972. Το 1974, το έργο έγινε κινηματογραφική ταινία από την Φίνος Φιλμς.

Ο Κώστας Ρηγόπουλος παίζει έναν συγγραφέα που περνά κρίση (επαγγελματική οικονομική και προσωπική). Στην δύσκολη αυτή φάση της ζωής του, τον στηρίζει αποτελεσματικά μια νεαρή Aφρικανή, που έχει έρθει στην Ελλάδα για σπουδές και παράλληλα εργάζεται στο σπίτι του συγγραφέα σαν οικιακή βοηθός.

Η «Αγάπη μου Ουά-Ουά», ενέπνευσε την El Greco που την έκανε κούκλα. To ύψος της ήταν περίπου 70 εκ., ενώ στη μπλούζα της ήταν τυπωμένο το όνομά της με λατινικούς χαρακτήρες: “Oua-Oua”. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι από την 10η έκθεση παιχνιδιών της El Greco, στο ξενοδοχείο Χίλτον στις 7/8/1973 (Εθνικό Οπτικοακουστικό αρχείο, τεκμήριο D1947). Οι έγχρωμες φωτογραφίες είναι από το αρχείο μου.

72275.jpg72276.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλως ηρθες ΝΙΟΒΗ,ενδιαφερουσες οι πληροφοριες σου!

[edit] Τακτοποιήθηκε [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ katerinak. [edit] Τακτοποιήθηκε [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΝΙΟΒΗ οι φωτογραφιες δεν εμφανιζονται καθολου.

Υπαρχουν 2 τροποι για να τις ανεβασεις:

1ος τροπος:ακολουθεις τις οδηγιες του βιντεο

2ος τροπος: δημιουργια αλμπουμ,υπαρχουν οδηγιες εδω
 
ευχαριστουμε πολυ ΝΙΟΒΗ και για τις φωτογραφιες!ειχα εντοπισει την κουκλα στο βιντεο του εθνικου οπτικοακουστικου αρχειου αλλά ουτε που πηγε το μυαλο μου οτι ηταν εμπνευσμενη απ την ταινια "Αγαπη μου Ουα Ουα"

Συγχαρητηρια που κρατησες την κουκλα σε τοσο καλη κατασταση
 
Ενδιαφέρουσες η πληροφορείς σου ΝΙΟΒΗ!!! :thanx2:

Ερώτηση :confused: :confused: γιατί η EL Greco κυκλοφόρησε την κούκλα και σε λευκή :what:

Η κούκλα έχει πουληθεί σε αυτόν τον συνδυασμό χρωμάτων με την πορτοκαλί μπλούζα τουλάχιστον σε 3 διαφορετικούς πλειστηριασμούς στην Ιταλία τα τελευταία 5 χρόνια και μια φόρα εμφανίστηκε Αφρικανα αλλά με γαλάζια μπλούζα επομένως δεν είναι πλαστή στα σίγουρα!!

Oua-Oua.jpg

Η φωτογραφία είναι από τον ένα πλειστηριασμό , δεξιά κάτω φαίνεται λίγο το σηματάκι

Επίσης κυκλοφόρησε και με το όνομα UALLA-UALLA σε ξανθιά την όποια και έχω στην κατοχή μου σύντομα φωτογραφία… έτσι συνεχεία στο μπέρδεμα μας έχει η El Greco :bash: :help:

Ιταλίδα συλλέκτρια μου είχε αναφέρει ότι η αυθεντική κούκλα στην μορφή αυτήν εμφανίστηκε το 1960, και ότι της η el Greco ήταν αντιγραφή , :wait2:

Βέβαια όταν είδα την κούκλα :nono: :eviltongue: ακόμα και αυτό να παίχτηκε η δίκη μας είναι 1000% καλύτερη στα σίγουρα :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΝΙΟΒΗ, καλώς όρισες στην παρέα και ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες και τις φωτογραφίες.
 
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και συγχαρητήρια σε όλους σας στο Retromaniax, για τη συμβολή σας στη διαφύλαξη πολύτιμων "ρετρό" γνώσεων, εικόνων και αναμνήσεων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
NIOBH καλώς ήρθες! Την κούκλα αυτή πρώτη φορά την βλέπω και μ'αρέσει πολύ! Δεν βρίσκετε ότι αυτή που μας έδειξε ο El Greco Fanatic μοιάζει λίγο στην bibi-bo?
 
Tην ΟΥΑ ΟΥΑ της El Greco, ούτε που την ήξερα πριν την δω σε αυτό το θρεντ...! Την βρήκα πρόσφατα και έχω να πω ότι διαφέρει πολύ απ όλα τα άλλα παιχνιδια της Ελ Γκρεκο στο μεγεθος και στο σχημα..! Αλλά είναι πολύ όμορφη και ξεχωριστη :)

88353.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Makisimos αυτό και αν είναι ανακάλυψη όλα τα λεφτά :clap: :award: :award: και σε ανώτερα :thumbup:
 
El Greco Fanatic, κάτσε ακόμα μην χαιρομαστε, γιατι στο σβερκο της δεν γραφει Ελ Γκρεκο..! Μωρε λες εκεινη η φιλη σου να ειχε δικιο και αν ειναι από άλλη εταιρία? :eek:
 
Makisimos no worries!! Μια χαρά είναι η κούκλα αυθεντικότατη αυτό το κεφάλι γενικά σε οποία el Greco κούκλα και να το συνάντησης η άσπρη η σοκολατή δεν γραφή τίποτα, επίσης εγώ ανέφερα για το σχέδιο με τα μακρινά πόδια ότι είναι έμπνευση παλιάς ιταλικής κούκλας και αυτό είναι αλήθεια τελικά,

Να αναφέρω ότι η ΝΙΟΒΗ ότι έγραψε για την κούκλα είναι 100% σωστό απλά όπως ξέρουμε η el Greco έκανε πολλές αλχημείες για αυτό και έχουμε ψιλομπερδευτεί για να μην το πω πιο βαριά :p

Και πάλι να την χαίρεσαι :thumbup:
 
Άλλη μια κούκλα "Ουά-Ουά", από τη σειρά με τις μηχανικές κούκλες που έβγαλε η El Greco τη δεκαετία του 80. Έχει ύψος 50 εκ.

ELG_20171022_193729.jpg

ELG-i.jpg



Και οι δύο "Ουά-Ουά", μαζί! :)

ELG_20171022_193512.jpg

 
και που μπαίνει ο δίσκος που λέει;πολύ ωραίες κουκλίτσες δείχνουν!
 
Πίσω
Μπλουζα