[El Greco] Λαχανόπαιδα

mytinyworld

RetroNuts!
Joined
18 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.859
Αντιδράσεις
89
Ηταν πολύ της μόδας στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Λέγεται ότι κάθε κούκλα ήταν μοναδική, όμως εγώ έχω δει την ίδια και δεύτερη φορά :xm: Η δική μου, αγορασμένη από εμένα στην εφηβεία μου #) λέγεται Πωλίνα Τζόνσον. Κάθε κούκλα συνοδευόταν από ένα πιστοποιητικό γέννησης και ένα πιστοποιητικό υιοθεσίας! Την ημέρα που την αγόραζες ή στην έφερναν δώρο, γινόταν η πράξη υιοθεσίας :D

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλα μιλαμε η φατσουλα της εχει την φαση!!! Το ρουχο πολυ επεισοδιακο!!!

Κουκλα με ονοματεπωνυμο δηλαδη!!!
 
Είχα κι εγώ,αλλά αυτό το πιστοποιητικό δεν το θυμάμαι!Λαχανούληδες νόμιζα ότι τους λένε!
 
Κι εγω ετσι νομιζα ΤΗΕΒΕΣΤ20 αλλα τελικα ειναι γνωστα σαν λαχανοπαιδα..! Νομιζω και το κουτι ετσι τα γραφει..! Και λαχανουληδες ομως ειναι γνωστα!

Οπως το ΣΤΡΟΥΜΦΟΤΗΛΕΦΩΝΟ που ξαφνικα εγινε"ΕΞΥΠΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ"..!! :(
 
Επικα καρακαλτ σεντονια που βρηκα στο χωριο της Ms Wally το περασμενο καλοκαιρι

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally, πανέμορφα τα σεντόνια!!! :D

Παιδιά, μην έχετε αμφιβολίες ότι η el greco τα ονόμαζε λαχανόπαιδα!!! Ιδού οι αποδείξεις! ;)

picture.php
 
Τα λαχανοπαιδα τα διαβασα στο περιοδικο της καντυ (που εγινε η σχετικη διαφημιση)

Η ιστορια τους ηταν : πως ενα κοριτσακι βγηκε μεσα σε λαχανα (σε κηπο με λαχανα δεν θυμαμαι καλα) παιδακια και θελησε να τους δωσει ενα σπιτικο. Επειδη ομως ηταν ευθυνη, και επρεπε να προσεξουν καλα τα μωρακια και δεν ηταν ευκολη υποθεση, επρεπε να τα υιοθετησεις με πιστοποιητικο υιοθεσιας, που λαμβανες την στιγμη της αγορας. Απο κει και περα (έλεγε) είχες την ευθυνη τους και επρεπε να προσεξεις ωστε να τα φροντιζεις και να τα κανεις ευτυχισμενα.

Η ολη ιστορια ηταν τοσο ρεαλιστικα γραμμενη (στο περιοδικο) που σου δημιουργουσε δεος. Στην αρχη μαλιστα νομιζα (σαν παιδακι που ημουν) πως προκειται για πραγματικα μωρακια (στην πρωτη σελιδα ειχε ζωγραφιες με μωρακια μεσα σε λαχανα. Στην πισω ειχε τα κουκλακια). Μετα οταν καταλαβα πως προκειται για κουκλες, μου δημιουργηθηκε η εντυπωση πως δεν ηταν και ευκολο πραγμα να αποκτησεις μια τετοια κουκλα. Περα απο το κοστος (που το φανταζομουν τεραστιο), αυτη η φροντιδα που απαιτουσαν (λες και ηταν κατι ανωτερο απο κουκλες) με τρομαζε.

Οποτε αρκεστηκα στην bibibo μου :p
 
Πολύ ωραία ιστορία Λορένα μου! :)

Επειδή την κούκλα αυτή την αγόρασα στα 16 ή 17 μου #) θυμάμαι ότι μάζευα δραχμή δραχμή τα χρήματα να την πάρω, μιας και η μητέρα μου θεωρούσε αδιανόητο να μου δώσει λεφτά για κούκλα σε αυτή την ηλικία!! :D Πρέπει να έκανε περίπου 6.000 δρχ. :xm:
 
Αυτοί είναι οι 2 δικοί μου! Μου τους είχαν στείλει συγγενείς μου από την Αυστραλία πριν ακόμα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα!

[edit] dead imageshack photo [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι φατσουλες!!!! :D Ειναι πολυ ομορφο που κρατησες τα παιχνιδια σου Butterfly!
 
ελάχιστα έχω κρατήσει Αναστασία μου.... κ αυτά από τύχη..
 
Λαχανούλα

ΛΑΧΑΝΟΥΛΑ_σπανιο παιδικο tv spot el greco 1991

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξερει κανενας ποσες τετοιες κουκλες κυκλοφορησαν συνολικα που να φερουν το λογοτυπο της el greco? Αρχικα της εισηγαγε η el greco και αργοτερα συνεχησε την εισαγωγη τους η hasbro?
 
Τα Λαχανόπαιδα ήταν τέλεια! Τα δικά μου τα έχασα...Υπάρχουν πολλά στο eBay, αλλά όχι El Greco...

Διαβάστε τον αστικό θρύλο για τα Λαχανόπαιδα (όσοι και όσες δεν τον γνωρίζετε)

Ελάχιστες εμπορικές κούκλες προκάλεσαν στον κόσμο τόση μανία αλλά και τόσες κρίσεις πανικού όσες τα Λαχανόπαιδα, τα οποία γεννήθηκαν από τη φαντασία του Αμερικανού Ξαβιέ Ρόμπερτς το 1983! Ο Ρόμπερτς είχε την ιδέα να κατασκευάσει άσχημες πάνινες κούκλες, που όμως η καθεμία θα ήταν εντελώς ξεχωριστή από όλες τις άλλες σε μια μικρή λεπτομέρεια: Χρώμα μαλλιών ή ματιών, ρούχα, μέγεθος άκρων ή στόματος κτλ...Η κάθε κούκλα συνοδευόταν από ένα ''πιστοποιητικό γεννήσεως'' και υπήρχαν έγγραφα υιοθεσίας που ο μικρός αγοραστής ή η μικρή αγοράστρια έπρεπε να συμπληρώσουν μπροστά σε μάρτυρα, δίνοντας την υπόσχεση πως θα γινόταν ''ένας καλός και στοργικός γονιός'' Πολύ σύντομα, οι κούκλες όχι μόνο έγιναν ανάρπαστες, αλλά άρχισαν να δημιουργούν και τους πρώτους αστικούς θρύλους γύρω απ'αυτες...Μια άτεκνη γυναίκα στο Κονέκτιβατ έβαζε το Λαχανόπαιδο που είχε αγοράσει μέσα σε μια αληθινή παιδική κούνια, μα αυτό δεν έμενε εκεί και εμφανιζόταν κάθε τόσο σε διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού! Ένα βράδυ, όπως ισχυρίζεται, συνάντησε το Λαχανόπαιδο στο διάδρομο κι εκείνο την κοίταξε απειλητικά και της είπε: ''Δεν με σκέπασες! Δεν με τάισες! Νομίζεις πως είμαι μια απλή κούκλα;'' Σύμφωνα με τον ίδιο αστικό θρύλο, η γυναίκα κάλεσε έναν εξορκιστή, ο οποίος φτάνοντας στο σπίτι της, βρήκε την κούκλα να αιωρείται, τότε ο εξορκιστής απείλησε την κούκλα με τον Εσταυρωμένο κι εκείνη πέταξε και χώθηκε φοβισμένη μέσα στην κούνια της! Ο ιερέας και η ''μητέρα'' της την έθαψαν το ίδιο βράδυ στον κήπο, ραντίζοντας τον τάφο με αγιασμό και έτσι η κούκλα δεν ενόχλησε ξανά την υστερική γυναίκα...Ο Αμερικάνος ερευνητής του παραφυσικού Έντουαρντ Γουόρεν γράφει πως κλήθηκε να βοηθήσει μια άλλη γυναίκα η οποία υποστήριζε πως ένα Λαχανόπαιδο την είχε σχεδόν στραγγαλίσει μέσα στον ύπνο της! Το επόμενο πρωί εντόπισε την κούκλα μέσα στο δωμάτιο και παρατήρησε ότι είχε πλάι της ένα κουμπί που είχε βγάλει από το νυχτικό της! Κι αυτή η κούκλα θάφτηκε με προσοχή και δεν ενόχλησε ξανά κανέναν...Αυτά ^ χαχα

Άρτεμης ~ Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι πόσες τέτοιες κούκλες κυκλοφόρησαν συνολικά με το λογότυπο της El Greco, αλλά ξέρω ότι αργότερα συνέχισε την εισαγωγή τους η Coleco (1982 - 1988 ), μετά η Hasbro (1988-1994) και τέλος η Mattel (1994)

http://en.wikipedia.org/wiki/Mattel
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας τρόμου... τύπου Τσάκι (1988 ).

Θα ήταν ενδιαφέρον να παραπέμψεις στις πηγές αυτού του αστικού θρύλου και, αν ξέρεις, να αναφέρεις τις χρονολογίες των περιστατικών και τις ηλικίες των γυναικών που ισχυρίζονται ότι τα έζησαν.

Υποθέτω θα υπάρχουν πολλές άλλες ιστορίες με "κακές" κούκλες...

Ισως αξίζει ένα ξεχωριστό thread με τέτοιες ιστορίες!!
 
Το διάβασα σε ένα βιβλίο που έχω, χρονολογίες και ονόματα δυστυχώς δεν αναφέρει...Αλλά σίγουρα αυτός ο αστικός θρύλος θα υπάρχει κάπου στο Google (που θα αναφέρει ονόματα και χρονολογίες) Ναι υπάρχουν πάρα πολλοί αστικοί θρύλοι με ''κακές'' κούκλες, μία τέτοια κούκλα είναι και ο Τσάκι που ανέφερες παραπάνω ^
 
P1000447.jpg δεν ξερω αν κυκλοφορησε στην ελλαδα αυτη η εκδοχη των λαχανοπαιδων,σε μορφη-πιαστρακι-αν μπορω να τη χαρακτηρισω ετσι :) ,παντως αυτο το λαχανοκουκλακι μου το χε χαρισει μια συμμαθητρια μου στο σχολειο η οποια ειχε αμερικανικες καταβολες και το ειχε φερει απο εκει.ελπιζω να σας αρεσει! :) P1000448.jpg
 
Lollipopmerenta πολύ ωραίο το πιαστράκι σου. Μου άρεσε πάρα πολύ.
 
Πίσω
Μπλουζα