[El Greco] Παπί μέσα σε αυγό (δεκαετία 70)

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
417
Ένα πολύ χαριτωμένο παπάκι της El Greco. Με τα κοτσιδάκια του και τα ντροπαλά του μαγουλάκια #)

Δεκαετίας 70 με το στρογγυλό σήμα και κάτω από το αυγό επίσης το σήμα της εταιρείας. Εύχομαι να σας αρέσει :)

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Περιμένω να δω σχόλια από τους "γνωστούς-άγνωστους" παιχνιδοmaniacs! :D

(Σταύρο, Μακίσιμο, El Greco κτλ!...)

Το αυγό το πρόλαβα - νομίζω κυκλοφορούσε και όταν ήμουν κι εγώ παιδί (ή αν όχι αυτό, σίγουρα κάποιο αντίστοιχο: ήταν ελαστικό το περίβλημα και ζουπώντας το από την κάτω μεριά, έβγαινε ένα κοτοπουλάκι! :) )

Τρελαινόταν η μητέρα μου να τα βάζει μαζί με τα πασχαλινά αυγά κι εγώ να τα σουφρώνω ταχύτατα! :biglaugh:
 
τι ειπες τωρα; :eek:


τι ειπες τωρα; :sealed: :sealed:

τι ειπες τωρα; :zip: :zip: :zip:


τι ειπες τωρα;
:burn::burn::burn:

τι ειπες τωρα;:animeek::augenrollen::animeek::augenrollen::animeek::augenrollen:

Το θυμαμαι σαν τωρα!!!!!! :D

Το ειχε η μανα μου και το στολιζε καθε Πασχα!!! :flower:

Κριμα που το χαρισε καποια χρονια.... :cry: :cry: :cry:

Ευακι.. :flower: :flower:..respect για την αναμνηση.... :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: και πολλα πολλα ευχαριστω... :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
krios είπε:
Αυτό το αυγό είναι από σκληρό πλαστικό.
Ναι, το ξέρω! Προσπαθώ να θυμηθώ: το πάνω μέρος εφάρμοζε στο κάτω, έτσι? Ή θυμάμαι λάθος?! Έκλεινε μαζί και ασκώντας ελαφρά πίεση, άνοιγε. Αν όχι, τότε ή θυμάμαι κάτι άλλο, ή έχω μπλέξει τις αναμνήσεις μου! #)

krios είπε:
D@re μου εσύ θυμάσαι μάλλον το αυγό πίου πίου με το λαστιχένιο κοτοπουλάκι :) http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?12782-%D4%EF-%F0%DF%EF%F5-%F0%DF%EF%F5&highlight=%F0%DF%EF%F5+%F0%DF%EF%F5
Αυτό, ακριβώς! Το θυμάμαι ξεκάθαρα και ξετρελαινόμουν! Να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα καν ότι το λέγαν έτσι!...

Άραγε, να κυκλοφορεί ακόμα? Άραγε, πειράζει που μ' αρέσει ακόμα?! #)
 
Σταυράκη μου θα ήθελα πραγματικά να μην είχε πεταχτεί κανένα παιχνίδι και να μην έλειπε από κανέναν μας. Χαίρομαι παιδιά που σας αρέσει και που ξυπνάει τις αναμνήσεις σας. D@are μου το κεφάλι της παπίτσας είναι κανονικά κολλημένο (αλλά σιγά μην δεν το έπλενα οπότε το ξεκόλλησα) στο πάνω μέρος του αυγού. Και ναι εφάπτεται το πάνω μέρος με το κάτω και κλείνει το αυγό (αλλά σκάει η πάπια). Ξέχασα να πω πως η πάπια είναι γεμάτη λευκά μπαλάκια σαν σκληρό μικρό στρογγυλό φελιζόλ (όπως και ο φασόλας - γι' αυτό και έκανε τέσσερις μέρες να στεγνώσει). Το πίου πίου δεν κυκλοφορεί αλλά που ξέρεις καμιά φορά ίσως επανακυκλοφορήσει. Οπότε θα πάρουμε καμιά πενηνταριά να έχουμε να πορευόμαστε διότι όπως θυμάμαι το αδύναμο σημείο ήταν πως το κοτοπουλάκι τρύπαγε σχετικά γρήγορα (άμα ήσουν λυσσασμένο παιδί κιόλας σαν κι εμένα...)
 
Εύη είσαι απίστευτη!!!!! Το είχε η μητέρα μου και το εμφάνιζε κάθε Πάσχα. Στο κάτω μέρος του αυγού πρέπει να είχε πράσινη μακρόστενη κομμένη ζελατίνα σαν να ήταν χορτάρι. Εκεί λοιπόν μας το γέμιζε καραμέλες. Τι ωραία ανάμνηση μου έφερες, σ' ευχαριστώ :flower:
 
Πίσω
Μπλουζα