[El Greco] Παταπούφα

makisimos

RetroMasteR
Joined
8 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.516
Αντιδράσεις
154
Τα πιο κουκλίστικα κουκλιά της αγαπημένης δεκαετίας 80...! Και φυσικα από την EL GRECO...!!! Νομίζω ότι κάθε κορίτσι είχε μια παταπούφα καθώς και αγορια και κορίτσια ειχαν φασουλετοσ σε μπλε και ροζ χρώματα αντίστοιχα,,,!!!!!Επισυνάπτω μερικες φωτο τους για να τα θυμηθείτε ξανά..!!

fetch


fetch


fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι όλα τους υπέροχα!!! :bow:

Μπράβο makisimos!!! :thumbup:

Άψογη η απόφαση να "επενδύσεις" τα χρήματά σου σε όλα αυτά τα όμορφα παιχνίδια!!!

(Μήπως θες να υιοθετήσεις μιά κόρη για να παίζει μαζί τους ;;; :diablotin: Προσφέρομαι! :p )
 
Συλλεκτικά κομμάτια, μπράβο!!!
 
Δεν το πιστεύω!!!! Που τα βρήκες αυτά ??? Θέλω όπωσδήποτε να τα αγοράσω επειδή τα έχασα... Συγκινήθηκα τώρα!!!
 
Patapouf

Αυτή είναι η Παταπούφα μου. Γαλάζια, τεράστια και ζουμπουρλούδικη!!! Είναι από την Ισπανία.
 
Μα καλά ούτε αυτή είναι Ελληνικής παραγωγής??? Νόμιζα ότι η ΒΙΒΙ ΒΟ, ο ΦΑΣΟΥΛΕΤΟΣ και η ΠΑΤΑΠΟΥΦΑ ήταν καθαρά Ελληνικά παιχνίδια..!!!!!!

Δηλαδή η EL GRECO δεν έβγαλε τίποτα δικό της πια??
 
bibi-bo

Καλέ μου Makisime, η bibi-bo είναι μοναδική. Μπορεί να μοιάζει με τη furga στο πρόσωπο την ιταλική κούκλα και με τη Sindy στο σώμα αλλά αυτός ο συνδυασμός κεφαλιού και σώματος σε αυτές τις διαστάσεις είναι μοναδικός. Η bibi-bo είναι μοναδική σε διαβεβαιώνω εγώ που τα έχω ψάξει!
 
πατατουφα

Μακισιμε εισαι φοβερος που ανοιξες αυτο το θεμα περι Πατατουφας και Φασουλετου!!! Βαζω λοιπον και εγω με περηφανεια το μοναδικο κουκλι της el greco που διεσωσα απο την ατιμη μοιρα!!! Την Πατατουφα μου!!! Μονο αυτην βρηκα στο σπιτι μου στην Ελλαδα!!! Ολα τα αλλα τα πηρε το ρεμα, μανα μου δεν ειναι ψεμα!!!
 
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!Απλά είστε απίστευτοι!Πολύ ωραίο site!

Η κοπέλα μου εδώ και πολλά χρόνια είχε "χάσει" την παταπούφα της λόγω ενός "ατυχήματος" και καταλαβαίνετε στενοχώρια.....ήταν ένα από τα 2-3 αγαπημένα της!

Παλιότερα προσπάθησα να ψάξω να βρω να της πάρω μια αλλά.....καμιά τύχη!Έτυχε και κάπως αναφέρθηκε πάλι αυτό το θέμα πριν 2-3 μέρες και παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια βλέπω ότι ακόμα και τώρα στενοχωριέται!

Κλείνουμε 4 χρόνια σχέσης σε λίγο καιρό και έχω ξεκινήσει....."εκστρατεία" για να το βρω αυτό το κουκλάκι αλλά τίποτα.Έχετε καμιά ιδέα παιδιά που μπορώ να βρω;Έχω φάει τον κόσμο αλλά τίποτα!

Γενικά ξέρετε που μπορούμε να βρούμε παιχνίδια όπως τα πλαιά polly pocket,bibi bo κ.α.??Υπάρχει κάνα μαγαζί στην Ελλάδα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναστασια είπε:
Μακισιμε εισαι φοβερος που ανοιξες αυτο το θεμα περι Πατατουφας και Φασουλετου!!! Βαζω λοιπον και εγω με περηφανεια το μοναδικο κουκλι της el greco που διεσωσα απο την ατιμη μοιρα!!! Την Πατατουφα μου!!! Μονο αυτην βρηκα στο σπιτι μου στην Ελλαδα!!! Ολα τα αλλα τα πηρε το ρεμα, μανα μου δεν ειναι ψεμα!!!
Χα χαχαχαχαχΑ.....

Αναστασία μου τώρα είδα το μήνυμα αυτό...!!!!!!!! Νομίζω ότι απλά πρέπει να παραλλάξεις λίγο τους στίχους και να τραγουδας..."Όλα τα άλλα τα πήρε το ρέμα , μάνα θα σου πιω το αίμα, μάνα θα σου πιω το αίμα.." :D

Υπάρχει όμως κι ένα ρητό που λέει "Η κατάρα είναι γαiδάρα και γυρνάει στ' αφεντικό της"...!!!!Και δεν είναι καθόλου άσχετο....!!! Γιατί αν στην θέση της κατάρας μπει η ΒΙΒΙ ΒΟ και στην θέση της γαiδάρας μια sindy pedigree , σου βάζω ένα τεστ ποιο είναι το αφεντικό...!!!!! αχαχαχαχαχαχα

Καλά σήμερα δίνω ρέστα, είμαι σε τρελλά κέφια..!!!!!!! :D
 
Μα εντελως!!!! Μανα θα σου πιω το αιμα!!! Υπηρχε και μια αλλη Πατατουφα, Μακισιμε μου, αυτη της αδερφουλας μου, που ητανε ροζ. Αλλα δεν εχει βρεθει ακομα!!!!!

Η Πατατουφα μου η μπλε της οποιας εβαλα την φωτογραφια γραφει επανω στην ποδιτσα της Cuore Caldo = στα ιταλικα σημαινει Ζεστη Καρδια!!! Και οταν ημουν μικρη παντα αναρωτιομουνα τι εγραφε! Δεν ειναι τελειως φοβερο;

Επρεπε να ρθω Ιταλια και μετα απο τοσα χρονια να την αναζητησω και επιτελους να διαβασω, ξεροντας πλεον ιταλικα, την μαγικη αυτη φραση! Cuore caldo!

Η ελ γκρεκο επαιρνε το μοντελο απο την Hasbro; Γιατι τα εγραφε στα ιταλικα; Nα μπερδευει τα παιδακια και να ξενιτευονται γαι να βρουν εκεινο το μαγικο Cuore caldo; :)

Mηπως να ψαξετε ολοι τι λεει επανω η πατατουφα, να σας τα μεταφρασω;
 
Φανταζομαι Αναστασία μου θα ήξερες ότι η El greco είχε μεγάλη εξαγωγή στην Ιταλία..!!!! Μην μου πεις ότι τώρα το μαθαίνεις αυτό από μένα???

Αν κοιτάξεις το Ιταλικό ΕΒΑΥ και γράψεις EL GRECO θα δεις ότι όλο και κάτι έχει..!! Κυρίως πάταγο στην Ιταλία έκανα τα κουκλάκια που είναι στα σπιρτόκουτα..!!!!!! Υπάρχουν παιχνίδια που δίπλα από την επωνυμία EL GRECO γράφουν SISO. Αυτή ήταν η θυγατρική εταιρεία στην Ιταλία αλλά εξαγωγές γινόντουσαν και σε άλλες ανατολικές χώρες..!!!!!!

Επίσης όπως με πληροφόρησε η Rapunjel η Ελληική ΒΙΒΙ ΒΟ, έχει στηριχτεί σαν project(μόνο στο κεφάλι-ξέρεις με τα ιδιαίτερα le greco μάτια) στην αντίστοιχη Ιταλική εκείνης της εποχής γι αυτό και είναι σχεδόν ίδιες..!!!

Με λίγα λόγια βρίσκεσαι σε μια χώρα όπου η el greco είχε ενεργό δράση και είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία στα παιχνίδια της εκεί..!!!!! Γι αυτό και η παταπούφα σου γράφει και στα Ιταλικά..!!!!!

Σου επισυνάπτω ένα παιχνίδι που αγόρασα από ..Ιταλία..!! Αν προσέξεις γράφει SISO..

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οχι Makisimo μου!!! Δεν το ηξερα!!!!!! Γι'αυτο και ζουσα στα αγρια χαραματα!!!

Παντως εδω ιταλικη κουκλα σαν την θεα την Bibi-bo δεν υπαρχει παιδια, δεν εχω δει τιποτα και ποτε αλλιως θα τις ειχα παρει ολες.

Και να πεις οτι δεν ψαχνω; Μονο Sindy Hasbro ειχανε, απο οτι ξερω, το '80. Στο ιταλικο ebay οντως βλεπω συχνα σπιρτουληδες, ομως ποτε δεν εχω δει εδω στα μαγαζια ή στα παζαρακια, που τα γυριζω σαν το ρακοσυλλεκτη, κουκλες ή πονυ σαν τα δικα μας!!!

Καλα γιατι ετσι; Τι τα κανουν τα ιταλακια, τα τρωνε τα παιχνιδια τους; Σπαγγετι την περασανε;

Οφειλω και να πω οτι εσεις ειστε οι ειδικοι επι Ελ Γκρεκο, και εγω απο σας μαθαινω!!!! :)

Υ.Γ. ανοιξα θεμα επι της ειδικοτητας μου, Barbie 1956-1980! The real story
 
Ο παταπούφος του.... συζύγου και η παταπουφίτσα μου!



15096.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειναι πολυ τρυφερη αυτη η φωτογραφια αυτη MytinyWorld!! Ποσα χρονια περιμεναν να συναντηθουν και να ερωτευτουν!! :)
 
Οι τελευταίες μου αγορές για το 2009 περιλάμβαναν και μια Παταπούφα Μίνι

παταπουφα.jpg

Την βρήκα σε ένα παλιό παιχνιδάδικο. Δυστυχώς χωρίς το ρούχο της αλλά δε με χάλασε καθόλου. Τώρα έχω μια μεγάλη μπλέ και μια μοβ μικρή :D :D:D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Oοοοοοοοοοοοοοοοοοοο μεγιέεεεεεες...!!!!!!! Σημασία δεν έχει που δεν βρήκες το ρουχαλάκι αλλά που βρήκες την ΠΑΤΑΠΟΥΦΑ..!!!! Μπραβο Κambia σωστά διαχειρήστηκες τα χρήματά σου αυτά τα Χριστούγεννα γιατι όπως λέω, εσύ δεν έκανες αγορά, επένδυση έκανες..!!! :)
 
Ειναι γλυκυτατη η Παταπουφα σου Καμπια!!!! Εχει πολυ ωραιο χρωμα!!! Με γεια!!!! :)
 
Αχ πόσο χαίρομαι που βλέπω πως τα φυλάξατε...

Την Παταπούφα μου την έχω κι εγώ ακόμα... είναι δώρο της μαμάς μου και δεν την πέταξα...

Ο Φασουλέτος έφυγε με την μεγάλη αρκουδοπαρέα και είναι πολύ μακριά πια... :cry:
 
Πίσω
Μπλουζα