[El Greco] Πλαστοζυμαράκια;

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.934
γυρω στο '86 με '87 η el greco κυκλοφορησε "το πλαστοζυμαρακι μου: ο χαρουμενος κουρεας" ,οριστε και φωτο που βρηκα στο ιντερνετ και περιεχουν αρκετες λεπτομερειες

33112.jpg33113.jpg

Το πλαστοζυμαρακι με το χαρουμενο κουρεα μου το εκανε δωρο ο θειος μου :)

Το χρωμα της καρεκλας,του ψαλιδιου και της χτενας στο δικο μου παιχνιδι ηταν κοκκινο.Η κασκα "σεσουαρ" δε θυμαμαι τι χρωμα ειχε.. Επισης θυμαμαι οτι αυτες οι πλαστελινες ειχαν και ενα αρωμα που μου αρεσε πολυ.

Ηταν κι αυτο ενα απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια:μπορουσα να κουρεψω τα μαλλακια απ τα κουκλακια οσες φορες ηθελα ή ακομα και να τα φορμαρω :)

Εσεις ειχατε πλαστοζυμαρακια;

οι φωτογραφιες συγκεκριμενα ειναι απ αυτο το μπλογκ http://m-ad-ness.blogspot.com/2011/06/back-to-80s-2.html
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μονο εγω επαιζα με τα πλαστοζυμαρακια;κανεις δεν τα θυμαται; :eek:
 
Φυσικά και τα θυμάμαι!! Σπουδαία η ανακάλυψη σου!! Επαιζαν τα κορίτσια της γειτονιάς μου με αυτά κι ασχολήθικα κι εγώ κάνα δυό φορές! Τώρα βέβαια εμείς τα αγόρια ούτε γι αστείο δεν αγοράζαμε τέτοια παιχνίδια γιατί... πως να κυκλοφορήσεις στο σχολείο την άλλη μέρα!! χαχαχα Το ίδιο φαντάζομαι θα ισχύει και για τ' άλλα παιδιά εδώ!!
 
Τα πλαστοζυμαράκια δεν είναι άλλα από τα παγκοσμίως πασίγνωστα Play-Doh.

Υπάρχει μάλιστα και Ελληνικό site.
 
Στο ιντερνετ βρηκα ακομη μια φωτογραφια με τα πλαστοζυμαρακια plastozimarakia.jpg παντως ειχαν ωραιο αρωμα αφου ηταν της el greco :)
 
πριν λιγες μερες πηγα σε ενα καταστημα με παιχνιδια και κοιτωντας τριγυρω βρηκα ενα σκονισμενο κουτακι που περιειχε αρωματικη πλαστελινη Barbie,απο απλη περιεργεια ανοιξα λιγο το κουτακι για να μυρισω την πλαστελινη και ανακαλυψα οτι το αρωμα ηταν ιδιο με αυτο που ειχαν τα πλαστοζυμαρακια της el greco,δηλαδη αρωμα βανιλιας!!
 
Ε! Ε!! :) Κι εγώ τα θυμάμαι! :)

Μάλιστα, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι τα προτιμούσα από τις πλαστελίνες, γιατί εκείνες ήταν πιο σκληρές - ενώ αυτά ήταν πιο μαλακά και δε χρειαζόταν μισή ώρα ζουλίγματος για να μπορέσεις να παίξεις! :)

Καταρχάς ευχαριστώ για το tip ότι ήταν της play doh (εννοείται πως δεν το θυμόμουν!) και κατά δεύτερον, την Κατερίνα που βρήκε τη συσκευασία!.... Σα μωρό χάρηκα πάλι!

Τέλος, μια ερώτηση: Πρόσφατα έπαιζα με κάτι στο ίδιο στυλ, νομίζω play doh και ήταν της Dora της μικρής εξερευνήτριας (ξέρω, καθόλου ρετρό!), τα οποία όμως:

α) Ήταν σα νια-νια. Η πλαστελίνη έλιωνε στα χέρια σου &

β) Η μυρωδιά ήταν άθλια!

Έχει παίξει κανένας με τωρινές πλαστελίνες που να έχει μέτρο σύγκρισης? Μόνο εγώ τις βρίσκω ψεύτικες τις τωρινές?

(P.S. Και για να απαντήσω στα επερχόμενα σχόλια: Όχι, δεν παίζω με πλαστελίνες στον ελεύθερο χρόνο μου - απλά έπαιζα με ένα παιδάκι :p :D )
 
Η σύνθεση του Play-Doh δεν έχει αλλάξει, ήταν και είναι πάντα βασισμένη σε αλεύρι και βανίλια νομίζω. Είναι 100% μη-τοξικό και ακίνδυνο αν φαγωθεί από παιδί (όσο είναι ακόμα καθαρό).

Με αυτό που δοκίμασες να πλάσεις μάλλον κάτι δεν πήγαινε καλά...
 
Το κακό με την πλαστελίνη είναι ότι ξεραίνετε μετά από κάποια χρόνια.

Είχα βρει πριν 2 χρόνια Play-Doh σε ένα παλιό κατάστημα και όταν το άνοιξα να το δω από μέσα είχε γίνει χώμα η πλαστελίνη...
 
Αφού όπως είπα, είναι ουσιαστικά ζυμάρι (με αλάτι για να έχει απαίσια γεύση). Είναι λογικό να ξεραίνεται, επίσης μπορεί άνετα να κάνει μούχλα.
 
τα πλαστοζυμαρακια τα απεκτησα για πρωτη και τελευταια φορα με το παιχνιδι "το πλαστοζυμαρακι μου: ο χαρουμενος κουρεας" και μονο στο συγκεκριμενο παιχνιδι τα χρησιμοποιουσα..εκτος του οτι πλαθονταν πανευκολα,ειχαν υφη και αρωμα που δεν εβρισκες σε καμμια πλαστελινη
 
dr_slump είπε:
ενδιαφερον το σαιτ που προσθεσες!επειδη οπως ειπα και πιο πανω ειχα μονο τη συγκεκριμενη συσκευασια απο πλαστοζυμαρακια της ελ γκρεκο, εχω μια απορια: οι πλαστελινες play doh ειχαν ακριβως το ιδιο αρωμα με τα πλαστοζυμαρακια της ελ γκρεκο;
 
Είμαι 99.9% σίγουρος πως ναι, αφού τηρούνταν αυστηρά οι προδιαγραφές και τα ποιοτικά standards στα εργοστάσια της el greco.
 
dr_slump είπε:
Είμαι 99.9% σίγουρος πως ναι, αφού τηρούνταν αυστηρά οι προδιαγραφές και τα ποιοτικά standards στα εργοστάσια της el greco.
ευχαριστω για την πληροφορια!επειδη ηταν αποκλειστικοτητα της el greco να βαζει αρωμα στα παιχνιδια της,νομιζα οτι αυτο θα ισχυε και για τα πλαστοζυμαρακια
 
Μολις τωρα ανακαλυψα την τηλεοπτικη διαφημιση "το πλαστοζυμαρακι μου: ο χαρουμενος κουρεας" στα αγγλικα ομως,αλλα δειχνει πώς ακριβως λειτουργει το παιχνιδι :)

 
στο θρεντ του μακισιμου Διαφήμιση Greek Toys (1986)



στα 03:58 - 04:28 και στα 04:58 - 05:01 λεπτα του βιντεο

Στα 04:04 -04:07 αναφερεται ο "χαρουμενος κουρεας" , επισης στα 04:26το κουτι που βλεπουμε μπροστα ειναι αυτο με τα πλαστοζυμαρακια "χαρουμενος κουρεας", αυτο ειχα κι εγω :) Μπροστα απ το κουτι βλεπουμε το ανθρωπακι καθισμενο στην καρεκλα(ετοιμο για περιποιηση),πιο διπλα ειναι το ψαλιδι με τη χτενα και παραδιπλα η πρασινη κασκα "σεσουαρ" για τα μαλλια της κυριας φυσικα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στη βιντεοταινια "ο ψευδομαρτυρας" ο Κωστας Τσακωνας κραταει ενα τευχος "μικυ μαους" ,στο οπισθοφυλλο φαινεται μια διαφημιση με τα πλαστοζυμαρακια "ο χαρουμενος κουρεας" :

opsevdomartiras1987.JPGpsev.JPG

psev0.JPG

Οι δυο παρακατω φωτογραφιες με τα πλαστοζυμαρακια ειναι απ το ebay (τις ειχα αποθηκευσει στον ΗΥ τον Οκτωβριο) :

123456...jpg

123456l.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θυμηθηκα οτι το πλαστοζυμαρακι "ο χαρουμενος κουρεας"ειχε και μια χαρτινη βαση,το υποτιθεμενο κομμωτηριο.Βρηκα μια φωτογραφια στο ιντερνετ αλλά δεν ειναι ιδια

pl0.jpg

φωτογραφιες των κουτιων

plastozimxarkoureas.JPG

atel.jpg

pla.jpg

pl1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα