[El Greco] Στρουμφοτηλέφωνο

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας makisimos
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πρώτη φορά το βλέπω αυτό!Είναι το ίδιο που ψάχνει ο makisimos?

Δυστυχως αυτο που λεει ο φιλος μας ο Μακισιμος, δεν πρεπει να εχει καντραν... :o Εχει κουμπια!

Για αυτο σας λεω...αμα το ψαχνει ο Μακισιμος δεν βρισκεται ευκολα. :o :O

Αφηστε που μου ειχε πει οτι αν το βρει μπορει και να κλεισει την συλλογη και να μην την συνεχισει αλλο :( γιατι θα ολοκληρωθει ως ανθρωπος :xm: οποτε....με την ησυχια σας!!! :D Δεν υπαρχει βιασυνη! :D :D

Εγώ πάντως και να βρω αυτό που ψάχνω με τις κούνιες και τις φιγούρες με κεφάλι πάπιας,θα συνεχίσω να ασχολούμαι,δεν σταματάω

Από ότι καταλαβαίνω,πρέπει να υπήρχαν διαφορετικές versions του Στρουμφοτηλεφωνου!

krios είπε:
Έψαξα κι εγώ να σου το βρω. Αντ' αυτού βρήκα μια μουσική φωτογραφική μηχανή. Άσχετο αλλά ίσως παρηγορητικό. Λίιιιγο;
picture.php
Λοιπον νομιζω ξερω πλεον τι εχει συμβει..!!Αν δειτε την περιγραφη που θυμομουν εγω στο πρωτο ποστ αυτου του θρεντ-"Αν δεν με απατά η μνήμη μου, πρέπει να είχε κυκλοφορήσει από ΛΥΡΑ, χωρίς σιγουριά όμως στα μέσα της δεκαετίας του..!!!

Όταν γύριζες τα νούμερα (ήταν σε στυλ παλιού τηλεφώνου που γύριζες εκείνο το στρογγυλό με τα νούμερα), μιλούσε η στρουμφίτα, μπαρμπαστρουμφ κ.λ.π και έλεγαν κάποιες ατάκρες..!!

Αν πάλι θυμάμαι καλά ήταν σε χρώμα μπλε και το στρογγυλό με τα νούμερα ήταν άσπρο και είχε φωτό με τα στρουμφάκια..!!!!!"- θα δειτε οτι ταιριαζει η περιγραφη με την συγκεκριμενη φωτο της ΚΡΙΟΣ, οποτε μαλλον αυτο ειχα κι εγω, αν και δεν το θυμαμαι καθολου δυστυχως..!

Παρολα αυτα το γνωστο στρουμφοτηλεφωνο ειναι το αλλα με την περιγραφη απο την Κατερινα ου ειχα αναφερεισε αλλα ποστ..!

krios είπε:
Στρουμφοτηλέφωνο makisime κι αυτό :) για να ηρεμίσεις κι άλλο. Το πλησιάζουμε
picture.php

Κρίμα να μη μιλάει και η γάτα του Δρακουμέλ. Πάντα με έκανε να γελάω. Θα μπορούσα να της τηλεφωνώ κ ά θ ε μ έ ρ α! Πολλές φορές χαχα!
Λοιπον νομιζω ξερω πλεον τι εχει συμβει..!!Αν δειτε την περιγραφη που θυμομουν εγω στο πρωτο ποστ αυτου του θρεντ-"Αν δεν με απατά η μνήμη μου, πρέπει να είχε κυκλοφορήσει από ΛΥΡΑ, χωρίς σιγουριά όμως στα μέσα της δεκαετίας του..!!!

Όταν γύριζες τα νούμερα (ήταν σε στυλ παλιού τηλεφώνου που γύριζες εκείνο το στρογγυλό με τα νούμερα), μιλούσε η στρουμφίτα, μπαρμπαστρουμφ κ.λ.π και έλεγαν κάποιες ατάκρες..!!

Αν πάλι θυμάμαι καλά ήταν σε χρώμα μπλε και το στρογγυλό με τα νούμερα ήταν άσπρο και είχε φωτό με τα στρουμφάκια..!!!!!"- θα δειτε οτι ταιριαζει η περιγραφη με την συγκεκριμενη φωτο της ΚΡΙΟΣ, οποτε μαλλον αυτο ειχα κι εγω, αν και δεν το θυμαμαι καθολου δυστυχως..!

Παρολα αυτα το γνωστο στρουμφοτηλεφωνο ειναι το αλλο με την περιγραφη απο την Κατερινα που ειχα αναφερει σε αλλο ποστ..!

ΥΓ ΚΡΙΟΣ σε ευχαριστουμε παρα μα παρα πολυ..!! Βοηθησες ακομη περισσοτερο αυτο το παζλ με το μυστηριο που υπαρχει γυρω απο το στρουμφοτηλεφωνο..!! Να δουμε ποτε θα το λυσουμε επιτελους..! __________________

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρεπει να πουμε ενα μεγαλο ευχαριστω στην φιλη Κριος, που με εφερε πολυ κοντα στο στρουμφοτηλεφωνο που εδω και καιρο ψαχνω, αλλα δυστυχως για λιγο το προλαβε αλλος..!!!

Παρ ολα αυτα μου εδωσε ενα ακομη στοιχειο που δεν περιμενα με τιποτα οτι θα το ακουγα..!!

To ΣΤΡΟΥΜΦΟΤΗΛΕΦΩΝΟ δεν ηταν της LYRA οπως πιστευα, αλλα της... EL GRECO..!!!!!

Αλλο ενα μικρο θαυμα απο τη αγαπημενη εταιρεια..!!!

Krios σ' ευχαριστουμε..!!!!

Εγώ επικοινώνησα με το site που έχει το μουσείο της Lyra στη Ρόδο και τους ρώτησα για τα playmobil με κωδικους με δεύτερο γράμμα το L,αλλά τους ρώτησα και για το στρουμφοτηλέφωνο!Μάλλον βλακεία έκανα!Ελπίζω να μην θεωρούν ότι η El Greco είναι ανταγωνιστική εταιρεία τους και να μου απαντήσουν σχετικά με τα playmobil!

Φιλε THEBEST20 σ ευχαρστω πολυ και μονο που μπηκες στη διαδικασια να ρωτησεις γι αυτο το παιχνιδι..!! Πιστευω οτι πολλα πραγματα εχουμε να μαθουμε ακομη γι αυτο και πολλα να αναθεωρησουμε.!! Κι αυτο γιατι δεν ηταν παιχνιδι διασημο και δημοφιλες αλλα λιγοι φαινεται να το γνωριζαν..! Προσφατα σε βιντεοκασετα που μου εχει δωσει η φιλη Φραουλιτσα με στρουμφακια του 80, το διαφημιζε, αλλα δεν ειχε κανενα στοιχειο, ουτε φωτογραφια ουτε εταιρεια..!! Απλα διαφημιζε και ελεγε "παιξετε με το στρουμφοτηλεφωνο"..!!!!! Ας ελπισουμε οτι ολα αυτα τα συνεχομενα ποστ θα καταληξουν καπου καποια στιγμη, σε μια φωτο ισως, στο ιδιο το στρουμφοτηλεφωνο ισως..!!! Μακαρι στην τελευταια περιπτωση..!

Αλλα σκεφτομαι οτι εφοσον τελικα καταληξαμε οτι ειναι παιχνιδι της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, τοτε σιγουρα δεν ηταν ελληνικησ εμπνευσης, αλλα κοπια απο ξενο παιχνιδι..!!

Εψαξα λοιπονκαι σαν smurf phone στο ΕΒΑΥ αλλα παλι τιποτα δεν μου εβγαλε που να θυμιζει εστω αυτο..!!!!

Πολυ περιεργο το ολο σκηνικο γυρω απο αυτο το παιχνιδι...!!!!

ειναι το μοναδικο που με εχει παιδεψει τοσο..!!!

Ακομη και τα καστρα και πολιορκητες μπορει να με παιδεψαν να τα βρω-ας ειναι καλα το μελος bibi-bo που τον χιολιοευχαριστω-αλλα παντα βρισκαμε πολλες φωτογραφιες και πληροφοριες..!!!!

Ε γι αυτο το ΣΤΡΟΥΜΦΟΤΗΛΕΦΩΝΟ, τιποτα..!!!! Οι μεν πληροφοριες πολυ συγκεχυμενες μεχρι και εντελως μπερδεμενες και διφορουμενες θα ελεγα, οι δε φωτογραφες απλα...αφαντες..!!!! Ουτε ενα πειστηριο τς υπαρξης του..!! Αφου μεχρι να μου πει η Κατερινα την περιγραφη του θα ορκιζομουν οτι μαλλον στον υπνο μου θα ειχα παιξει με κατι τετοιο..!!

Χμ πολυ μυστηριο..!! Εκει που σοκαριστηκα ομως περισοτερο ειναι ταν ρωτησα εναν συλλεκτη ο οποιος εχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ κι οταν λεμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ μιλαμε πανω απο 10000 παιχνιδια του ΄80, κι ολα απο διπλα κι τριπλα...!!! Ε αυτο δεν το γνωρζε καν οτι υπηρχε..!!!

Τι να εχει συμβει και να εχει εξαφανιστει σε τετοιο βαθμο??? Και μιλαμε για ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ παιδια, κατι που εξασφαλιζε αναγνωρισημοτητα και επιτυχια 100%..!!

Ας ελπισουμε οτι που θα παει κατι θα βρεθει, τοσο κοντα με αυτο το παιχνιδι, οσο τισ τελευταιες μερες δεν ειχα ερθει ποτε, οποτε μην απογοητευομαστε καπου θα ξεχωθει στην πορεια..!!

Υπάρχει ακόμα εργοστάσιο της El Greco?Ή έστω κάποιος ιδιοκτήτης που να ζει!Στο google αν γράψεις στρουμφοτηλέφωνο δεν βγάζει κάτι παρά μόνο τα posts που έχουν αναφερθεί στο συγκεκριμένο site.Κι αν γράψεις el greco βγάζει το γνωστό κρητικό καλλιτέχνη της Αναγέννησης (το Δομίνικο Θεοτοκόπουλο).Αυτό μαζί με τα playmobil Lyra με κωδικούς 3L και τις κούνιες με τις πάπιες θα χρειαστεί πολύ καιρό να τα βρούμε μάλλον!

@makisimos

Και μάλιστα από τη σειρά λίλλιπουτ el Greco. Οσο για φωτό καπουτ. Δυστυχώς.

Κριμα που ουτε φωτο τελικα δεν καταφερε να διασωθει..!!!

Λιλυπουτ ελ γκρεκο ε?? Δεν το ειχα ξαναακουσει ποτε αυτο..!! Σημαντικη πληροφορια Κριος..!

Φιλε thebest20 απ'οσο ξερω δεν υπαρχει πλεον εργοστασιο ελ γκρεκο και για ιδιοκτητες, οπως εχουμε πει ειναι ο σημερινος ιδιοκτητης του JUMBO καθως και ο πρωτοκαθιδρυτης της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ηταν ο πατερας του, ο οπιοιος και στην πορεια εκανε διευθυντη του εργοστασιου στη Ζακυνθο τον γιο του..!..!!

Οποτε θαρρω πως θα ειναι και δυσευρετος για να ασχοληθει με τα παλια παιχνιδια ο υιος, και αγνοειται η τυχη του πατηρ..!!

Στρουμφοτηλεφωνο στρουμφοτηλεφωνο, που να υπαρχεις οεο???? :)

Eχω να αναγγειλω κατι..!!!!!!! Κατι πολυ σημαντικο για εμενα αλλα και για την ιστορια της el greco...!!!!!!!!! Φωτο απο το κουτι του στρουμφοτηλεφωνου βρεθηκε........!!!!

Και υπευθυνος γι αυτο ειναι το μελος bibi-bo.....!!!!!!!!!

Ελπιζουμε συντομα να την ανεβασει........!!!! Εγω το ειδα και ξετρελλαθηκα..!!!!!

Πο ποοοοοοοοο ναι ναι δεν ειναι στην φαντασια μου, υπαρχει και οντως ηταν οπως το περιεγραψε η Κατερινα..!!!

Αλλα προς εκπληξη μου δεν λεγοταν "Στρουμφοτηλεφωνο"..!!!!

Τα υπολοιπα στην φωτο που συντομα θα ερθει απο αυτον που την ανακαλυψε..!

Ε ναι λοιπόν, :) :D Ήταν καιρός να λυθεί και αυτό το μυστήριο του φίλου Μακισιμου. Να και οι φωτογραφίες. Στην αρχή, δεν ήμουνα σίγουρος ότι είναι αυτό, εφόσον δεν έγραφε Στρουμφοτηλέφωνο, πουθενά στο κουτί. :P Ο Μακισιμος, όμως με επιβεβαίωσε πως αυτό είναι 100/%. Δυστυχώς προς το παρόν αγνοείται το εσωτερικό του κουτιού, αλλά πιστεύω πραγματικά πως θα βρεθεί πολύ σύντομα. :)

Μου αρέσει πολύ, που στο πλάι του κουτιού,εχει και κάποιες παράλληλες κυκλοφορίες της εποχής απο την el greco. #) Επίσης η κίτρινη λουρίδα με τις καρδούλες, θυμιζει πολύ Α περίοδο της bibi-bo! Και το αγοράκι αυτό με τα ξανθά μαλλία, είναι επίσης και στο κουτί του Αγκαλίτσα Μελλισάκι / Σκουληκάκι. ;)

Χωρίς άλλη καθυστέρηση... Αν και οι φωτογραφίες, ειναι απο κάμερα κινητού, σας παρουσιάζω, Το Στουμφοτηλέφωνο, η * Το Μαγικό τηλέφωνο που μιλάει!

*Μάκη φίλε μου επιτέλους .. :flower:

10042010111.jpg

10042010110.jpg

10042010112.jpg

Επιτελους......!!!!!! Βρεθηκε..!!!!

:bow2: :bow2: :award: :cheers: :thanx2: :bow2: :award: :beer: :cheers: :thanx2: :bow2: :beerz: :beer: :cheers: :award: :bow2: :thanx2: :thanx2: :thumb: :bow2: :award:

Και τι να πει κανεις μετα απο τετοιες φωτογραφιες..!!! Το πιο δυσευρετο παιχνιδι για εμενα, μετα τα ΚΑΣΤΡΑ, και το...λιγοτερο δημοφιλες παραλληλα, μιας και πολλοι αγνοουν την υπαρξη του..!!! :(

Εστω και που βρεθηκαν φωτογραφιες και μαλιστα του κουτιου, που το απεικονιζουν ειναι πολυ σημαντικο..!!!!!

Φιλε Πανο σε ευχαριστουμε ιδιαιτερως..!!!! Ολα τα παραπανω emoticons σου αξιζουν..!!!

Ενας ακομη γριφος λυθηκε, ενα ακομη παιχνιδι σωθηκε απο τον αφανισμο..!!! Και για μια ακομη φορα ο Πανος εκανε το θαυμα του..!! :P

:bow2: :bow2: :bow2: :bow2:

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες!Σπανιότατο!

Aντε ΤΗΕΒΕΣΤ20 και στα δικα σου, με τα ανθρωπακια με τα κεφαλια παπιας..!!!χεχεχεχ

Που θα παει, οπως βλεπεις λεγε λεγε λεγε, τα καταφεραμε και βρεθηκε..!!

Υπομονη θελει και πραγματικα αξιους συλλεκτες-διασωστες..!!!

Που εισαι Αναστασια μου να δεις το στρουμφοτηλεφωνο για το οποιο σε ειχα ζαλισει μεσα στα thread με τους masters of the universe?? χαχαχαχχα

Ελπιζουμε να επιστερεψεις το συντομοτερο γιατι λειπεις πραγματικα απο το foroum..!! :)

Χμ τωρα σκεφτηκα κι ενα αλλο παιχνιδι που δεν εχω βρει ακομη φωτο του,..!!!!

Αν και εχω βρει παραπλησιο βεβαια..!!! Θα το ποσταρω στο αναλογο thread..!!!

Αναστασια παλι μπροστα σου θα βρεθω..!!!! :) :D

Αν βάλετε στο google "Μαγικό τηλέφωνο el greco" βγαίνει το site του retromaniax και η σελίδα με τις photos!Ελπίζω να βρεθούν και οι κούνιες με τις πάπιες,όπως επίσης και τα playmobil lyra με κωδικούς 3L,4L....

makisime μου το θάυμα κρυβότανε κυριολεκτικά κάτω απο τα πόδια μου αυτή τη φορά. ;) χεχε σε ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια και άπειρα emoticons. χεχε Να σαι καλά. Χαρά μου ήταν να βοηθήσω. Και όπως είπαμε δέ σταματάμε εδω. Τωρα θέλουμε να δούμε και το περιεχόμενο. τύχη και αυτή ε να είναι άδειο? ουεεε.............. :cry:

thebest20 να σαι καλά, Παρεπιπτόντως έχεις δίκιο, μόλις το δοκίμασα. Περίεργο αυτο με το λίνκ κατευθείαν στο Retromaniax. Αυτά τα Playmobil του Lyra με κωδικούς 3L,4L είναι με τους άραβες του 1982 και μετά? ;)

(Ναι τα playmobil με 3L κλπ,είναι και με άραβες,αλλά και με άλλα θέματα όπως στρατιώτες,εσκιμώους,αστυνομικούς,σύγχρονη ζωή κλπ και πρέπει να υπάρχουν και στον κατάλογο του 1978...αν έχεις κανέναν κατάλογο σε υψηλή ανάλυση και φυσικά scanner ανέβασέ το στο αντίστοιχο thread με τα playmobil lyra)

Όσο για το στρουμφοτηλέφωνο,μακάρι να βρεθεί και το περιεχόμενο!

Έχω το κλασσικό κατάλογάκι απο τα μικρά Playmobil σετ με το Fort Union. Δε νομίζω να έχω τέτοιο κατάλογο αλλά θα κοιτάξω. ;)

Πίσω
Μπλουζα