[El Greco] Φούσκες (Μπουμπούνας, κ.ά.)

20140716_145454.jpgΕχω ενα πολυ αγαπημενο!!δεν το αποχωριζομαι ποτε!!δυστυχως δεν ειναι σε καλη κατασταση αφου μου το περιποιηθηκε ο σκυλος μου!!!!θα αναρτησω φωτογραφια!!!θα μπορουσε κανεις να αποκτησει ακομα και τωρα???υπαρχουν καπου??

Επισης στο πατρικο μου υπαρχει και η μπουμπουνα η οποια ειναι μεγαλη σε μεγεθος εχει κοκκινα μαλλακια φοραει κοκκινη μπλουζα και μπλε φουστα!!!ειναι αθικτη σαν να την αγορασα σημερα!!θα εχω συντομα φωτογραφια της!!!καποτε η αδερφη μου ειχε και εμαν πιπιλα μεγαλο σε μεγεθος!!!θυμαμαι ειχε μπλε μαλλακια βελετζα οπως αναφερατε και φορουσε ολοσωμο φορμακι ριγε μπλε με κιτρινο!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επισης στο πατρικο μου υπαρχει και η μπουμπουνα η οποια ειναι μεγαλη σε μεγεθος εχει κοκκινα μαλλακια φοραει κοκκινη μπλουζα και μπλε φουστα!!!ειναι αθικτη σαν να την αγορασα σημερα!!θα εχω συντομα φωτογραφια της!!!καποτε η αδερφη μου ειχε και εμαν πιπιλα μεγαλο σε μεγεθος!!!θυμαμαι ειχε μπλε μαλλακια βελετζα οπως αναφερατε και φορουσε ολοσωμο φορμακι ριγε μπλε κιτρινο!!!!
 
Αυτή την μπουμπούνα που λες, θέλω πολύ να τη δω. Είχα κι εγώ μία παρόμοια κούκλα, με κόκκινη μπλούζα, και μπλε φούστα και αν θυμάμαι καλά, έγραφε Ρόζα. Η δική σου γράφει κάτι τέτοιο; Είχε μεγάλο κεφάλι επίσης. Την είχα από πολύ μικρή, ήταν ελαφρώς άσχημη ως κούκλα για τα δικά μου δεδομένα αλλά τη συμπαθούσα πολύ. Σε κάποια μετακόμιση εξαφανίστηκε όμως... Δεν θυμόμουν καθόλου τι μάρκα ήταν. Απ' ότι βλέπω εδώ στη συζήτηση, πρέπει να ήταν αυτής της οικογένειας. Χαίρομαι που βρήκα την ταυτότητά της!
 
Γειά σας παιδιά! Χαιρετώ όλη την παρέα! Αν και γράφτηκα πρόσφατα, έχω κολλήσει άγρια! Δε σταματάω να σας διαβάζω.. Βλέποντας τους φούσκες που ομολογουμένως δεν γνώριζα, ανακάλυψα συγκλονιστικές ομοιότητες με μια από τις πιο παλιές μου κούκλες, τη στρατιωτίνα όπως τη φωνάζω από μικρή.. Είναι από τα τέλη 70'ς , όχι και στην πιο άριστη κατάσταση αλλά alla original! Δείτε την και πείτε που τη γνώμη σας σαν πιο ειδικοί.. Στρατιωτίνα.jpg
 
Βούλα κι εγώ με τους Φούσκες δεν τα πάω καλά... Τους μπερδεύω γιατί έχω δει από διάφορες εταιρίες...! Έχω βρει Φούσκα από την εταιρία "Τουτουντζή" καθώς και πρόσφατα Φούσκα από την Ελληνική εταιρία Doly.... Έχω χάσει την μπάλα, πλέον μου φαίνονται όλοι ίδιοι.. Εξάλλου πως να μην είναι, αφού όλοι έχουν στηριχτεί στην ίδια φιλοσοφία.. Αν έχω καταλάβει καλά μόνο από τα μάτια ίσως να ξεχωρίζουν οι εταιρίες... Σ αυτά μόνο ο γνωστός Φουσκολόγος El_Greco_Fanatic μπορεί να ρίξει τα φώτα του...

Εδώ λοιπόν έχω μια έναν Φούσκα που πιστεύω είναι El Greco και στην επόμενη φώτο είναι ένας Φούσκας της Ελληνικής εταιρίας "Doly" η οποία και ζήλεψε την El Greco και έβαζε κι αυτή τις γνωστές ταυτότητες!! :p

attachment.php


attachment.php
 
Ο γνωστός Φουσκολόγος?? Αυτό και αν είναι τίτλος ;) :D

Μάκη δεν ξεχωρίζουν μόνο από τα μάτια έχουν και αλλά πολλά που μπορείς να καταλάβεις αν είναι El Greco κάποια από αυτά είναι η μύτη το στόμα και τα χέρια αυτό που έβαλες είναι el Greco καλό κομμάτι, κάπως ταλαιπωρημένο αλλά ξεχωρίζει ειδικά τα μάτια αν και έτοιμα να του βγουν ( με αυτά που βλέπει δεν το κατηγορώ :p ) και φυσικά το στόμα!!!

Voula..το δικό σου είναι από Bula μια από τις πολλές τότε εταιρίες που αντέγραφαν τον αυθεντικό el greco Το ότι είναι παιδικό σου παιχνίδι αυτό το κάνει ανεκτίμητο στα σίγουρα #)

Προσωπικά πιστεύω ότι από την εταιρία Doly μέχρι στιγμής έχω δει τα καλύτερα copy μερικά δύσκολα τα ξεχωρίζεις ότι δεν είναι el Greco αλλά και εκεί υπάρχει ένα μυστικό στα μάτια και στα χέρια τους ;)
 
Η Βούλα με την μπούλα δηαδή! χαχα! Μakisimos και El_Greco_Fanatic ευχαριστώ πολύ για την αυτοψία! ;)
 
Αυτό το παπί της El Greco με έχει ξετρελάνει... Γιατί έχει τα χαρακτηριστικά της οικογένειας ΦΟΥΣΚΑ, οπότε και υπολογίζω οτι ειναι εκείνης της περιόδου, γιατι είναι μαύρο και το κάνει να ξεχωρίζει από τα κίτρινα παπιά της εταιρίας, αλλά κυρίως επειδή τα Πασχαλινά παιχνίδια της El Greco ειναι η αδυναμία μου...!!

attachment.php
 
Είναι πράγματι ξεχωριστό και πολύ όμορφο. Ερώτηση νο 1 : τι ύψος έχει? Ερώτηση νο2 : Φοράει φούστα?
 
Spirtoulis κι εμένα μ άρεσε πολυ΄..... Το υψος του ειναι 50 πόντους και φοράει ένα δαντελωτό βρακί ;)

Aναρωτιέμαι τι να είχε μέσα το αυγό :eek:
 
Το χόρτο το είχε ή εσύ το πρόσθεσες ? Μπορεί να το φτιάξαν από την Ελ Γκρέκο ότι και καλά είναι δικό του ή να είχε καραμέλες ?
 
Οχι Spirtoulis, το χορτο το ειχε μεσα μαζι με κατι λουλουδάκια!! Μπορεί οντως να ειχε καραμέλες και σοκολατακια ή ίσως να είχε και μικρά κοτοπουλάκια... Άγνωστο... :(
 
Makisimos ήθελα να σε ρωτήσω το βρήκες σε τόσο καλή κατάσταση μετά από τόσα χρόνια?(εικάζω θα είναι της δεκαετίας του 70) 'Η του έριξες εσύ κανά γερό καθάρισμα?
 
Ειχα μια φουσκα αλλα δυστυχως καποια στιγμη πεταχτηκε προφανως απο την μητερα μου που εκανε εκαθαριση στο παταρι. Ηταν πολυ αγαπημενη κουκλα και μου λειπει. Ηταν με πορτοκαλι μαλλια μεγαλα ματια και φορεματακι γαλαζιο καρο. Αν εχει καποιος μια ιδια ας μου στειλει μια φωτογραφια
 
Παιδιά μόλις ανακάλυψα αυτό το θέμα αν και χρόνια μέλος του ρετρομάνιαξ όταν έψαχνα για την κούκλα Μπουμπούνας! Λοιπόν με την κούκλα αυτή έχω φωτό το 1982 όταν ήμουνα 3 ετών, την αγαπούσα πολύ, γελούσα μαζί της γιατί την έβρισκα αστεία, είχε με μαύρα γράμματα τη λέξη αυτή και μου την είχε κάνει δώρο ο νονός μου! Δυστυχώς πετάχτηκε από τη μαμά μου! Το μόνο παιχνίδι που διασώζεται δια κόρη οφθαλμού ανέπαφο είναι το μαϊμουδάκι ακριβώς πίσω μου από το 1979 το έτος που γεννήθηκα και το οποίο για μένα έχει ανεκτίμητη αξία! Είναι El Greco τύπου Monchichi καθώς τότε στη δεκαετία του 70 ήτανε της μόδας για τα παιδιά. Ποστάρω τη φωτό για να δείτε τον Μπουμπούνα είναι η κούκλα στα αριστερά μου. Παρεπιπτόντως στη φωτό αυτή φαίνονται και τα υπόλοιπα παιχνίδια μου!Xristougenna '82.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα