El jorobado de la Morgue - Hunchback of the Morgue (1973)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.080
O Gotho είναι ένας μοναχικός και περιθωριοποιημένος καμπούρης που δουλεύει στο νεκροτομείο. Η μόνη του παρηγοριά, είναι μία κοπέλα που αγαπάει, η μοναδική που του φέρεται ευγενικά. Όταν όμως εκείνη πεθαίνει από φυματίωση, αυτός δεν μπορεί να δεχτεί το θάνατό της, και νομίζει ότι κοιμάται. Γι'αυτό και δολοφονεί με φρικτό τρόπο τους φοιτητές ιατρικής που σκοπεύουν να διαμελίσουν το σώμα της. Μέσα στην απελπισία του, γνωρίζει έναν τρελο επιστήμονα, ο οποίος του υπόσχεται ότι θα αναστήσει την κοπέλα, αν εκείνος τον προμηθεύει με πτώματα για να κατασκευάσει με αυτά ένα τερατώδες πλάσμα. Ο Gotho δεν διστάζει να κάνει τα πάντα με την ελπίδα ότι θα ξαναζωντανέψει η αγαπημένη του, και σκορπάει παντού τον τρόμο.

Ισπανική ταινία τρόμου, με πρωταγωνιστή τον Paul Naschy, που είναι ο αγαπημένος μου Ισπανός horror ηθοποιός. Καθώς ήταν μυώδης και είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με την άρση βαρών, οι δυνατές του γροθιές ήταν το σήμα κατατεθέν του στις ταινίες :) Η συγκεκριμένη έχει αρκετά απειλητική ατμόσφαιρα, και πολύ ωραίους θανάτους. Σε μία σκηνή που βλέπουμε τον Naschy να βάζει φωτιά σε αρουραίους, πραγματικοί αρουραίοι κάηκαν για τις ανάγκες τις ταινίας, αλλά και ο Naschy έφαγε μερικές γερές δαγκωματιές από αυτούς.



Τρείς αφίσες της ταινίας, στα Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά:





 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πού το βρίσκουμε?ενδιαφέρον φαίνεται.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Ο Naschy τα έδινε όλα στους ρόλους του, πραγματικά αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε. Έχουν βέβαια και αρκετά μειονεκτήματα οι ταινίες του, με κυριότερα τις μεγάλες " κοιλιές " που κάνουν και τους αργούς ρυθμούς. Αλλά έχουν πάντα πολύ δυνατή ατμόσφαιρα και έντονο το γοτθικό στοιχείο. Οπότε πρέπει κάθε οπαδός του τρόμου να τις δει.
 
Die Stunde der grausamen Leichen?(=η ώρα των φρικτών πτωμάτων); Οι ρετρό μεταφράσεις ταινιών τρόμων στα γερμανικά ήταν πολλές φορές πιο άκυρες και από τις ελληνικές.
 
Πίσω
Μπλουζα