Electric Dreams (BBC4)

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.286
Μια ενδιαφερουσα ιδεα-εκπομπη απο το BBC.

Μια οικογενεια θα "ταξιδεψει" απο το 1970 στο 2000 και ζησει συνολικα 30 ημερες με την τεχνολογια της καθε εποχης.

Πιστευω θα εχει πλακα.

Ριχτε μια ματια

http://www.bbc.co.uk/electricdreams/time-tunnel/index.shtml#/1980s/early80sgaming
 
Οντως ενδιαφερον ,χτυπησες soft spot .

Αντε να το βρουμε τωρα,αντε να το δουμε,αντε να δουμε που θα το βρουμε. :xm:
 
Εχτες ειδα το πρωτο επεισσοδιο. Πολυ ενδιαφερον και νοσταλγικο. Παρολο που ειναι το πρωτο μερος (70s), ειχε πολλα αναγνωρισιμα πραγματα. Δεν θα σας χαλασω τις εκπληξεις.

Ανεβασα το intro του επεισοδιου για να παρετε μια ιδεα

[video=youtube;IGyhi-PPmOY]

 
Ενα interactive tour στους εισαγωγικους τιτλους της σειρας
 
Πολυ καλο το επεισοδιο για τα 80s!

Κρατησα μερικα screenshots

Ωραια δωρακια για την οικογενεια

large.image_14777.jpg.ec5b39feb27f7f339f5d924e812a4aae.jpg


large.image_14776.jpg.42cf817a5ea7b9694c00083709a50342.jpg


Και η Θατσερ Spectrum?

large.image_14778.jpg.437c3fce493639fd8eb2536941623007.jpg


ψαχνωντας για τον καταληλο οικογενειακο υπολογιστη (αγκρρρ)

large.image_14779.jpg.b4eb85348dc23a513fdbd4fac7e5815e.jpg


τα παιδια ξεκινανε να γραφουν listings (80ιλα αθανατη!)

large.image_14781.jpg.abb65163b1b1660edd91ffc60e851bd0.jpg


σκεφτεστε τιποτα διασκεδαστικοτερο?

large.image_14780.jpg.2015d79aaa37995436152a89aca4d5f3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αmazing stuff ,θελω να δω ποσο καιρο θα παρει μεχρι να ανοιξει καποιος ενα ξενοδοχειο για αυτους που θελουν να ζησουν ενα 2ημερο στα 80ς.

Mε ρετρο επιπλα και Gadgets και οι CRT τηλεορασεις συνδεδεμενες με server να παιζουν 80ς stuff.

Παλι τζαμπα ιδεες δινω.
 
Aardy, μόλις πήρες την ψήφο μου για το post του μήνα!

Άντε τώρα να βρούμε και κάποιον να την υλοποιήσει την ιδέα...εγώ πάντως δηλώνω σίγουρος πελάτης!
 
Κομματι απο το 80s επεισοδιο

 
Πωπω wally φανταστικο ειναι!!

Εχει πολυ πραγμα μεσα αυτη η εκπομπη!!! Καπου πρεπει βρω αυτη την εκπομπη ολοκληρωμενη να την αγορασω....(εαν εχει ολοκληρθει ακομα βεβαια)

Ξερει κανεις εαν μπορω να το αγορασω ειτε σε DVD ειτε (νομιμα) download απο καποιο internet shop;;;
 
Εξαιρετικό...Καταπληκτική Ιδέα!!!!
 
Άριστα 10 από μένα. Εκπληκτικότατο! Incompatibility και... high resolution graphics!!! Να και το national museum of computing που αναφέρεται στην αρχή του βίντεο: http://www.tnmoc.org/36/section.aspx/80. Άκρως ενδιαφέρον και αυτό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BBC Electric dreams 70s-80s-90s

Ως γνωστόν το BBC στην Αγγλία φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα ντοκυμαντερ στον κόσμο. Το συγκεκριμένο το οποίο λέγεται Electric dreams έχει τρία μέρη και κάθε μέρος είναι αφιερωμένο σε μία από τις δεκαετίες των 70-80-90.. Οι δεκαετίες παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια μία οικογένειας η οποία αποφάσισε να ζήσει με τις ιδιοτροπίες και την τεχνολογία αυτών των δεκαετιών για 30 ημέρες.

Το ντοκυμανταιρ επικεντρώνεται στις οικιακές και ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και στον τομέα της διασκέδασης χωρίς να μένει μόνο σε αυτά. Εχω δει και τα τρία μέρη και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους retromaniacs! :)

Στο internet μπορείτε να βρείτε και αγγλικούς υπότιτλους..


Πάρα πολύ καλό είναι και το site της εκπομπής, ρίξτε μία ματιά: http://www.bbc.co.uk/electricdreams/

Μιχάλης
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το είδα κι εγώ καθ'ότι διαμένω στη γηραιά Αλβιώνα εδώ και 15 χρόνια. Καλή σειρά και πολλές αναμνήσεις απ' τα 80ς. Τα περισσότερα απο τα παιδία που λαμβάνουν μέρος είχαν γεννηθεί στα μέσα του 90 οπότε έχει ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πώς αντιμετωπίζουν το κύμμα της τεχνολογίας που αρχίζει στα 80ς.
 
To ειδα και εγω πολυ καλο
 
Ό,τι και να πει κανείς για τους Άγγλους, οι εκπομπές του BBC ήταν και συνεχίζουν να είναι κορυφαίες και να αποζημιώνουν.

Μήπως είναι μια πολύ ωραία ιδέα για ένα, ας πούμε, ποιοτικότερο reality show;

Ευχαρίστως θα λάμβανα μέρος σε κάτι τέτοιο (τρόπος του λέγειν, άντε να καλύψεις τις εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις...).

Πάντως, μία μέρα για κάθε δεκαετία είναι πολύ λίγη. Θέλεις τουλάχιστον δύο-τρεις εβδομάδες για να μπεις στο πετσί κάθε εποχής. Άσε που πρέπει να διαμορφώσουν ανάλογα και τη γειτονιά σου ή, καλύτερα, ολόκληρη την πόλη...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ καλό σαν ιδέα αλλά στην υλοποίηση θα ήταν καλύτερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όπως είπε και ο zxspec83...
 
Ο στοχος απ οτι καταλαβα ειναι αποκλειστικα η αλληλεπιδραση των ανθρωπων με την τεχνολογια και η επιρροη αυτης στις ενδοοικογενειακες σχεσεις. Δεν ειναι ακριβως.. ταξιδι στο παρελθον. Σαν ιδεα ειναι παρα πολυ καλη και ακομη και σε αυτο το μικρο διαστημα (συμφωνω ειναι υπερβολικο να πηγαινει ενα ετος/ημερα) βγαινουν καποια συμπερασματα. Και για να πω την αληθεια οχι και πολυ καλα.

Μου εκανε εντυπωση κατι. Περα απο τα παιδια εξισου αμηχανοι ηταν και οι γονεις με αρκετες συσκευες του παρελθοντος. Δινω 2 εξηγησεις α) Με τα χρονια ξεχασαν την χρηση β) Το σοου δινει μια εξιδανικευμενη 70'ς-80'ς-90'ς οικογενεια. Ειδικα για τις πρωτες δεκαετιες πιθανοτατα πολυς κοσμος, συμπεριλαμβανομενων των πρωταγωνιστων, ουτε καν ειχε δει απο κοντα καποια gadget.

Παντως αποδεικνυεται περιτρανα ακομη μια φορα οτι οι αντρες ειναι αιωνια παιδια χεχε. Ο τυπος το καταευχαριστιεται σε αντιθεση με την στριμμενη.
 
To Game&Watch με τον Popay το είχα! πολύ ωραία σειρά :) ακόμα δε έχω βρεί κάπου το επισόδειο για τα 90s άλλα τα επισόδεια των 70s και 80s ήταν άκρως ενδιαφέροντα, και ξύπνησαν κάποιες ωραίες αναμνήσεις :)

Πάντως μπορώ να ξεχωρίσω κάποιες διαφορές με έμας εδώ στη Ελλάδα... Η οικογένεια της σειράς απέκτησε ένχρωμη TV στα μέσα των 70s έδω στη Ελλάδα άργησε 5-10 χρόνια παραπάνω - στο σπίτι εμείς αποκτήσαμε τη πρώτη μας ένχρωμη TV το '85 και το πρώτο μας βίντεο το ΄86, και γενικά νομίζω κάπου εκεί ήρθαν αυτά στις ελληνικές οικογένειες ( ισώς λίγο ποίο νωρίς η ποίο αργά για κάποιους ).

Επίσης μου κάνει εντύπωση που δεν είχαν αυτόματο πλυντήριο στα 70s ... ίσως να ήταν ακριβά, και να τα είχαν λίγοι. Εγώ πάντως δε θυμάμαι ποτέ να μη είχαμε αυτόματο πλυντήριο, και έχω αναμνήσεις απο τη δεκαέτια του 70.
 
Πολύ ενδιαφέρον σειρά. Υπάρχει κάπου που να μπορούμε να δούμε όλα τα επεισόδια;;;
 
πραγματι ειναι τρομερο το ειδα και εγω και με πηγε πισω στα παιδικα μου χρονια ωραιες εποχες μακαρι να εκαναν και εδω κατι τετοιο στην tv.
 
Πίσω
Μπλουζα