Enemy Mine Deluxe

jtrek79

Retro Member
Joined
6 Αύγ 2012
Μηνύματα
137
Αντιδράσεις
21
ENEMY MINE - Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ







ΣΥΝΤΟΜΟ REVIEW

Προβολή συνημμένου 68664

Από τις ταινίες που θυμάμαι με μεγάλη αγάπη ήταν και το Enemy Mine.. Κάποιο μακρινό καλοκαίρι λοιπόν μέσα στην δεκαετία του ΄80 επισκέφτηκα ένα από τα πολλά συνοικιακά Video Club. Λόγω προβλήματος ύψους τότε... :D το χέρι της αδελφής μου τράβηξε μια κασέτα με περίεργο εξώφυλλο! Γεμάτο με εικόνες από άγρια τοπία και εξωγήινες ασχημόφατσες!! Η αλήθεια είναι πως ένα διαμάντι σαν το Enemy Mine θα έπεφτε απαρατήρητο 100% μέσα στο σωρό..Τα διαστημικά τα είχανε δίπλα σε κάτι ταινίες ιμαμ μπαιλντί... ;)

Καθόλου δύσκολο καθήκον λοιπόν για τον Μaurrice Jarre, έναν γίγαντα στην μουσική της έβδομης τέχνης..Αν θυμάμαι καλά το highlight του ήτο το Laurence of Arabia. Η φιλία του Drakh (Gosset Junior) και του γήινου πιλότου (Davis) περιγράφεται με ύπιους τόνους φλάουτου και spike ελπίδας, δηλώνει την μοναξιά που βιώνουν στον άγριο πλανήτη και συνοδεύεται απο μυστικιστικά cues των εξωγήινων Drakh. H άλλη πλευρά του τριγώνου είναι η θορυβώδης electronic μουσική των κινδύνων που παραμονεύουν και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες...Αυτή του κλίματος (τέρατα και μετεωρίτες) και η ορχηστρική και πομπώδης των Scavengers (υπάνθρωποι που ριμάζουν τον τόπο για μέταλλα). Στην κορυφή της μουσικής πανδαισίας βρίσκεται το main theme του Track 6...Αφού έχουν κατακτήσει το πλανήτη οι ήρωες, ξετυλίγεται ένα μουσικό κλίμα αισιοδοξίας και άνεσης... Μην ξεχνάτε ότι ο πειραματισμός ήταν το παν για τέτοιου είδους έργα εκείνη την περίοδο. Η δομή του Score έχει μια πιο φίξ μορφή την σήμερο ημέρα..εξού και η θέση του main theme 5 track μακριά!

Κλείνοντας, ο συνθέτης με πιο χαρμόσινους τόνους και πάθος αλλά και με χορωδία από μερικές χιλιάδες στον Drakhon κατεβάζει αυλαία σε αυτήν την εντυπωσιακή περιπέτεια...!

Το Soundtrack αυτό είναι ένα από τα πιο σπάνια και πιο μελωδικά που υπάρχουν..Κομμάτι από παιδικές αναμνήσεις για εμένα..

Προβολή συνημμένου 68665

1500 τεμάχια και τέλος, στο site της Varese έχει γίνει καπνός...Εγώ το αγόρασα από Αμερική φυσικά από ένα κατάστημα διαδυκτιακό με το όνομα Movie Score η κάπως.

:cool: Υπόσχομαι και το τριπλό του Conan the Barbarian σε τρείς εβδομάδες μόλις το παραλάβω :cool: !

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ε ναι..πρεπει να την ειχα δει 5-6 φορες εκεινα τα χρονια..και στην ΤιΒι πρεπει να εχει παιχτει.Ταινιαρα.

Η εκδοχη του ΕΤ ...για πιο μεγαλα παιδια..Τον Ντενις Κουεηντ τον ανεφερες?φοβερη ερμηνεια..

για να πω την αληθεια απο τη μουσικη της δεν ειχα αναμνηση,αλλα ο Μορις Ζαρρ ειναι εγγυηση.

Και στο γιουτιουμπι υπαρχει αρκετο υλικο για να εντρυφησουμε.Αυτο κανω τωρα :)

ΥΓ.οιαδηποτε ταυτιση των Scavengers με καταστασεις που ζουμε κινδυνευει να χαρακτηριστει..πολιτικαλ ινκορεκτ :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Thanks for the thanks;). 'Oxι δεν τον ξέχασα τον αγαπητό Dennis, απλώς δεν θυμόμουνα πως να συλλαβίσω το επώνυμο του εκείνη τη στιγμή! Ελπίζω να κινούν το ενδιαφέρων αυτά που γράφω, γιατί το κάνω βάθυ καρδίας!
 

cp-soundtrack.jpg


CAPTAIN POWER SOUNDTRACK



MINI REVIEW


Πρίν κάμποσο καιρό ήρθε στα χέρια μου ένα Soundtrack που ποθούσα να ακούσω από τα τέλη της δεκαετίας του 80. Να σας πω την αλήθεια έφτασε λίγο αργά!

Στην προσπάθεια τους να ανανεώσουν το ενδιαφέρον για την σειρά, οι υπεύθυνοι της Goddard Film Group μετά την κυκλοφορία της σε DVD, μας εφνιδιάζουν με το Score..Ας εξηγήσω όμως γιατί το ενδιαφέρον, (το δικό μου τουλάχιστον) είναι μειωμένο.

Ακουστικός το CD είναι ιδιαίτερα ευχάριστο..Από το Main theme, που προσωπικά ήλπιζα για κάτι χωρίς Voice Narration, μέχρι τα tracks που κραυγάζουν προετοιμασία για την μάχη. Όμορφο και το love theme. Εν συντομία ότι άκουσμα που δηλώνει ντου από στρατίωτες του Dredd η του Captain Power είναι εδώ! Θυμίζει αρκετά Star Wars μουσική σε ορισμένα κομμάτια..φως φανάρι δηλαδή. Αυτό που είναι της σειράς κατά δικό της, είναι οι μελαγχολικοί τόνοι και τα climax cues που δηλώνουν το τέλος ενός Cliffhanger επισοδείου..Επίσης και τα Winning themes όταν η πλάστιγκα γέρνει προς το μέρος των ηρώων. Ενδιαφέρον και τα μουσικά χαρακτηριστικά των Bio Dredd όπως αυτό κατα την πτήση του Soaron..

Τι ξέχασα...Αααα και το Eeeery theme η αλλίως θέμα μυστηρίου και τα Shot Down των Dredd troopers είναι εδώ! Επικό και το Closing theme που αποτελεί μία σουμα όλων των καλών μουσικών στοιχείων της σειράς!!

Θα μου πείτε γιατί έχω κατεβασμένα μόυτρα με τόσα θετικά! Πρώτον, είναι Episodistic low Budget μούσικη και έχοντας ακούσει άλλα full Cinematic μεγαθήρια είμαι λίγο στην ξενέρα. Δεύτερον, περιμέναν 25 για αυτό...Ήμαρτον!!

Για μια καλή δόση αναμνήσεων αξίζει τον κόπο.

Αποκλειστικά για αυτούς που την γνουστάρανε τη σειρά πάρα πολύ!!

POWER ON

cptracklisting.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρε, βρε, βρε! :)

Wb! :flower:

Ωραία περιγραφή, αλλά δε μπόρεσα να βρω δείγμα των κομματιών... :(

Κανένα βιντεάκι για κάποιο από τα τραγούδια?
 
Είναι ειδική περίπτωση το συγκεκριμένο, όχι δυσεύρετο εάν θέλεις να το αποκτήσεις...απλά για κλειστό κύκλωμα ανθρώπων! :)
 
Πίσω
Μπλουζα