ERGODATA - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕΒΕ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας NIOBH
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Η τιμη ειναι ανταγωνιστικη αλλων οικονομικων υπολογιστων της εποχης.

Το ιδιο σχεδον σε IBM κοστιζε περιπου τα διπλα...

Το 1987 ο κοσμακης αγοραζε ΧΤ, 286 εγω θυμαμαι μαζικα το '90 και μετα.

Αγαπητέ/ή ΝΙΟΒΗ κατάθεσες ντοκουμέντο μεγάλης κλίμακας...θα σου το ζητήσω αν και θέλει χρόνο...Μπορείς να το σκανάρεις όλο και να μας το διαθέσεις; Ακόμα και κεφάλαιο-κεφάλαιο ανά μήνα...

Σαν προσωπική χάρη θα ήθελα πολύ να δω τις 2-3 σελίδες του πρώτου κεφαλαίου...τι ήταν ο υπολογιστής πριν 30 χρόνια δηλαδή...

(Στο λέω ειλικρινά, αν είχαμε δια ζώσης γνωριμία θα αναλάμβανα το σκαναρίσμα όλου του βιβλίου είτε ο εγώ ο ίδιος είτε μέσω κάποιου βιλιοπωλείου)

Σε ευχαριστώ πολύ Νιοβη. Σκέψου την ιδέα να μας κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε μήνα...Να εισαι καλά

Με κάποια καθυστέρηση λόγω της περίπλοκης μετακόμισης που επιτέλους ολοκληρώθηκε στον βασικό κορμό της, παραθέτω το άρθρο αναφορικά με την ERGODATA από το τεύχος Σεπτεμβρίου 1988 του περιοδικού Τεχνική Εκλογή.
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg

Η παρουσίαση του Wild XT στο RAM Ιουν 90 τωρα και σε καλύτερη ποιότητα! Κατεβάστε τώρα πριν χαθεί...
O WildXT ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής. Μαζί πακέτο με το MS-DOS 4.01 (+MS-DOS SHELL / GW-BASIC) και το Framework III της Ashton-Tate.
Με οθόνη Samsung και εκτυπωτή έναν EPSON LX-400.
*Αν θυμάμαι κάλά μέσα είχε περασμένο και το πρόγραμμα κειμενογράφου ERGOSTAR.

To εγχειρίδιο το έχω ακόμα σε άριστη κατάσταση.
Πρέπει να βρώ χρόνο να το σκανάρω ΟΛΟ.σελίδα-σελίδα με καλή ανάλυση, να το κάνω ένα pdf και να το ανεβάσω.

Μετά απο χρόνια κάτι είχε χαλάσει και μου δώσανε εναν πάλι της ERGODATA, τον SPC3000 με το πληκτρολόγιο με την διαφορετική διάταξη πλήκτρων.

Προσπαθώ να βρώ το BIOS του WildXT να το βάλω σε emulator 86Box αλλα δεν το βρίσκω. Νομίζω ο stelios-1978 κάπου το είχε ανεβάσει αλλα τώρα δεν το βρίσκω πουθενά.

Έχει κανείς το RAM Ιουν 90 που ήταν στο link?

Ευχαριστώ,
Δημήτρης

Τελευταία επεξεργασία:
Έχω ήδη ψάξει και εκεί. Δυστυχώς το συγκεκριμένο δεν υπάρχει. Δεν πρόλαβα το link εδώ και έγινε dead.

Ο φίλος Αντώνης (Antnik) στην συλλογή του έχει ένα wildxt.

DSC_3668.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα