EVO64 audiophile motherboard για Commodore 64

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.310
Αντιδράσεις
9.410
Και επειδη ενιωθε μοναξια το Mega65 εκει στα ανεμοδαρμενα υψη του κοστους, ηρθε το EVO64 να του κανει παρεα!

EVO_PROMO_v13_01.png

Προκειται για ενα νεο motherboard για Commodore 64 που χρησιμοποιει τα αυθεντικα ολοκληρωμενα και προσφερει ολες τις βελτιωσεις και μοντερνες ευκολιες που υπαρχουν μεχρι σημερα. Η εμφαση του ειναι στην ultra high end over-engineered σχεδιαση και κατασκευη.

Το motherboard αυτο εχει μια modular αρχιτεκτονικη που επιτρεπει να τοποθετησουμε διαφορους λαμπατους προενισχυτες. Επι του παροντος υπαρχουν δυο διαφορετικα daughterboard προενισχυτη, το ενα με συγχρονες λυχνιες, το αλλο με λυχνιες κλασσικου τυπου.

EVO_PROMO_v13_04.png

Ακομα δεν εχουν ανακοινωθει τιμες, αλλα οπως ειναι κατανοητο ολα αυτα δεν ειναι φτηνα. Το motherboard σαν kit με μερικα εξαρτηματα κοστιζει USD $285, τα υπολοιπα εξαρτηματα για να ολοκληρωθει ειναι περιπου στα $55 και φυσικα θα χρειαστειτε αυθεντικα ολοκληρωμενα απο εναν Commodore 64, κουτι, πληκτρολογιο και ενα μοντερνο τροφοδοτικο που να μπορει να τροφοδοτησει επαρκως το συστημα.
:bash:


Οι δυο προενισχυτες ερχονται ετοιμοι για λειτουργια και κοστιζουν περιπου $500 για το μοντελο με τις μοντερνες λυχνιες και $1000 για τις κλασσικες.
:banghead:


Το κερασακι στην τουρτα φυσικα θα ειναι φυσικα το κοστος μεταφορικων, δασμων και εκτελωνισμου, μιας και ερχεται απο την Αμερικη. Αναρωτιεμαι αν εμπίπτει στις διαταξεις περι φορου πολυτελειας.
:diablotin:


Για οσους εχουν την νοσηρη περιεργια να μαθουν περισσοτερα υπαρχει αυτο εδω το προσφατο video:

 
1000$ για τέσσερις λυχνίες, δυο πυκνωτές και τρεις αντιστάσεις. Πολύ ωραία...
 
Μια ακομα παρουσιαση του Evo64 απο τον David "8 bit guy" Murray.


Δεν ενθουσιάστηκε με τον προενισχυτη των $500. Αν ειναι δυνατον! :biglaugh:
 
Good looking δεν λεω, αλλα θα προτιμουσα 2 Roister μονομπλοκ τελικους. Ειναι που ειμαι εθνικοφρων! Υπαρχει και ο Τσακιριδης εξ αλλου
 
Τελευταία επεξεργασία:
1000$ για τέσσερις λυχνίες, δυο πυκνωτές και τρεις αντιστάσεις. Πολύ ωραία...
4 λυχνιες ναι ,αλλα κατασκευασμενες απο πρωην Ρωσικο εργοστασιο κατασκευης στρατιωτικων ασυρματων. Οσο ναναι μια βαρυτητα την εχουν
 
Επιθετικό marketing απο την ομαδα του Evo64 οπου χαριζουν motherboards του χιλιάρικου δεξια και αριστερα. Αρχιζει να θυμιζει της καμπανιες των πολιτικων κομματων την δεκαετια του 80!

Ενα ακομα video απο τον Jan Beta, που φυσικα χωρις κανενος ειδους τεστ ανακήρυξε την εικονα και τον ηχο σαν καλυτερα απο οτιδηποτε αλλο.


Βεβαιως αθελα του ειπε την αληθεια, οτι δεν θα το αγοραζε αν δεν του το χαριζαν, αλλα αυτα ειναι ψιλά γράμματα...
 
Πίσω
Μπλουζα