Fachion dolls-Η μόδα ανά δεκαετία μέσα από την κούκλα

mytinyworld σε ευχαριστώ. Πολύ ωραία ανασκόπηση της μόδας έκανες και μάλιστα σε πέντε φωτογραφίες! Πολλά συγχαρτήρια!Πολύ ωραία επίσης τα σύνολα και πολύ ωραία η επιλογή των κουκλών:μιας ξανθιάς και μιας μελαχροινής.
 
Αχου κοριτσάκι μου τι ομορφιές είναι αυτές!!!!! :dribble: Αν πρέπει να ψηφίσω, με διαφορά...στήθους θα επέλεγα τη μόδα '70. Τα τσαντάκια είναι τρέλα και μου θυμίζουν κάποια που έχω από τη bibi bo τα δε φορέματα... ειλικρινά υπέροχα!!!!! Μπράβο παιδιά κάνατε εξαιρετική δουλειά!!! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!!
 
Να στε καλα βρε παιδια!!! Mytinyworld μου και El Greco μου, λες και βλεπω πασαρελα πρωτο τραπεζι πίστα, στου Πραντα και του Σαλβατορε Φεραγκαμο!!!

Ουτε στα ονειρα μου! :flower:
 
Ααααα, δεν τις ειχα δει τις φωτό της ΜΥΤΙΝΥ...!!!

όπως πάντα, μα πάντα, κάνεις τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφησεις.,...και ζουλεύω μπορω να πω, διότι και που σε αντιγράψαμε και βάλαμε όλοι μας χαρτονια μονοχρωμα για φόντο...δεν έχουμε καταφερει ακομη να σε αγγιξουμε... Ταλέντο παιδί μου τι να πεις,...ή το χεις ή δεν το χεις..!!

Κατάφερες με τις φωτό σου να μας δειξεις την διαφορά και την εξέλιξη απο δεκαετία σε δεκαετία..!! :)

Κι αν πούμε ότι αυτή η ενδυματολογική κουκλοαναδρομή που μας παρουσίασες , είναι μια μικρογραφία της πραγματικής ενδυματολογικής άποψης που επικρατούσε στην εκάστοτε δεκαετία, τότε ψηφίζω δαγκωτό '50...!!! Αλλά και τα '90ς, μια χαρά μου φάνηκαν , ενω στο μυαλό μου την έχω σαν μια δεκαετία με γυφτέ πολύχρωμα απρόσωπα κομμάτια υφάσματος , βιομηχανικά, μαζικά και χωρις ίχνος φαντασίας..!! Δεν ξερω αν έχω λάθος άποψη γι αυτην την εποχή...

Τουλάχιστον κάθε φορά που βλέπω το "ΡΕΤΙΡΕ"(καρά'90s), ενισχύεται και πιο πολύ η άποψή μου αυτή....

attachment.php
 
Makisime μου υπερβάλλεις! #) Ολοι έχουμε τις όμορφες φωτογραφίες μας! Σ'ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια! :[ Κι εμένα μου αρέσει η μόδα των 1950'ς, κρίμα που στην παραπάνω φωτογραφία ξέχασα τα γάντια! Τα γάντια αυτή τη δεκαετία ήταν απαραίτητα! Τα 90'ς makisime μου, δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα στα ρούχα, κυριάρχησαν όμως κάποια χαρακτηριστικά: πχ φορέθηκε πολύ αυτό το στυλ τα σακάκια από βινύλιο και ακόμα περισσότερο στο κόκκινο! Εχεις δίκιο που θυμάσαι παρδαλά απρόσωπα και μαζικά ρούχα, ήταν η δεκαετία του "ο,τι να'ναι" στη μόδα! :precry: Αναστασία μου, πάρε θέση και για ακόμη ένα ντεφιλέ! :p
 
Αναστασία σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την ευγένεια σου.
 
Καθώς κοίταζα το θρεντ του Εl greco με τις πολύ ωραίες φωτογραφίες του ίδιου και της Mytinyworld , οφείλω να ομολογήσω πως η μόδα στην αρχή της δεκαετίας του 80 είναι η αγαπημένη μου. Το ρεύμα της disco, οι ολόσωμες φόρμες και τα φορέματα με τον ένα ώμο με ενθουσιάζουν .
 
Αν και δεν είμαι βέβαιος ότι στο θέμα αυτό εμπίπτουν τα παρακάτω, μια και είναι δισδιάστατες κούκλες, ωστόσο επειδή σχετίζονται με μόδα εποχής προχωρώ στην ανάρτηση.
Πρόκειται για φιγούρες από χοντρό χαρτόνι που ντύνονται με διάφορα ρούχα, επίσης από (ψιλό) χαρτόνι. Οι κούκλες για ντύσιμο είχαν πίσω πρόσθετο αναδιπλούμενο χαρτόνι για να στέκονται. Τα ρούχα έχουν προεξοχές που δίπλωναν πίσω από την κούκλα για να στέκονται επάνω στους.
Ανήκαν στην οικογένεια της συζύγου και ήρθαν πρόσφατα στην κατοχή μας.
Δεν έχω εμπειρία με κούκλες, η εποχή ίσως είναι τα '50ς.
Θα ακολουθήσει και μέρος Β'

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα