Falco

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Playmolover
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Playmolover

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
172
Πλάκα πλάκα ρε παιδιά τι απέγινε ο Falco. Ακόμα ακούω το Jeanny, το Rock me Amadeus (που το έχω και σε 45άρι) και το Sound of Music (που το έχω σε maxi-single). Πριν μερικές μέρες, την ώρα που έπαιζα στο αυτοκίνητο με το ραδιόφωνο άκουσα μια φωνή που έλεγε ότι ο Falco από μια τραγική στιγμή δεν είναι πια στη ζωή. Αλλά δεν το πρόλαβα να το ακούσω όλο....

Δυστυχως πεθανε τσιτα στη κοκα και το αλκοολ οταν το Pajero του εσκασε πανω σε ενα λεωφορειο το 98.

Ηταν 41 ετων...

Πω πω κρίμα.... Γερμανικά βέβαια δεν ξέρω ούτε λέξη, μόνο ότι έλεγε στα Αγγλικά στα ρεφρέν καταλάβαινα. Αλλά έβρισκα πολύ power και ξεσηκωτική την μουσική του.

Κορυφαίος...Αιωνία του η μνήμη! :icon_cry:

Μου αρέσει ο Falco, δεν το γνώριζα ότι έφυγε :(

Δυστυχώς όχι μόνο αυτός... (βλ. Laura Braningan)

Ναί, το είχα διαβάσει πρίν λίγο καιρό εδώ μέσα στο φόρουμ :animrolleyes:

κι εγώ το έμαθα πριν καναδυο χρόνια κι είχα λυπηθεί πολύ.. άλλη τραγουδίστρια του '80 που έφυγε είναι η Ofra Haza.. :icon_cry:

Μόλις ανακάλυψα μια φωτογραφία του Falco με το Νίκο Μουρατίδη απο το site του τελευταίου όταν ο Falco είχε έρθει Αθήνα για το promo του Amadeus, classic 80's ....

nm014.jpg

Starbuck είπε:
κι εγώ το έμαθα πριν καναδυο χρόνια κι είχα λυπηθεί πολύ.. άλλη τραγουδίστρια του '80 που έφυγε είναι η Ofra Haza.. :icon_cry:
Εξαιτίας της οποίας οι Sisters of Mercy έκαναν τη μεγαλύτερή τους επιτυχία με το καταπληκτικό remix του Temple of Love το 1992.....

Ο Φαλκο ειχε τρομερη επιτυχια στη Γερμανια απο παντα, το ονομα του ητανε πολυ ψηλα, ακομα και τα τελευταια χρονια που η ποιοτητα της δουλειας του (κατ'εμε) ειχε πεσει.

Απο στιχους, περα απο το Jeanny, ητανε τυπικη 80s θεματολογια.

Δεν εκανε και τοσο κλικ εξω απο Γερμανια / Αυστρια / Ελβετια. Ο Φαλκο σημειοτεον, ητανε Αυστριακος και οχι Γερμανος οπως ευρυτερα ειναι καθιερωμενο.

Η Οφρα απο την αλλη πλευρα ητανε το τοπ ονομα της "ανατολιτικης" μουσικης, με συνεργασιες διαμουσικα, δεν κολλαγε σε στυλ και ειδη, προς μεγαλη τιμην της.

Ας ειναι καλα και οι δυο εκει που βρισκονται, εδωσαν πολλα στη μουσικη του 80.

άντε να του κάνουμε το μνημόσυνο βάζοντας εδώ το κλασσικότατον Rock me Amadeus...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Static είπε:
Ο Φαλκο ειχε τρομερη επιτυχια στη Γερμανια απο παντα, το ονομα του ητανε πολυ ψηλα, ακομα και τα τελευταια χρονια που η ποιοτητα της δουλειας του (κατ'εμε) ειχε πεσει.
Απο στιχους, περα απο το Jeanny, ητανε τυπικη 80s θεματολογια.

Δεν εκανε και τοσο κλικ εξω απο Γερμανια / Αυστρια / Ελβετια.
Με βάση το wikipedia, θα διαφωνήσω. :D Ο Falco έκανε τεράστια επιτυχία με το Falco 3 που έφτασε στο Νο1 σε Αγγλία/Αμερική!! Περιείχε τα Rock me Amadeus και Vienna calling. Το 2ο το θεωρώ πιο γεμάτο κομμάτι το οποίο σε προτρέπει να σηκωθείς να χορέψεις. Το άκουγα ανελλιπώς όλο το ΣΚ που μας πέρασε.

[edit] Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. [edit]

JAH! JAH!

Αυτό το λινκ δουλεύει.

ποιοτικη δουλεια,στα στερνα του....

ηταν μερακλης ο συχωρεμενος..

Falco - Naked.

[video=youtube;mTwuhwK-_fI]

να πω οτι επαθα πλακα,λυπηθηκα,συγκλονιστηκα οταν σκοτωθηκε..

πρωτη και μοναδικη φορα για καποιον εκτος rock/metal..

για τον Steve Lee* εδω και μια εβδομαδα εχω ξεκινησει να γραφω θρεντ 4-5 φορες και κολαω,δεν μπορω...

*Gotthard singer..

Falco

Καλησπέρα και χάρηκα που γνώρισα από σπόντα χτες δυο μέλη του φόρουμ.

'Εσπαγα στο κεφάλι μου όλο το βράδυ χτες και τελικά το θυμήθηκα!

Το άλλο γνωστό κομμάτι του Falco εκτός το Rock me Amadeus ήταν το Jenny!

http://youtu.be/_5-XF_pnXX4

Είχα φάει μεγάλο κόλλημα τότε με αυτό!

Μεγάλη μορφή! Αγαπημένα το Amadeus και το Der Comissar...

Aγαπημενη για μενα η τριλογία "Jeanny" (ειχε βγει σε 3 διαφορετικα parts, ανα αλμπουμ)

nouarra είπε:
Καλησπέρα και χάρηκα που γνώρισα από σπόντα χτες δυο μέλη του φόρουμ. 'Εσπαγα στο κεφάλι μου όλο το βράδυ χτες και τελικά το θυμήθηκα!

Το άλλο γνωστό κομμάτι του Falco εκτός το Rock me Amadeus ήταν το Jenny!

http://youtu.be/_5-XF_pnXX4

Είχα φάει μεγάλο κόλλημα τότε με αυτό!

Καλώς ήρθες nouarra :)

Κάνε μια βόλτα και από τα υπόλοιπα sub-fora. Θα βρεις ενδιαφέροντα πράγματα.

Υ.Γ. Το τραγούδι αυτό δεν το γνώριζα.

Πίσω
Μπλουζα