FF7: Είναι το καλύτερο RPG που βγήκε ποτέ;

Εγώ πάντως προσευχομαι να γίνει ένα remake για το ps3/4.Την έχουν πρίξει οι οπαδοί του παιχνιδιου την sony/square για κάτι τέτοιο αλλά τπτ.Αν γίνει το remake έχω πάρει playstation με την μία.

Getta Robo είπε:
Δεν εχει σημασια οπου δεκαπεντε χρονια σχεδον μετα, ο κοσμος του Final Fantasy VII το μονο που ξερει να λεει ειναι "ξαναβγαλτε το Final Fantasy VII". Λογικο ειναι. Δεν παιζανε παιχνιδια πριν, ειναι το πρωτο τους αρα και το πρωτο της σειρας αλλωστε.
Εγώ έπαιζα :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eγω σκεφτομαι το ακριβως αντιθετο, δεν θελω να γινει ποτε remake, πιστευω οτι οσο τελειο και να ειναι το remake θα χαλασει την εικονα του κλασικου που εχει το 7.

Θελω να το ξερω και να το θυμαμαι οπως το επαιξα, δεν θα με συγκινησει τιποτα διαφορετικο απο το πρωτοτυπο.
 
mike είπε:
Eγω σκεφτομαι το ακριβως αντιθετο, δεν θελω να γινει ποτε remake, πιστευω οτι οσο τελειο και να ειναι το remake θα χαλασει την εικονα του κλασικου που εχει το 7.Θελω να το ξερω και να το θυμαμαι οπως το επαιξα, δεν θα με συγκινησει τιποτα διαφορετικο απο το πρωτοτυπο.
Δέν έχεις και άδικο.Και γώ το έχω σκεφτεί έτσι αλλα άν έχουμε ενα remake όπως ήταν το remake για το resident evil 1 για το game cube μπορεί και να παραμιλάμε
 
sephirothson είπε:
Εγώ πάντως προσευχομαι να γίνει ένα remake για το ps3/4.Την έχουν πρίξει οι οπαδοί του παιχνιδιου την sony/square για κάτι τέτοιο αλλά τπτ.Αν γίνει το remake έχω πάρει playstation με την μία.
Και ομως, υφισταται "ημιαναρδημιουργια" του τιτλου απο απλους ανθρωπους. Και φαινεται πολυ καλο, συνεχιζουνε να προσθετουν πραγματα μεχρι και σημερα. Ριξε του μια ματια εδω:

http://ff7remake-pc.yolasite.com/

sephirothson είπε:
Μα καλα, αν εχεις παιξει το υπερτατο Final Fantasy VI ειναι δυνατον να εχεις το ψευδωνυμο του Οιδιποδα bishounen αντι για του Kefka;

Καποιος να αλλαξει ψευδωνυμο στον κυριο παρακαλω!
 
Getta Robo είπε:
Μα καλα, αν εχεις παιξει το υπερτατο Final Fantasy VI ειναι δυνατον να εχεις το ψευδωνυμο του Οιδιποδα bishounen αντι για του Kefka;

Καποιος να αλλαξει ψευδωνυμο στον κυριο παρακαλω!
xaxaxa απλά φίλε robo μην ξεχνάς πως όλα είναι θέμα γουστων.Σαφώς και το Final Fantasy VI είναι παιχνιδάρα αλλα μου αρέσει περισσότερο το FF7 #) και σαν τον sephiroth κάνεις :p
 
Και εγω εχω παιξει το 6, και πολλα αλλα, το 8, το 9, το Χ, Χ-12, το tactics, το crystal chronicles, το 11, εχω χασει την μπαλα, το 13 (εαν υπαρχει!) ουτε και 'γω ξερω τι γινεται, αλλα πιο πολυ μου αρεσει το 7, αντε και το 8.
 
O τίτλος του τόπικ είναι φανερά υπερβολικός και προφανώς όταν τίθεται θέμα καλυτέρου, δε θα βρεθεί ποτέ μία κοινώς αποδεκτή απάντηση. Πολύ φυσιολογικό.

Ωστόσο, επειδή με τα χρόνια έχουν ακουστεί διάφορα απίστευτα για τον τίτλο από υπερβολικά θετικά έως το άλλο άκρο, καλό είναι να μιλήσουν τα δεδομένα.

1. Πωλήσεις κοντά στα 10 εκ. αντίτυπα που σχεδόν κανένα άλλο jrpg δεν έχει πετύχει, ούτε απ'την ίδια σειρά. Αυτού του επιπέδου η αποδοχή δεν είναι καθόλου τυχαία και δείχνει αρκετά πράγματα.

2. Ήταν η πρώτη υπερπαραγωγή console RPG που ξεπερνούσε οτιδήποτε κυκλοφορούσε στην αγορά. Προσφάτως, είχε διαρρεύσει απ΄την Square-Enix ότι το πολυπόθητο remake δε γίνεται διότι δε θα μπορέσουν να αντέξουν το κόστος παραγωγής του. Ενημερωτικά, την περίοδο που κυκλοφόρησε το Final Fantasy VII, άρχων της κατηγορίας RPG ήταν το Sega Saturn με περισσότερες κυκλοφορίες. Αιχμή του δόρατος για το PS1 ήταν το Suikoden 1.

3. Εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά σε RPG κονσόλας, με επιτυχημένο τρόπο, τα περίφημα pre-rendered backrounds κι επίσης, για πρώτη φορά είχαμε την εμφάνιση εκτενών FMV σκηνών πάλι για την κατηγορία.

4. Ανεξάρτητα απ'το πόσο εκτιμά κάποιος το τίτλο γι'αυτά που προσφέρει, είχε το πιο περίπλοκο και μοντέρνο σενάριο της σειράς ~μέχρι τότε~. Η δράση του αν και γραμμική ήταν απόλυτα ορθολογική κι επίσης, οι χαρακτήρες είχαν αξιοπρεπέστατο development που αποτελεί μέχρι και σήμερα υπόδειγμα για άλλα παιχνίδια ~για το πως πρέπει να αξιοποιούνται οι ήρωες κυρίως.

5. Ξαναέβαλε τα jRPGs στο χάρτη, κυρίως, έμαθε στον πολύ κόσμο τα Ιαπωνικά RPGs. Καθόλου τυχαία δεν η αύξηση των RPG κυκλοφοριών (μετά την μαζική του αποδοχή) σε όλες τις κονσόλες και ιδιαίτερα στο σύστημα της Sony.

Επίσης, μιας και θίχτηκε... περί Final Fantasy 64... το τι έχουν ακουστεί όλα αυτά τα χρόνια για το συγκεκριμένο! Είχα διαβάσει κάποτε πως βρισκόταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο αλλά η κακή Sony πήρε σαν αποκλειστικό dev την Square Soft και τελικά ο τίτλος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Και πολλά άλλα. Γενικώς, το στόρυ του θύμιζε κάτι από Final Fantasy VII στο SNES. Από θεωρίες ένα σωρό.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο ήταν απλά ένα tech demo που δοκίμαζε τις CGI Ικανότητες του Nintendo 64, όχι playable. Για το λόγο τον οποίο χάλασαν οι σχέσεις Nintendo - Square Soft είναι ένα άλλο κομμάτι που δεν αφορά το thread και κυρίως δεν έχει ένα υπαίτιο μόνο.

ΥΣ - Προσωπικό αγαπημένο είναι το Xenogears. Πάντως για πολλά χρόνια θεωρούσα κι εγώ το FF7 ως την τοπ επιλογή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Remake πάντως είναι δύσκολο να βγει λόγω των pre-rendered backgrounds. Τα οποία είναι και 3/4 aspect αν δεν κάνω λάθος, σωστά? Θα πρέπει να ανασχεδιαστούν όλα, ένα ένα, σε HD και widescreen.

Γι αυτό τόσο καιρό δεν βλέπουμε και μία HD έκδοση του REmake, παρά την ζήτηση. Θα πρέπει να ζωγραφιστούν όλα από την αρχή και στο σωστό aspect. Βέβαια το ότι είδαμε το REmake (remake του RE1 ήταν εξάλλου) ήταν εξ αρχής ένα θαύμα.
 
Remake δε θα γίνει ~σύντομα~ για πολλούς λόγους. Ο παράγοντας pre-rendered που αναφέρεις Imgema είναι σωστός. Φαντάσου εάν σε αυτό προστεθεί και το κόστος για την ανάπτυξη ενός νέου μηχανισμού gameplay που θα διατηρεί τη φιλοσοφία του αρχικού αλλά...δε θα είναι turn-based. Καλώς ή κακώς, η "μόδα" που η ίδια η S-E επιβάλει και προβάλει μέσω των τίτλων της τείνει προς το action.

Γενικώς, απ'τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το FF7 Complilation χωρίς κυκλοφορία του VII, δείχνει και τη διάθεση της S-E.

Προσωπικά δεν είμαι και πολύ θετικός απέναντι σε ένα ριμέικ κι έχω εξηγήσει τους λόγους (παλιότερα) εδώ.
 
Mόλις τώρα είδα το thread !!

Αν και παραδοσιακά είμαι οπαδός των "δυτικών" rpg (computer-user γαρ), το FFVII ήταν απο τα παιχνίδια που με συνεπήραν σχεδόν ολοκληρωτικά (το είχα αγοράσει αυθεντικό σε pc την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε, και το τελείωσα "μονορούφι").

Γενικά "το καλύτερο rpg που βγήκε ποτέ", σίγουρα δεν είναι.

Απο τα κορυφαία του PS ναί, αλλά αν είναι "το καλύτερο" του PS, και πάλι δεν είμαι σίγουρος. (είχα εξομοιώσει μπόλικα jrpg του PS -κυρίως μεταξύ του 2000 και του 2003- αλλά δεν έκατσα να τα τελειώσω για να έχω πιό ολοκληρωμένη άποψη).

Oπως και να 'χει πάντως, το εν λόγω game αποτέλεσε μία απο τις μεγαλύτερές μου "κονσολο-προερχόμενες" αγάπες, οπότε και καταλαβαίνω όσους το εκτιμούν εξίσου, ή και περισσότερο. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορει να μην το εχω σε μαγαλη εκτιμηση το FF VII αλλα αν βγει Remake σε κονσολα που θα την εχω εκεινη την στιγμη κατα 90% θα το αγορασω σιγουρα.
 
Αν βγεί θα είναι ο μόνος λόγος που θα με κάνει να πάρω next gen κονσόλα
 
Gameplay video απο το FF VII Remake! Βγαλανε τις turn based μαχες και εχουν πλεον μια action προσεγγιση. (καλο ή κακο θα δειξει)

Παντως γραφικως φαινεται παρα πολυ ωραιο.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το μονο που με προκαλει το παραπανω βιντεο ειναι αηδια.Για μενα το κατεστρεψαν το παιχνιδι και αν ηθελα να παιξω καποιον action τιτλο θα διαλεγα μεσα απο ενα σωρο αλλους.Το FFVII επρεπε να ειναι οπως το αρχικο με ανανεωμενα γραφικα κλπ και οχι να αλαξουν ολο το συστημα μαχης.Σε παλαιοτερο post ειχα πει πως αν οταν κυκλοφορησει το παιχνιδι εχω την κονσολα που θα κυκλοφορησει τοτε κατα 90% θα το παρω.Ε αυτη την στιγμη λεω πως οχι μονο δεν θα το παρω αλλα και τζαμπα να με το δεινουν ουτε λεπτο χανω απο τον χρονο μου για να παιξω αυτο το πραμα.
 
Ας μην προσπαθήσομε να συγκρίνουμε αυτά τα δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, δεν γίνεται , δεν θα τα καταφέρουμε. Η σύγκριση πχ με ένα game όπως το God of War θεωρώ ότι θα έχει περισσότερο νόημα.

Δεν με πειράζει, είμαι από τους τυχερούς που έπαιξα και τερματισα το FF7 όταμ ημουν φοιτητής παρέα με τους συγκάτοικους και πίτσες σουβλακια κτλ

Παντως με τον όρο remake εγώ αυτό που περιμένω είναι κάτι σαν την - πολύ ωραία - δουλειά που έγινε πχ όπως στα monkey island special editions, στο ducktales και περιμένω πως και πως το αγαπημένο μου Iindiana jones The Fate of Atlantis.
 
FF7: Είναι το καλύτερο RPG που βγήκε ποτέ;
Όχι, είναι το πιο υπερτιμημένο RPG. To Chrono Trigger και το Earthbound είναι κλάσεις ανώτερα. Απλά το FF7 έκανε μεγάλη αίσθηση στην εποχή του επειδή ήταν το πρώτο jrpg για πολύ κόσμο κι επειδή ήταν αρκετά εντυπωσιακό για τότε. Εγώ όμως όταν το είχα πρωτοπαίξει το βρήκα βαρετό λόγω του gameplay. Επίσης σεναριακά δεν με τράβηξε και τόσο. To Grandia 1 ήταν το πρώτο jrpg που λάτρεψα, που με απορρόφησε από τα πρώτα κιόλας λεπτά, είναι ακόμα και σήμερα το αγαπημένο μου rpg κι είναι το παιχνίδι που μ' έκανε να εκτιμήσω το όλο είδος (ασχέτως που στην συνέχεια λίγα ήταν τα rpg που με κέρδισαν από την αρχή μέχρι το τέλος όπως τα Lunar και τα Mother).

Eπίσης ξέρω πολλούς βετεράνους των jrpg που θεωρούν το FFVI ως το καλύτερο FF.

metalcandyman είπε:
Το μονο που με προκαλει το παραπανω βιντεο ειναι αηδια.Για μενα το κατεστρεψαν το παιχνιδι και αν ηθελα να παιξω καποιον action τιτλο θα διαλεγα μεσα απο ενα σωρο αλλους.Το FFVII επρεπε να ειναι οπως το αρχικο με ανανεωμενα γραφικα κλπ και οχι να αλαξουν ολο το συστημα μαχης.
Ακόμα και για την εποχή του, το σύστημα μάχης του FFVII ήταν απαρχαιωμένο. Καλύτερα που του κάνανε action/rpg.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Vetus είπε:
Όχι, είναι το πιο υπερτιμημένο RPG. To Chrono Trigger και το Earthbound είναι κλάσεις ανώτερα. Απλά το FF7 έκανε μεγάλη αίσθηση στην εποχή του επειδή ήταν το πρώτο jrpg για πολύ κόσμο κι επειδή ήταν αρκετά εντυπωσιακό για τότε. Εγώ όμως όταν το είχα πρωτοπαίξει το βρήκα βαρετό λόγω του gameplay. Επίσης σεναριακά δεν με τράβηξε και τόσο. To Grandia 1 ήταν το πρώτο jrpg που λάτρεψα, που με απορρόφησε από τα πρώτα κιόλας λεπτά, είναι ακόμα και σήμερα το αγαπημένο μου rpg κι είναι το παιχνίδι που μ' έκανε να εκτιμήσω το όλο είδος (ασχέτως που στην συνέχεια λίγα ήταν τα rpg που με κέρδισαν από την αρχή μέχρι το τέλος όπως τα Lunar και τα Mother).
Eπίσης ξέρω πολλούς βετεράνους των jrpg που θεωρούν το FFVI ως το καλύτερο FF.

Ακόμα και για την εποχή του, το σύστημα μάχης του FFVII ήταν απαρχαιωμένο. Καλύτερα που του κάνανε action/rpg.
θα συμφωνήσω σε πολύ μεγάλο βαθμό με αυτά που λες (ΟΧΙ όμως απόλυτα ή σε όλα..)!

Για την ακρίβεια, για εμένα το FF7 έχει την καλύτερη ιστορία που έχω δει σε FF, και ίσως και γενικά σε κάποιο παιχνίδι, πάρα πολύ καλό στήσιμο, και πάρα πολύ καλό gameplay.. Ως εκεί είναι τα "καλύτερα του"..

Τεχνικά μπορεί να ήταν κάτι το "πρωτόγνωρο" όταν βγήκε, αλλά αντικειμενικά ήταν άθλιο... Αν και το έσωζε ο σχεδόν τέλειος αισθητικός του τομέας (Αν και προσωπικά αισθητικά το 9 μάλλον μου άρεσε λίγο περισσότερο... Και καλά, τεχνικά δεν το συζητάμε καθόλου!).

Σαν σύνολο, έχω πει και άλλες φορές ότι το 9 το θεωρώ πολύ καλύτερο από το 7 (Το 7 είναι δεύτερο, μετά το 9.), έστω και αν στα πιο πάνω είναι λίγο (Μα μάρα πολύ λίγο!!!) "κατώτερο", και το 6 αν το είχα παίξει στην εποχή του, ΙΣΩΣ και να ήταν αυτό στην κορυφή.... Πάντως σαν gameplay το 6 πραγματικά μου φάνηκε ένα σκαλί πιο πάνω από το 7.

Και ναι... Το Chrono Trigger, αν και δεν το έχω τερματίσει ποτέ, μάλλον είναι ο τίτλος που δικαιούται περισσότερο τον τίτλο του καλύτερου JRPG που βγήκε ποτέ.
 
[ ff6 | ff7 | ct ] > ff8 > ff10 > ff9

και βεβαια το remake του 7 ειναι καλοδεχουμενο! και οι αλλαγες ευπροσδεκτες (αρκει να μην το βιασουν)

εμενα το παραπονο μου ειναι οτι και το 6 αλλα και το ct αξιζουν remakes. κι ας μην τα ζηταει τοσο οσο το 7 ο κοσμος...
 
Δεν ξέρω ρε παιδιά, παρόλο που δεν είμαι fan των FF και των JRPG γενικότερα, δεν είχα θέμα με το FF7 και μου ψιλο άρεσε το καρτουνίστικο στιλ των χαρακτήρων, παρόλο που είχαν πολύ λίγα πολύγωνα. Ηταν πιο ευχάριστο ίσως. Όπως και τα περισσότερα JRPG παλιότερα σε SNES κλπ.

Τώρα μπορεί να έχει πολύ πιο καλά γραφικά τεχνικώς, αλλά μου προκαλεί μία τάση να αφαιρέσω το περιεχόμενο του στομαχιού μου από το στόμα. Βλέπω την "emo" φάτσα του Cloud με το fabulus χτένισμα (τι προϊόντα να χρησιμοποιεί άραγε) με το το ύφος του στιλ "το παρτσακλό μαλλί μου πήρε 5 ώρες να το φτιάξω και μοιάζω με κλόουν, αλλά παρόλα αυτά είμαι και πολύ μάγκας και τα παίρνω όλα στα σοβαρά" και θέλω να τον βαρέσω :p

Οπως και τους περισσότερους χαρακτήρες σε αυτού του είδους τα games τελευταία.

Τουλάχιστον το μαλλί-στολίδι για την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου δεν με ενοχλούσε τόσο όταν ο χαρακτήρας ήταν πιο καρτουνίστικος και πιο απλός σχεδιαστικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα