FOSSCOMM Free&Open Source Software Communities Meeting 12-13 Mαίου στις Σέρρες

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.694
Αντιδράσεις
1.409


FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) το ετήσιο συνέδριο για το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό ,το οποίο ,οργανώνεται απʼ την Ελληνική κοινότητα Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο και σκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση της ιδέας του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και η σύσφιξη των σχέσεων της κοινότητας του.

(Free and Open Source Software Communities Meeting)

Φέτος πέρα από Ελεύθερο και Ανοιχτού Κωδικά Λογισμικό θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και παρουσιάσεις από Ανοιχτού Κώδικα Υλικό (Open Source Hardware), Οικολογία Ανοιχτού Κώδικα (Open Source Ecology) και Πειρατικό Κόμμα Ελλάδος που διευρύνουν έτσι το φάσμα των δραστηριοτήτων και των κοινοτήτων.

Επίσης ακόμα πιο δυναμική θα είναι η παρουσία γνωστών κοινοτήτων όπως: Fedora, Gentoo, Gnome, HELLUG, JBoss, Mozilla, openSUSE, RedHat, Ubuntu, Wikipedia.

Κοινότητες από κάθε γωνιά τις Ελλάδας θα έρθουν να απολαύσουν…

2 Ημέρες γεμάτες με: 50 Παρουσιάσεις, 10 Booths, 10 Καυτά Workshops, 1 Θρυλικό Capture The Flag Contest, Εξετάσεις Πιστοποίησης, Διαγωνισμούς και άλλα πολλά…!
Παρασκευή – Welcome Beer Party!

Σάββατο – Ημέρα Κοινοτήτων (Communitiesʼ Day)

Κυριακή – Ημέρα Διαδικτύου (Web Day)

>>>> http://serres.fosscomm.gr

Τo πληρες προγραμμα ....



Προβολή συνημμένου 51972
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο στα παιδιά για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία! Βλέπω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στο πρόγραμμα, αλλά οι επαγγελματικές (και μη) υποχρεώσεις, με θέλουν οπωσδήποτε στη Θεσσαλονίκη…

Θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω την ομιλία του Κου Ξενιτέλη (γνωστός και μη εξαιρετέος στον χώρο της Open Source κοινότητας & με εξαιρετική πρσφορά!), καθώς επίσης και μερικά θεματάκια (π.χ. Pytheus ERP – Gnome Extensions κλπ), αλλά φαντάζομαι θα περιμένω για κάτι πιο ντόπιο (και να είμαι και λίγο περισσότερο stress-free!)

Εννοείται το event είναι twitted already! :D
 
H FOSSCOMM ειναι εδω και χρονια η μεγαλυτερη συγκεντρωση φιλων του Ελευθερου/Ανοικτου Λογισμικου στη χωρα μας - δικαιως χαρακτηριζεται ως το Παρτυ των Κοινοτητων.

Το 2008 στην Αθηνα, και απο και περα αποκεντρωμενη, 2009 Λαρισα, 2010 Θεσσαλονικη, 2011 Πατρα και φετος στις Σερρες ειναι το σταθερο σημειο συναντησης για ολους οσους ασχολουνται με το "αθλημα".

Στο φετεινο προγραμμα ξεχωριζω αρχικα τον χαιρετισμο απο τον Φανη Δοκιανακη - επιτελους να εμφανιστουν και ανθρωποι που χρονια υποστηριζουν με εργα το χωρο μας - και φυσικα την παρουσια του Κωνσταντινου Σταμπουλη ( το γνωστο geraki της Wikipedia) που εχει να πει πολλα.

Περαν του προγραμματος ομως - ακομα πιο σημαντικη ειναι η συναντηση αυτη καθ'αυτη. Επι 2 μερες - καποιες εκατονταδες ανθρωποι με κοινα ενδιαφεροντα θα βρεθουν απο κοντα, θα συζητησουν, θα συμφωνησουν ή θα διαφωνησουν, θα οργανωθουν σε νεα projects - θα γραψουν ή θα διορθωσουν κωδικα, θα δημιουργησουν patches για γνωστα Ανοικτα projects - θα φανε και θα πιουνε μαζι. Αυτο ειναι το ζητουμενο σε ενα Παρτυ - αυτη ειναι και η επιτυχια της FOSSCOMM.

800px-Groupphoto.jpg

Πηγη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
... aftermath

IMG_5987-1296-x-864-648-x-432.jpg


To 5o Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα γνωστό ως FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στους χώρους τουΤΕΙ Σερρών, στην πόλη των Σερρών, το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου. Στις δύο αυτές ημέρες διεξήχθησαν50 παρουσιάσεις, 5 εργαστήρια, 1 Διαγωνισμός Capture the Flag και τελικά έδωσαν το παρόν 10 boothsκοινοτήτων, τα οποία είχαν πάρα πολύ υλικό. Όπως αφίσες, κονκάρδες, cds, dvds, t-shirts και πάρα πολλά αυτοκόλλητα. Από τα στοιχεία της γραμματείας μας είδαμε πως 380 άτομα, μας τίμησαν με την φυσική τους παρουσία, κυρίως από άλλες πόλεις και από κάθε άκρο της Ελλάδας. Επίσης δόθηκε και φέτος η δυνατότητα παρακολούθησης του συνεδρίου μέσω live-streaming για όσους δεν είχαν την δυνατότητα να παραβρεθούν και είχαμε συνολικά 1443 άτομα τα οποία μας παρακολούθησαν με αυτό τον τρόπο. Σε γενικές γραμμές τα σχόλια που ακούστηκαν φέτος ήταν αρκετά καλά αν και η κριτική που ασκήθηκε ήταν αυστηρή, μιας και ο πήχης έχει ανεβεί..........................................................................

.........................................................................
IMG_5859-1296-x-864-427-x-285.jpg


............... θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι φέτος λόγω της κρίσης πολλά άτομα που θα ήθελαν να ταξιδέψουν συνάντησαν εμπόδια. Μεγάλο εμπόδιο αποτέλεσε η ανακήρυξη των εκλογών που μας ανάγκασε να μετακινήσουμε το συνέδριο κατά μια εβδομάδα κάτι που αποσυντόνισε αρκετούς που είχαν προγραμματίσει να έρθουν. Επίσης θα θέλαμε την κατανόηση όλων στο επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν φέτος λόγω της μεγάλης έλλειψης πόρων, μιας και η φετινή FOSSCOMM είχε ίσως τον μικρότερο προϋπολογισμό των τελευταίων τριών ετών. Ετοιμάσαμε επίσης ένα ερωτηματολόγιο για να λάβουμε ανατροφοδότηση έτσι ώστε την επόμενη χρονιά η διοργάνωση να γίνει ακόμα καλύτερη. Παρόλα αυτά ευχαριστούμε ξανά όσους μας στήριξαν και ελπίζουμε να στηρίξουν το ίδιο θερμά και την επόμενη διοργάνωση όπου και αν γίνει αυτή. Τα λέμε του χρόνου!
457160_4016389853925_1406710847_3784198_382896883_o-433-x-288.jpg

http://serres.fosscomm.gr/?p=579
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα