Gabriel Knight 2-The beast within

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
155
Δυσκολα τα πραγματα φιλοι μου....

Ναι,δυσκολα,καθοτι πως γραφεις ενα -μινι- review ενος παιχνιδιου που θεωρεις ως το τελειοτερο -σεναριακα- adventure game ολων των εποχων,προσπαθωντας ταυτοχρονα να εισαι και κατα το δοκουν αντικειμενικος...;;

Μαλλον δεν εισαι......

Το παιχνιδι κυκλοφορησε το 1995 απο τη Sierra on Line ασφαλως,τοτε που τα FMV (=Full Motion Video) adventures ηταν ''στα φορτε'' τους και,ακολουθωντας τα χναρια του Phantasmagoria,ηταν γυρισμενο εξ ολοκληρου με ηθοποιους,κατι που ξενισε σε πολλους,και ειδικοτερα στους φανατικους του πρωτου μερους.....

Ηθοποιοι λοιπον ο Gabriel και η Grace αυτη τη φορα,αλλα ηθοποιοι που ειχαν να επιδειξουν ηθοποιια αψογη αλλα και διαλογους πολυ φυσικους,μεσα στο πνευμα του παιχνιδιου,σε τετοιο σημειο που σε εκαναν να λες οτι αν ειναι να μας δινουν τετοια FMV adventures οι εταιρειες (καθοτι,οπως προειπα,τοτε ξενιζαν σε πολλους παικτες...),χαλαλι τους....

Σεναριακα το παιχνιδι τοποθετειται ενα χρονο μετα τα γεγονοτα του -επισης καταπληκτικου- πρωτου μερους,και βρισκει τον Gabriel στον πυργο της οικογενειας του στη Γερμανια μαζι με την Grace,εκει οπου ενα βραδυ δεχεται την επισκεψη ενος χωρικου που τον πληροφορει οτι η ανιψια του το προηγουμενο ακριβως βραδυ φαγωθηκε απο ενα λυκο,αλλα παραλληλα ο ιδιος υποστηριζει οτι ο ''θυτης'' δεν ηταν απλα λυκος,αλλα...λυκανθρωπος και ζητα απο τον Gabriel να ερευνησει την υποθσεση...

Μια ερευνα που ο Gabriel αναλαμβανει να κανει και που ουτε στα πιο εφιαλτικα ονειρα του δεν θα μπορουσε να φανταστει που θα τον οδηγησει.....

Το παιχνιδι ερχοταν σε μια αψογη συσκευασια,με ενα εκπληκτικο εξωφυλλο,ενα αναλυτικο manual και...6 CD's,οπως τοτε συνηθιζε η Sierra να κυκλοφορει τα FMV adventures της,καθε ενα απο τα οποια αντιστοιχουσε σε ενα απο τα εξι κεφαλαια που αποτελουσαν το παιχνιδι.....

Και αν για τα γραφικα δε μπορουσε να πει καποιος κατι,καθοτι ηταν καθαρα θεμα γουστου το αν του αρεσαν τα video sequences η οχι,για τη μουσικη του παιχνιδιου ακομη κι ενας...βαρια βαρυκοος ανθρωπος,θα εγραφε υμνους!!

Το ηχητικο ''περιτυλιγμα'' του παιχνιδιου ηταν κυριολεκτικα τελειο,ακολουθωντας την γενικοτερη ατμοσφαιρα του παιχνιδιου και αλλωστε αυτο καταδυκνειετο και απο το γεγονος οτι αποκλειστικα για τις αναγκες του παιχνιδιου συνθεσαν μια μικρη οπερα,καθοτι σεναρικα εμπλεκετο και ο περιβοητος Βαγκνερ....

Οσο για το σεναριο,την πλοκη και την ατμοσφαιρα του παιχνιδιου,νομιζω οτι αυτο που προανεφερα στην αρχη του αρθρου,τα λεει ολα.....

Συνολικα λοιπον,το GK2 υπηρξε ενα διαμαντι στο χωρο των adventure games,ενα μοναδικο δημιουργημα απο την μεγαλη κυρια των adventures,Jane Jensen,το οποιο παρεμεινε αξεπεραστο απο το τριτο και τελευταιο -μεχρι στιγμης- μερος της σειρας,Gabriel Knight:Blood of the damned,blood of the sacred και που ακομη και σημερα προκαλει κοντρες μεταξυ των φανατικων της σειρας σχετικα με το αν καταφερε να ξεπερασει ακομη και αυτο το πρωτο μερος,πραγμα που -καθαρα κατα την προσωπικη μου αποψη-,πετυχε....

Δικαωματικα λοιπον,προκειται για ενα παιχνιδι που αξιζει και επιβαλλεται να κοσμει την παιχνιδοθηκη οποιουδηποτε θελει να αυτοαποκαλειται adventure player....

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το πρώτο παιχνίδι που αγόρασα από παπασωτηρίου!

δυστυχώς το τελείωσα με τη λύση του :(
 
Το έχω το GΚ2 αλλά σε μια έκδωση σε DVD.Πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι.Εξαιρετικά ενδιαφέρον σενάριο.
 
Προφανως θα εννοεις το DVD που ειχε δωσει το PC Master Gold καποια στιγμη....
 
Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ το “Sins of the Fathers” το καλύτερο της σειράς και ένα απ’ τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών…

Το “Beast Within” είναι αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικό παιχνίδι και ένα καθαρόαιμο Adventure.

Μία ένσταση μόνο: Το FMV(ναι δε συμπαθώ πολύ το FMV, φαίνεται ε; ) αν και είναι υψηλού επιπέδου, μοιραία υστερεί στην απεικόνιση του Gabriel. Ναι, ο Gabriel δε μπορεί να είναι αυτό το, κατά τα άλλα συμπαθές, φλώρικο τυπάκι. Πως να το κάνουμε.

Θα τον ήθελα, εγώ και πολλοί άλλοι φανατικοί της σειράς, πιο κοντά στην εικόνα που είχαμε απ’ το πρώτο μέρος. Έναν σκληρό “Easy Rider”.

Υ.Γ. Μάνο, ελπίζω να συνεχίσεις να μας ταξιδεύεις με τις επιλογές σου φίλε.
 
Μπράβο Μάνο,

πολύ ωραίο adventure. Ίσως από τα καλύτερα που κυκλοφόρησαν ποτέ, ενώ θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά και την τρίτη συνέχεια του παιχνιδιού, που κατά την γνώμη μου υπήρξε καλύτερη από την δεύτερη, τουλάχιστον όσον αφορά την υπόθεση.

Όσον αφορά το The Beast Within (1995), μου άρεσε ιδιαίτερα η ξενάγηση στο πραγματικά παραμυθένιο Neuschwanstein, το παλάτι του Λουδοβίκου του ΙΙ της Βαυαρίας, ο οποίος ονομάζεται από τους Γερμανούς Märchenkönig, δηλ. Βασιλιάς των παραμυθιών.

Ο Λουδοβίκος είχε διαγνωσθεί χωρίς όμως να έχει πρωτύτερα εξεταστεί από ψυχίατρο, ότι έπασχε από σχιζοφρένεια και παράνοια. Το μόνο βέβαιο είναι ότι είχε εμμονή με την αγνότητα και τον αγνό Ιππότη του Κύκνου Loengrin, ο οποίος βρίσκει και το ιερό δισκοπότηρο. Οι τοίχοι του Neuschwanstein είναι διακοσμημένοι με τοιχογραφίες που απεικονίζουν τα σημαντικότερα σημεία του θρύλου αυτού.

Σύμφωνα με την υπόθεση του TBW, όμως, ο Λουδοβίκος έπασχε μάλλον από λυκανθρωπία και αναζητούσε την θεραπεία μέσα από την μουσική του φίλου του Richard Wagner και την μαγική ηχοδονητική επίδρασή της στους καθαρούς κρυστάλλους... !

Το Blood of the Sacred, Blood of the Damned (1999), συνεχίζει με τον θρύλο του Αγίου Δισκοπότηρου, ακολουθώντας ένα σενάριο που θυμίζει κατά πολύ τον "Κώδικα DaVinci" σε μία εποχή όμως που ο Dan Brown είχε ακόμη βαθιά μεσάνυχτα επί του θέματος και σε αντίθεση με αυτόν, προχωρά πολύ σε βάθος αντλώντας έμπνευση από έναν άλλο θρύλο, αυτόν του Kenosh-Kenya.
 
Πες και για τα παιδιά που δεν ξέρουν ότι το Blood of the Sacred, Blood of the Damned είναι το Gabriel Knight 3... Για την ακρίβεια η έμπνευση προέρχεται από το βιβλίο "Holy Blood, Holy Grail". :)

Και για εμένα πάντως όλη η τριλογία απαρτίζεται από πολύ αγαπημένα games, τόσο ως θεματολογία όσο ως παρουσίαση.
 
Το έχω original...δεν το έβγαλα ποτέ.. το θεωρό δύσκολο! θα το ξαναπιάσω που θα πάει!! Μπράβο manos426f καταπληκτικό review!
 
Πολύ καλό το review σου manos426f.

Το Beast Within αποτελεί και για μένα ένα από τα δυο αγαπημένα μου adventures. Το άλλο κοσμεί το avatar μου.

Ένα από τα παιχνίδια στο οποίο συγκινούμαι ακόμη με το soundtrack του. Πραγματικά απίστευτα όμορφο. Δένει απόλυτα με την ιστορία και την εξέλιξη του παιχνιδιού. Απλά ακούστε το εισαγωγικό κομμάτι, γραμμένο από το σύζυγο (Robert Holmes) της δημιουργού του παιχνιδιού και μπείτε κατευθείαν στην ατμόσφαιρά του, χωρίς να το έχετε παίξει. Σαν να έχει γραφτεί για να γίνεται «αποθήκη αναμνήσεων».

Πολλά συγχαρητήρια κι ευχαριστώ στην Jane Jensen για τις δημιουργίες της. Οι γυναίκες γράφουν πραγματικά καταπληκτικά adventures.

Όσο για εσάς fans των Schattenjagers, κατεβάστε τα themes και soundtracks όλης της σειράς και πολλά άλλα, από το domain των Schattenjagers εδώ.

http://hosted.ray.easynet.co.uk/gk/soundfiles-gk2.html

Αξίζει και μια περιπλάνηση στο «site τους».

http://hosted.ray.easynet.co.uk/gk/index.html

wolf2.jpg


Ποίος είπε πως ο τρόμος και το παραφυσικό δε διαθέτουν ομορφιά;

Alucard
 
!!

Πραγματικά εξαιρετικό παιχνίδι και το καλύτερο FMV, που έχω παίξει κατά την προσωπική μου γνώμη..Πιστεύω οτί και οι ηθοποιοί ήταν πολύ επαγγελματίες και πρόσθεσαν στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού...Δείτε και μία ενδιαφέρον συνεντευξη απο τον πρωταγωνιστή που έπαιζε τον ρόλο του Knight.

http://www.adventureclassicgaming.com/index.php/site/interviews/206/
 
Ξαναξεκινησα χθες το παιχνιδι στο -εκπληκτικο- Dosbox (0.72).....

Ρε παιδια,με επιασε ανατριχιλα στην εισαγωγη του,πραγματικα γυρισα τοσα χρονια πισω...!!

(Και θυμομουν ολη την εισαγωγη λεξη προς λεξη...!!)

Επειδη ομως ειμαι και μαμουνιας,ηθελα να το τρεξω και στα XP και τρεχει απροβληματιστα πλεον με τη συνοδεια καποιων patches.Μαλιστα ενα εξ' αυτων αφαιρει και τις interlaced γραμμες στα video sequences...!!

Συγκεκριμενα στη σελιδα

http://www.sierrahelp.com/Patches-Updates/Patches-Updates-Games/GabrielKnightSeriesUpdates.html

μπορειτε να βρειτε ολα τα patches και για τα τρια GK παιχνιδια αλλα και Win XP installers (!!) για τα πρωτα δυο....!

Πλεον λοιπον,το GK2 τρεχει ειτε μεσω Dosbox ειτε σε XP απροβληματιστα,συνεπως διαλεγετε και παιρνετε...!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ελπις πεθαινει τελευταια...

"I have talked to them (Activision) again recently," Jensen says, "and I think there's a good chance that it's going to work out. It's not going to be ..." She pauses, weighing her words. "I think there's a good chance that we'll be doing something with Gabriel Knight in the future." There's the hint of a smile in her tone. "Just give it a month or two."
 
Talking about the beast

Μια φρεσκοτατη κουβεντα περι GK2 με πρωτοβουλια της Jensen

 
Θα χτυπήσει εύκολα 150$ ίσως και 200 θέλω να πιστεύω.
 
Remake του πρωτου παιχνιδιου.

 




Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition is out this October 15th on PC and Mac.
Gabriel Knight: Sins of the Fathers Remake

[video=youtube;Pg7QM-CZtxU]

 
Το είδα και εγώ χτες σε Steam & GoG και το έβαλα σε wishlist, καθ'οτι το 1ο G.K. είναι και το πλέον αγαπημένο μου απο όλη τη σειρά. :)
 
Καλά νέα. Θα ξαναπαίξω το αυθεντικό περιμένοντας το remake (για να κάνω και σύγκριση μεταξύ των δύο).
 
Πίσω
Μπλουζα