Galaxy of terror (1981)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας RIO
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

RIO

Retro Horrormaniac
Αντιδράσεις
90.341
Προβολή συνημμένου 115666

Μια εξαμελής ομάδα διάσωσης, στέλνεται σε έναν μυστηριώδη πλανήτη όπου πλήττεται από συνεχή ανεμοθύελλα, με αποστολή να ερευνήσει για τυχόν επιζώντες, μετά την συντριβή ενός διαστημικού σκάφους. Εξερευνώντας τον πλανήτη, το πλήρωμα θα ανακαλύψει μια μυστηριώδη πυραμίδα .

Όταν θα μπουν μέσα σε αυτήν, μια άγνωστη δύναμη θα αρχίσει να τους εξοντώνει με βίαιους τρόπους, οι οποίοι είναι η ενσάρκωση των προσωπικών φόβων, του καθενός. Ο μόνος επιζών, θα ανακαλύψει πως έχει βρεθεί στην μέση, ενός παράξενου γαλαξιακού " παιχνιδιού " ...

Η ταινία έχει μείνει στην μνήμη των οπαδών των ταινιών τρόμου και Ε/Φ, λόγω της περίφημης σκηνής του βιασμού ενός θηλυκού μέλους του πληρώματος, από ένα γιγαντιαίο... γυμνασάλιαγκα !!!

Εφόσον οι επιθέσεις είχαν να κάνουν με τις φοβίες των ηρώων , αναρωτιέμαι τι ακριβώς φοβόταν η συγκεκριμένη :xm: . Κατά τα άλλα η ταινία έχει αρκετά καλά εφέ για την εποχή, βίαιους φόνους και συμπαθητική ατμόσφαιρα. Γνωστές φάτσες στο καστ, όπως οι Edward Albert, Robert Englund στην προ Freddy Kruger εποχή και Sid Haig. Οι κριτικοί την έθαψαν κυριολεκτικά, αλλά με τον καιρό απέκτησε ένα καλτ κοινό.

Ελληνικός τίτλος : Ο Πύργος της Φρίκης

http://www.imdb.com/title/tt0082431/

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρωτη φορα την ακουω την ταινια..εαν μου εδειχνε καποιος την αφισα θα νομιζα οτι ειναι καποιο 80s βιντεοπαιχνιδι... :)

Το galaxy of terror για μενα ειναι ο βασιλειας των spin off του Alien.Αρχες της δεκαετιας του 90 το ειχε δει ο κολητος μου σε τοπικο καναλι της καβαλας τα ξημερωματα οταν ειχε παει σε μια θεια του και ενω αλλα περιμενε να δει του προεκυψε η ταινια τελικα ;) Οταν επεστρεψε στο χωριο με επριζε συνεχεια για την ταινιαρ που ειδε και γω δεν ετυχε ποτε να την δω.Τελικα οταν το ιντερνετ εγινε προσιτο για ολο τον κοσμο εψαξα και την βρηκα και την ειδα και γω.Εξαιρετικη ταινια που εχει τα παντα και κυριως τα ειδικα εφε ειναι παρα πολυ καλα για τετοιου ειδους ταινια χαμηλου προυπολογισμου και πολυ καλες επισης και οι gore σκηνες.

Βρηκα ποια ταινια θα ξαναδω αν ειμαι σπιτι το βραδυ.

Σαν εξώφυλλο απο Κοναν περιοδικο ειναι.Παντως την ταινία δεν την έχω δει αλλα μπήκε στο πρόγραμμα.

Πίσω
Μπλουζα