Game Gear , Τα σπανιότερα (Hardware Edition)

Scatman

Retro Member
Joined
28 Σεπ 2012
Μηνύματα
205
Αντιδράσεις
6
#######

Οτιδήποτε retro gaming related ανεβάζω στο blog, το δημοσιεύω σε 2 sites. Mame & Retromaniax.

Τη δημοσίευση στο Mame.gr μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Στο blog μου έχω περισσότερες εικόνες και συνδέσμους από πηγές. Δε ξέρω πόσο προσβάλουν το site γι'αυτό θεώρησα ότι ήταν καλύτερο να αφαιρεθούν.
######

Το Sega Game Gear είναι ένα ιδιαίτερο από κάθε άποψη handheld που δυστυχώς δε γνώρισε ποτέ την επιτυχία που ονειρευόταν η Sega γιʼαυτό. Η επισκίαση της φήμης του στη Δυτική αγορά απʼτο Game Boy είχε ως αποτέλεσμα, πολλές απʼτις hardware/software κυκλοφορίες του συστήματος να περάσουν απαρατήρητες.Ακολουθούν 4 αναφορές στις πιο σπάνιες εκδόσεις του συστήματος.
Η πρώτη και λιγότερο σπάνια (απʼτις υπόλοιπες) είναι αυτή με το Magic Knight Rayearth. Κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 1994 παράλληλα με τo παιχνίδι. Το κόστος της κυκλοφορίας του δε ήταν εφικτό να το βρω, πλέον όμως κοστολογείται σε δημοπρασίες και sites πωλήσεων στην τιμή των 200$ περίπου.Στις φωτογραφίες που “έκλεψα” απʼτο Ιαπωνικό GMarket της yahoo, φαίνεται ξεκάθαρα ότι στη συσκευασία περιλαμβάνεται μία ειδική, κόκκινη έκδοση του Game Gear με το λογότυπο του δημοφιλούς manga απʼτην ομάδα CLAMP.


η συσκευασία περιέχει κι ένα μικρό μενταγιόν :

Παρεμπιπτόντως, το Ιαπωνικό auction το είχε σε μία τιμή κοντά στα 12000 Yens δηλαδή περίπου 150 $. Ωστόσο, αφορά μία περίοδο κοντά στο 2007/08 οπότε δεν είμαι σίγουρος ποια θα ήταν η σωστή ισοτιμία για τα σημερινά δεδομένα

 


.
H έκδοση Ninku είναι απʼτις λιγότερο γνωστές του συστήματος αλλά όχι και η πιο σπάνια. Πρόκειται για μία συσκευασία που περιέχει ένα γαλάζιο Game Gear χωρίς σχέδια και το παιχνίδι Ninku.

 


Κυκλοφόρησε το
1995 παράλληλα με το παιχνίδι που σημείωσε αξιοσημείωτες πωλήσεις με αποτέλεσμα να γνωρίσει και μία συνέχεια αλλά όχι και νέα Limited Edition για Game Gear
.

 Η τιμή του πλέον αγγίζει τα 200$ περίπου στα διάφορα sites πωλήσεων και δημοπρασιών.
Ακολουθεί η έκδοση της Coca Cola!! Κι όμως, στις μέρες θεωρείται πολύ συλλεκτική ανεξάρτητα απʼτο γεγονός ότι προέρχεται από μία πασίγνωστη εταιρεία αναψυκτικών.

 


H κυκλοφορία του πραγματοποιήθηκε το
1994 παράλληλα με το Coca Cola Kid.

 Όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες περιπτώσεις, στην συσκευασία εκτός απʼτην ειδική έκδοση του Game Gear, περιλαμβάνεται και το παιχνίδι Coca Cola Kid. Μπορεί να βρεθεί πλέον μόνο σε δημοπρασίες γνωστών sites με την τιμή του να αγγίζει τα 250+ $ !
Η πιο σπάνια είναι αυτή εδώ :

Άσπρο Game Gear με σιδερένια υποστήριξη πίσω για να στέκεται όρθιο, σε συσκευασία-βαλιτσάκι με όλα τα απαραίτητα καλώδια του και το περίφημο TV Tuner! Σύμφωνα με το κείμενο της wikipedia παρήχθησαν μόλις 10.000 κομμάτια. H τιμή πώλησής του (έτος?) ήταν 34,800 Yens ~ 430 $!!!.

Οι συνήθεις τιμές πώλησης γιʼαυτό είναι 550-650 $ ! 
Άλλες ακριβές εκδόσεις είναι και οι παρακάτω με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 70-120 $ :

Game Gear – Kidʼs Gear (Virtua Fighter Edition) ~ περίπου στα 120 $


Κίτρινο Game Gear ~ 50-70 $

Κόκκινο Game Gear ~ 50-70 $


 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

cloud

RetroAdept
Joined
31 Mαϊ 2012
Μηνύματα
871
Αντιδράσεις
62
Πέρα από αυτά, θυμάμαι ότι πρέπει να είχε φτιαχτεί και ένα που ήταν από χρυσό και διαμάντια..

Εικόνα αν και ψάχνω, δεν μπόρεσα να βρω ακόμα.. Πάντως συνεχίζω το ψάξιμο.

Αν κάποιος έχει δει κάτι, η ξέρει κάτι παραπάνω, ας βάλει...
 

Deathshadow

RetroAdept
Joined
19 Σεπ 2012
Μηνύματα
850
Αντιδράσεις
40
Scatman τι απιστευτα κομματια ειναι αυτα!!!
 

Scatman

Retro Member
Joined
28 Σεπ 2012
Μηνύματα
205
Αντιδράσεις
6
Deathshadow είπε:
Scatman τι απιστευτα κομματια ειναι αυτα!!!
Έλα ντε :D

Cloud, επίσημο Game Gear (εννοώ απ'την Sega) με τέτοια χαρακτηριστικά το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει γι'αυτό και δε το βρίσκεις. Και ίσως υπάρχει λόγος γι'αυτό. Γνωρίζω για τις φήμες που σχολιάζουν κάποια άτομα στο ίντερνετ αλλά ότι έχω διαβάσει είναι ανυπόστατο και θεωρητικό. Κάποιοι έχουν φτάσει σε σημείο να λένε και ποσότητες που παρήχθησαν τη στιγμή που για τα παραπάνω δεν έχουμε αυτά τα στοιχεία.

Η φήμη λοιπόν είχε αρχίσει απ'το EGM (διαθέτω αρκετά μεγάλο αρχείο - έχω κάνει κάποιες αναφορές στο blog μου), ανακυκλώθηκε από διάφορα άλλα περιοδικά εποχής ~της Sega κυρίως (Sega Visions)~. Aν θυμάμαι καλά έχει δημοσιευτεί και σε ένα άλλο περιοδικό, Maximum? Next Generation? δεν είμαι σίγουρος.

Το θέμα είναι ότι η πληροφορία είχε διαδοθεί απ'το EGM όπως είπα και πριν που ενώ ήταν ένα πολύ ευχάριστο περιοδικό για την εποχή του, στη στήλη των imports παρουσίαζε οτιδήποτε έβρισκε χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο. Κάποιες φορές έκανε και λάθος μεταφράσεις.

Για να μην πολυλογώ, αναφέρεσαι σε αυτό :

goldgear.jpg

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι έγινε ποτέ αλλά εάν έγινε, θα ήταν σε περιορισμένες ποσότητες κι από κάποιον οίκο διαμαντιών/χρυσού αποκλειστικά για λόγους Promotion.

Τα τελευταία χρόνια πάντως, αυτές οι κινήσεις είναι πολύ της μόδας :http://games.yahoo.com/blogs/plugged-in/world-most-expensive-game-gear-192555395.html

http://games.yahoo.com/blogs/plugged-in/world-most-expensive-game-gear-192555395.html

Όπως και να έχει, ακόμη και να υπήρξε νομίζω ότι δε θα ενδιέφερε και τόσο πολύ τους συλλέκτες (φυσικά ελέω τιμής).

Eυχαριστώ πάντως για την "πάσα" που πέρασες γιατί είναι ένα στοιχείο άξιο αναφοράς ~παρότι έχει πολλά σύννεφα τριγύρω του~. Ενδεχομένως να το προσθέσω στο κείμενο αργότερα.

EDIT : Συγνώμη έκανα πολλά έντιτς για πιο ολοκληρωμένη απάντηση
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

cloud

RetroAdept
Joined
31 Mαϊ 2012
Μηνύματα
871
Αντιδράσεις
62
Ναι, μάλλον αυτό είναι..

Και δεν είναι "φήμη"! Το θυμάμαι που το είχα δει στην παρουσίαση του στις ειδήσεις πριν πολλά χρόνια...

Και νομίζω ότι πραγματικά ήταν κάποιου οίκου κοσμημάτων.
 

Dimitris55

RetroWannaBe
Joined
13 Mαϊ 2012
Μηνύματα
43
Αντιδράσεις
1
στο λευκο αναφερεται καπου μια μεταλλικη βερδα που ειχε πισω για να στεκεται ορθιο.

αυτη το δικο μου την ειχε. δεν την ειχαν ολα;
 

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.652
Αντιδράσεις
1.236
Από τα παραπάνω μόνο το άσπρο θα ήθελα με όλο τον εξοπλισμό του φυσικά. Πολύ σπάνιο είναι επίσης το Smoke που είναι κάπως διαφανές.

gamegearsmoke.jpg
 
Μπλουζα