Game & Watch ρεπλικες?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
εχω την εντύπωση οτι θα πάω το σχέδιο με μπαταρία (προαιρετική / εξωτερικής φόρτισης) το μηχανάκι παίζει βέβαια όταν παίρνει ρεύμα απο USB-C

για να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα μπορείτε να το παραγγείλετε (τιμές ανάλογα την εταιρεία και το εξτρα κόστος συναρμολόγησης) συναρμολογημένο μέ τα κουμπιά/διακόπτη και μετά γίνεται κόλληση : (δεν χρειάζεται να κολλήσετε ΟΛΑ τα pin του κάθε εξαρτήματος)
ESP32 (14pin+3) - LCD (8pin) - AUDIO module (5pin) - speaker (2pin)

φυσικά θα μπορούσε όλα τα εξαρτήματα να πάνε με βάσεις (headers) (θα κοιτάξω για κάποια έκδοση γι' αυτό)
δηλαδή παραγγέλνετε τo ESP32 + audio με τα pin κολλημένα, και πρέπει να γίνει παραγγελία της πλακέτας με κουμπιά + βάσεις (headers) κολλημένα - θα ανεβάσει το κόστος** και θα είναι μια κάπως μεγαλύτερη πλακέτα :
εκεί που είχαμε μια 115x60χιλ και πάχος περίπου 18-20χιλ (max) τώρα θα είναι 115x80x15χιλ ολα κατα προσέγγιση μην ξεχνάμε παίζεται αν βάλετε 2ΑΑΑ ή μια ΑΑ λιθίου , ανάλογα με την βάση της μπαταρίας, δεν είναι και τόσο άσχημη ιδέα, αλλα η οθόνη θα είναι μισό εκατοστό περίπου πάνω (σε επίπεδο) απο τα κουμπιά, αν κάποιος κάτσει και κάνει 3d case μπορεί να μπουν πλαστικά καπάκια πάνω απο τα κουμπιά και να 'ερθουν' στο ιδιο επίπεδο - πρέπει να κάνω δοκιμές πχ με breadboard να τα βάλω το ενα πάνω στα άλλα να δω

oops... σε κάθε περίπτωση 3 κολλήσεις πρέπει να γίνουν (τουλάχιστον η μία, αν δεν θέλει κανείς τα 2 εξτρα κουμπιά) ! απο το ESP32 πρός πλακέτα, γιατί δεν υπάρχουν pin στα 3 σημεία πάνω στο ESP32.

** - μην με ρωτάτε πόσο, πρέπει να μπω πχ στο JLCPCB που χρησιμοποιώ μπορεί + $10-15 για 5 πλακέτες από αυτές 2 συναρμολογημένες (αν πάτε και τις 5 πάει παραπάνω ο συνδυασμός 5/2 ειναι ο ελάχιστος για συναρμολογιση και πάλι σε JLCPCB, εχω βρει και με λιγότερα ανα κομμάτι αλλα άλλοι θέλουν ποιο μεγάλη παραγγελία), επιπλέον υπάρχει κόστος αν είναι κόλλησεις πάνω κάτω στην πλακέτα - σημείωση οι εταιρείες αυτες που κατασκευάζουν τις πλακέτες δεν έχουν όλη την ώρα και τα εξαρτήματα που θέλετε να τα κολλήσουν (αν παραγγείλει κανείς την συναρμολόγηση που εείναι έξτρα) καλύτερα ΠΡΙΝ κάνετε τίποτα να το αναλάβει ένας να κάνει την παραγγελία και μετα τα μοιράζετε, βλέπε λιγότερα ταχυδρομικά/φόρο/τελωνεία- δεν ξέρω τι παίζεται η εισαγωγή προς Ελλάδα με αυτά, σε μένα απλά πληρώνω το ΦΠΑ στο JLCPCB και τέλος)

παρεμπιπτόντως πόσοι απο εδώ το θέλουν , να στείλω ενα βασικό σχέδιο στο JLCPCB με βάσεις/κουμπιά να δω τι κόστος έχει
(θα μου πάρει χρόνο γιατι δεν ξέρω τα part number τους πρέπει να τα βρω και να κάνω upload)

Τελευταία επεξεργασία:
οκ ... καλά κρασιά, το JLPCB θέλει ειδικά αρχεία για να κάνει συναρμολόγηση έστω και με μερικά εξαρτήματα + δικά του part number
οποτε δεν ειναι εύκολη δουλειά για μένα να στείλω αρχεία παραγωγής με τα εξαρτήματα για συναρμολόγηση - θελει ειδικούς μετατροπείς,
δεν νομίζω να ασχοληθώ, ξέρω έναν που τα έστελνε με 2-3 κλικ αλλά ο τύπος έχει άλλο πακέτο PCB με συνδρομή (EasyEDA επαγγελματικό)

τιμές που τσέκαρα για ΜΟΝΟ την πλακέτα (οπότε : κολλητήρι απαραίτητο) :

JLCPCB , 5 πλακέτες (το ελαχιστο) = 7.87 eur (απλό 15-20 μερες) ή 16 eur (10-14 μερες)
PCBWAY, 5 πλακέτες (το ελαχιστο) = 27 EUR (αν θυμάμαι από.. 12-20 μερες)

* τιμες προς Ελλαδα - όπως το σεταρα, μου είχε κάνει κάποια εκπτωση 4-5ευρ δεν ξέρω αν είναι λόγω οτι είμαι ήδη παλιος πελάτης ή γενική προσφορά
* φοροι και τελωνεία , μαλλον εξτρα...
* έχω χρόνο να ασχοληθώ με το PCBWAY γιατί έχουν αρχίσει να πιάνουν κ*λ* , υπάρχουν κι άλλα PCB service, αλλά δεν με ενδιαφέρουν
το JLCPCB το χρησιμοποιώ χρόνια ποτέ δεν είχα πρόβλημα και οι τιμές αρκετά λογικές.

** EDIT **

θα δοκιμάσω κάτι ακόμα με το KiCAD για JLCPCB , οπότε υπομονή...

τζιφος, οκ δουλεύει αλλα σχεδόν ολα τα THT είναι εκτός στοκ, ασε που πρέπει να ψάχνεις ενα προς ενα

αρα το μονο εφικτό : παραγγελία πλακετών χωρίς εξαρτήματα - αυτά απο aliexpress..

Τελευταία επεξεργασία:
μπορώ να πω, 95% έτοιμο,
περιμένω μια ΑΑ λιθίου να την συνδέσω στο ESP32/LCD να δω πόση ώρα μπορεί να μείνει ανοικτό..

έγιναν κάποιες αλλαγές, λίγο μεγάλωσε η πλακέτα γιατί εβαλα και τα spacer, στην περίπτωση που κάποιος θέλει να βάλει
- αντι για case- απλά φύλλα πλαστικού
πάνω κάτω με spacer M3 για κάπως μια συμμαζεμένη κατασκευή.

1750848268691.png

1750848288460.png

το διακοπτάκι προαιρετικό (όπως και η μπαταρία) εγώ είχα σκεφτεί ένα τέτοιο (όχι αυτό που έχει το KiCAD)
1750848410994.png
αλλά το σχέδιο γι' αυτό δεν υπάρχει το KiCAD , κάθε εταιρεία και τα δικά της μην το ψάχνετε μπορεί να υπάρχουν 10.000
διαφορετικά σχέδια
αγνοήστε και τις βάσεις εκεί, τα εξαρτήματα θα κολληθούν πάνω στην πλακέτα

Πίσω
Μπλουζα