Gamecube και σύνδεση - προβληματισμός !

Peri30

Retro Member
Joined
1 Σεπ 2007
Μηνύματα
133
Αντιδράσεις
3
Λοιπόν παιδιά χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια για να πετύχω την καλύτερη δυνατή εικόνα για το GC μου. Τα πράγματα έχουν ως εξής. Εχω ενα PAL Gamecube το οποίο αυτή τη στιγμή το έχω συνδεδεμένο με το κλασικό καλώδιο RCA σε monitor Commodore 1084S (έχει composite υποδοχές κίτρινο-άσπρο-κόκκινο). Η εικόνα είναι καλή αλλά με τους γνωστούς περιορισμούς...

1) Αν αγοράσω αυτό τον VGA αντάπτορα http://www.ebay.com/itm/Gamecube-SNES-N64-VGA-Box-Connect-to-Computer-Monitor?item=180843497249&cmd=ViewItem&_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D560511338514939058 και το συνδέσω στην VGA θύρα ενός TFT monitor PC (HP ZR24w) θα έχω καλύτερη εικόνα από την παρούσα σύνδεση μου ? Ξέρω οτι απλά είναι scan doubler χωρίς να υποστηρίζει HD αναλύσεις...

2) Αν αγοράσω RGB SCART καλώδιο http://www.ebay.com/itm/SNES-Fully-Wired-RGB-Scart-AV-TV-Cable-Lead-1-8m-/350570261810?pt=UK_Video_Games_Cables_and_Adaptors&hash=item519f9dad32 και το συνδέσω σε 40άρα LCD HDTV μήπως έχω καλύτερη εικόνα ?

3) Πού μπορώ να βρω ένα moded component cable που έχει γίνει VGA όπως αυτό http://www.goldenshop.com.hk/AI-trad/gc/vgacable.htm ή αυτό http://www.lyndonstolton.com/2012/05/gamecube-vga-cable/ ? Από οτι κατάλαβα αυτή είναι η μόνη σύνδεση (εκτός του πανάκριβου official component cable) που μπορεί να βγάλει HD αναλύσεις. Τί περιορισμούς έχει όσον αφορά την κονσόλα και τα games ?

Το original component cable απορίπτεται λόγω κόστους...
 

metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
8.933
Αντιδράσεις
4.012
Μηπως εχεις και Wii φιλαρακι;
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
367
Λοιπον το πρωτο που λες δεν νομιζω οτι ειναι scandoubler αλλα μαλλον ενα composite to vga converter..εχω το ιδιο που αντι για εισοδο κονσολας εχει ενα απλο composite in..καλυτερα λοιπον να μην το παρεις γιατι ειναι η χειροτερη λυση (ασε που το δινει και 54$)

Χωρις βεβαια να ειμαι ειδικος σε GC πιστευω οτι η 2η ειναι η καλυτερη λυση κοστους-αποτελεσματος..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

divined

RetroNuts!
Joined
2 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.702
Αντιδράσεις
35
Χρησιμοποιώ το RGB SCART και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Scan doubler λύσεις δεν έχω δοκιμάσει.

Το μόνο πρόβλημα που έχω με το καλώδιο είναι το εξής. Απο την στιγμή που το συνέδεσα στο νέο pc monitor, του οποίου την έξοδο audio optical out, έχω συνδέσει στα Logitech ηχεία με αποκωδικοποιητή, πέρνω πολύ χαμηλή στάθμη ήχου. Μιλάμε πρέπει να ανεβάσω πολύ την ένταση για να ακούγεται. Απο τα ηχεία του tv/monitor παίζει κανονικά όμως.

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο, ας μας διαφωτίσει.
 

metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
8.933
Αντιδράσεις
4.012
Peri30 είπε:
Εχω αλλά τα games θέλω να τα παίζω από το GC και ας παίζονται από το Wii...
Αφου εχεις φιλε τοτε γιατι να παιδευεσα τζαμπα.Εγω ετσι κανω και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Εχεις το Wii παιζεις τα παιχνιδια του game cube εκει αγοραζεισ και ενα καλωδιο VGA για το wii που ειναι παμφθηνα το συνδεεις στην 40αρα τηλεοραση σου βαζεις και 480p και εισαι αρχοντας.Καθεσαι αραχτος και παιζεις τα αγαπημενα σου παιχνιδια ομορφα,ωραια και ανετα.
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
58
RGB scart και απο εμένα. Άν διαθέτεις καλή οθόνη με υποστήριξη για 60hz και με καλό rgb scart input (true) τότε είσαι οκ. Με λίγο σετάρισμα απο τις ρυθμίσεις (οι καλές TV έχουν εξομάλυνση, ρύθμιση μάυρων και λεπτομερειών) η εικόνα στρώνει σε τεράστιο βαθμό. Το component είναι όντως πανάκριβο και δέν αξίζει. @ Divined μήπως είναι σεταρισμένος ο decoder/monitor για έξοδο ήχου 5.1 ή DTS ; Όπου υπάρχει audio mode selection βάλτου stereo. Άν ακόμα συνεχίζεται το θέμα, πάρε το audio jack out και όχι το optical.
 

divined

RetroNuts!
Joined
2 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.702
Αντιδράσεις
35
@Other_Reality Πράγματι έχω ρυθμίσει τον decoder για Dolby Prologic, καθότι απο όσο ξέρω το GC υποστηρίζει το εν λόγω format. audio jack out, δεν παίζει γιατί έχω απο το optical του TV Monitor βγάζουν ήχο και άλλες συνδεμένες κονσόλες (Wii, N64). Θα δοκιμάσω όμως, να δω αν το stereo Κάνει διαφορά.
 

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
362
Peri30 είπε:
Λοιπόν παιδιά χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια για να πετύχω την καλύτερη δυνατή εικόνα για το GC μου. Τα πράγματα έχουν ως εξής. Εχω ενα PAL Gamecube το οποίο αυτή τη στιγμή το έχω συνδεδεμένο με το κλασικό καλώδιο RCA σε monitor Commodore 1084S (έχει composite υποδοχές κίτρινο-άσπρο-κόκκινο). Η εικόνα είναι καλή αλλά με τους γνωστούς περιορισμούς...
1) Αν αγοράσω αυτό τον VGA αντάπτορα http://www.ebay.com/itm/Gamecube-SNES-N64-VGA-Box-Connect-to-Computer-Monitor?item=180843497249&cmd=ViewItem&_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D560511338514939058 και το συνδέσω στην VGA θύρα ενός TFT monitor PC (HP ZR24w) θα έχω καλύτερη εικόνα από την παρούσα σύνδεση μου ? Ξέρω οτι απλά είναι scan doubler χωρίς να υποστηρίζει HD αναλύσεις...

2) Αν αγοράσω RGB SCART καλώδιο http://www.ebay.com/itm/SNES-Fully-Wired-RGB-Scart-AV-TV-Cable-Lead-1-8m-/350570261810?pt=UK_Video_Games_Cables_and_Adaptors&hash=item519f9dad32 και το συνδέσω σε 40άρα LCD HDTV μήπως έχω καλύτερη εικόνα ?

3) Πού μπορώ να βρω ένα moded component cable που έχει γίνει VGA όπως αυτό http://www.goldenshop.com.hk/AI-trad/gc/vgacable.htm ή αυτό http://www.lyndonstolton.com/2012/05/gamecube-vga-cable/ ? Από οτι κατάλαβα αυτή είναι η μόνη σύνδεση (εκτός του πανάκριβου official component cable) που μπορεί να βγάλει HD αναλύσεις. Τί περιορισμούς έχει όσον αφορά την κονσόλα και τα games ?

Το original component cable απορίπτεται λόγω κόστους...
Υπο αυτες τις συνθηκες, ενα καλο RGB scart σου ειναι υπεραρκετο. Οτι και αλλο να βαλεις στο pal gamecube σου, θα εχεις απειροελαχιστες διαφορες. Συγκεκριμενα πχ στην Ευρωπη αν θυμαμαι καλα ειναι δυο η τρεις τιτλοι που υποστηριζουν progressive scan, αρα vga/component σου ειναι παντελως αχρηστα.

Αρα, παρε ενα καλο rpg scart, και ενα δευτερο gamecube με τα ιδια χρηματα.

http://www.ebay.co.uk/itm/LOGIC-3-Quality-Gold-Scart-with-AV-For-GAMECUBE-New-/200525020554?pt=UK_Video_Games_Cables_and_Adaptors&hash=item2eb038fd8a

http://www.ebay.co.uk/itm/Snes-N64-Gamecube-Ultimate-Scart-cable-NEW-SEALED-/160838681289?pt=UK_Video_Games_Cables_and_Adaptors&hash=item2572bb82c9
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.256
Αντιδράσεις
2.133
αποτυχημενη προσπαθεια να παρω καλυτερα εικονα απο composite στο GC μου μετα απο 9 χρονια.

Ενα rgb scart των 3 ευρω δεν βγαζει εικονα και θελω να παω σε κατι καλυτερο μιας και το φτιαξα το GC μου με τoν sd media launcher.

Στα φτηνα σκαρτακια αλλοτε εχω επιτυχια οπως σε Ps2 και dreamcast και saturn και αλλοτε τρωω μαυρο οπως εγινε με το GC, δεν θελω να παω σε τιμες αγγλικων εξειδικευμενων καταστηματων  των 30 ευρω.

Ταβανι 10-15 ευρω αν εχει κανενας παρει τεσταρισμενο απο ebay ας βαλει λινκ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Ajax87

Human RetroDatabase
Joined
20 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.565
Αντιδράσεις
407

1@Aardvark[/USER]

Εγω ειχα καποια προβληματα με RGB καλωδια για Snes  και τελικα βρηκα εναν πολωνο στο ebay που τα φτιαχνει μονος του απο καλωδια καλης ποιοτητας , πηρα ενα και εκανε την δουλεια και δεν ξανασχοληθηκα. 
Ειδα οτι φτιαχνει και για GC  με τα μτφ παει στο 20αρικο βεβαια...αλλα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο https://www.ebay.com/itm/RGB-SCART-EURO-HQ-CSYNC-CLEAN-SYNC-Cable-for-PAL-GameCube-Game-Cube-GC/173719969234?hash=item2872845dd2:g:WTwAAOSwHMJYKGQn:rk:1:pf:0

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.256
Αντιδράσεις
2.133
Οκ θα το βαλω στο καλαθι αμα δεν βρω κατι σε καλυτερη τιμη.

20 ευρω για να παιξω σε 14αρα crt ειναι λιγο πολλα, να ειχα την παλια μου 28αρα..

Αυτο εδω που προτεινει ο gettarobo ειναι σε καλη τιμη αλλα δεν το βλεπω διαθεσιμο.
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.256
Αντιδράσεις
2.133
Χμμ ναι οντως δεν γραφει κατι.

Freaktmp και συ με rca διαβασα εισαι στο GC σου ,παραδοξως παντως στην 14αρα μου crt η εικονα δεν δειχνει τελειως χαλια με το composite ,η εικονα ιδιως αμα κατσεις σε μια αποσταση ειναι αρκετα καλη.

Παιζει ρολο αραγε και τα settings του swiss ,δηλαδη λεω αμα του δωσω force 480p σε ενα παιχνιδι θα δειχνει καλυτερα σε rca αμα το παιζα με το δισκακι το οριτζιναλ χωρις το setting αυτο του swiss;
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.029
Αντιδράσεις
5.695
Θα σε γελασω, δεν ειμαι και ο ειδικοτερος στα θεματα ποιοτητας απεικόνισης.

Εχω την εντυπωση και διορθωστε με αν κανω λαθος οτι progressive scan πανω απο composite δεν γινεται. Μονο απο component. Και ακομα και ετσι δεν ειμαι σιγουρος αν το υποστηριζουν ολες οι crt τηλεορασεις.
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.256
Αντιδράσεις
2.133
Και εγω τα εχω ξεχασει ,εχω αφησει τα αναλογικα καιρο, προσφατως τα ξαναπιασα με την CRT.
 
Μπλουζα