Garde A Vue (1981)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.162


Παραμονή πρωτοχρονιάς και ο διάσημος δικηγόρος Antoine Martinaud, καλείται στο αστυνομικό τμήμα για μια συμπληρωματική ανάκριση. Πριν λίγες μέρες είχε ανακαλύψει σε έναν περίπατο στο πάρκο, το πτώμα ενός κοριτσιού και ο αστυνόμος Gallien θέλει να του απαντήσει σε κάποια φαινομενικά ασήμαντα ερωτήματα.

Η ανάκριση αρχικά θα γίνεται με ευγενικό τρόπο, παρόλο που ο οργισμένος Martinaud θα κατηγορεί τους αστυνομικούς, πως προσπαθούν να τον παγιδέψουν. Όσο όμως θα κυλάει η νύχτα, το άλλοθι του θα γίνεται όλο και πιο αδύναμο και ο Gallien θα αρχίσει να πιστεύει, ότι έχει μπροστά του τον ένοχο. Η μόνη που ίσως μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, είναι η σύζυγος του δικηγόρου. Κανείς δεν θα είναι ο ίδιος στο τέλος της νύχτας ...

Μια εξαιρετική Γαλλική ταινία χαρακτήρων , που δείχνει που μπορεί να οδηγήσουν οι εμμονές, η καχυποψία, αλλά και η υποκρισία της υψηλής κοινωνίας. Θαυμάσιες ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό τρίο ( Lino Ventura, Michel Sherrault, Romy Schneider) και πολύ καλή μουσική.

Το 2000 γυρίστηκε αμερικανικό ριμέικ που όμως δεν φτάνει το πρωτότυπο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ καλή ταινία με ιδιαίτερους χαρακτήρες και πραγματικά πολύ καλές ερμηνείες. Ιδιαίτερα ο Ventura είναι απίστευτος σε τέτοιους ρόλους. Ο γαλλικός κινηματογράφος πάντα μου φαινόταν σαν να κουβαλάει μία δική του τρέλα και είναι εμφανείς οι διαφορές με τον αγγλόφωνο. Αυτή η τρέλα των Γάλλων σε κάποιες ταινίες μου φάνηκε κάπως ενοχλητική, αλλά σε άλλες, όπως στη συγκεκριμένη, μου άρεσε πολύ.
 
Πίσω
Μπλουζα