Gargoyle's Quest review

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.934
Πριν πολλά χρόνια το βασίλειο των φαντασμάτων μόλις που ξέφυγε έναν μεγάλο κίνδυνο. Ένας μεγάλος στρατός καταστροφέων ήρθε από το γειτονικό σύμπαν. Τα πλάσματα του βασιλείου των φαντασμάτων δεν ταίριαζαν με τους ισχυρούς καταστροφείς. Μόλις όλοι είχαν παραδώσει τα όπλα, μία μεγάλη πυρκαγιά πέρασε το βασίλειο, παρασύροντας το στρατό των καταστροφέων. Τα χρόνια πέρασαν και το βασίλειο απειλείται ξανά.




Κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Firebrand, ένας φτερωτός δράκος ο οποίος είναι προορισμένος να γίνει ο Red Blaze για να σώσει το βασίλειο των φαντασμάτων από την οργή του βασιλιά Breager και να φέρει την ειρήνη στο χώρα του για ακόμη μία φορά.

Το παιχνίδι είναι platform/side scrolling με στοιχεία παιχνιδιού ρόλων. Αποτελείται από 2 ειδών απόψεις. Στην πανοραμική, ο χαρακτήρας μας κυκλοφορεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση εντός και εκτός του χωριού όπου μπορεί να μιλήσει με τους κατοίκους του και να πάρει πληροφορίες που θα τον βοηθήσουνε να μαζέψει στοιχεία για να φτάσει στο τελικό του στόχο. Στην κλασσική platform άποψη όπου διασχίζει επίπεδα μέχρι την αντιμετώπιση του τελικού αντιπάλου κάθε επιπέδου. Ο Firebrand έχει κάποιες ικανότητες. Έτσι εκτός των όπλων που πετάει από το στόμα του, ο χαρακτήρας κάνει άλματα, πετάει για λίγα δευτερόλεπτα και γατζώνεται με τα νύχια του σε τοίχους. Καθώς προχωράμε στο παιχνίδι οι ικανότητες αυτές και τα όπλα του αυξάνονται.

Όταν ο Firebrand κινείται στον πανοραμικό χάρτη είναι επιρρεπής σε επιθέσεις που τυχαία συναντάει. Έτσι πρέπει να νικήσει τον εκάστοτε αντίπαλο ώστε να προχωρήσει πάλι στο χάρτη. Αν κερδίσει τον αντίπαλο, κερδίζει κάποια φιαλίδια που ανακτά την ενέργεια του. Τα φιαλίδια αυτά τα ανταλλάσει με φυλακτά τα οποία αντιστοιχούν σε ζωές για τον χαρακτήρα μας.

Στην ημερήσια διάταξη θα συναντήσουμε τέρατα απείρου κάλλους που όμως με τις κατάλληλες κινήσεις τα ξεπερνάμε εύκολα. Το παν είναι να έχουμε τις κατάλληλες πληροφορίες για το που θα κινηθούμε ώστε να μην χαθούμε και επαναλαμβάνουμε τις ίδιες περιοχές ξανά και ξανά.

Η Capcom τελικά έχει μεγάλη πείρα από τέρατα από παλιά και στο παιχνίδι έχει κάνει πραγματικά καλή δουλειά. Αν φανταστεί κανείς ότι μιλάμε για Game Boy, το Gargoyleʼs Quest είναι ένα παιχνίδι με διάρκεια που θέλει δουλειά για να τελειώσει. Ευτυχώς υπάρχουν και οι κωδικοί-passwords για να προχωράμε από εκεί που το αφήσαμε. Κυκλοφόρησε και sequel στη Ιαπωνία το οποίο όμως κατά γενική ομολογία είναι υποδεέστερο.

Προβολή συνημμένου 106063

Προβολή συνημμένου 106064

Προβολή συνημμένου 106065
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πρωτο μου παιχνιδι που αγορασα για το Game Boy και μαλιστα με δεικα μου λεφτα.Μερα νυχτα το επαιζα το ειχα λιωσει στην κυριολεξια μεχρι που δεν υπηρχε το αυτοκολητο στην κασσετα και με μαυρο μαρκαδορο εγραψα Gargoyles Quest.Για το sequel διαφωνω γιατι το Gargoyles Quest II ειναι εκπλητικο και απο τα κορυφαια παιχνιδια του NES.Φανταστικη ιστορια μεγαλος World map,εξαιρετικα γραφικα και απιστευτη μουσικη φτιαχνουν ενα παιχνιδι σκετο διαμαντι.Εξαιρετικη και η special εκδοση του παιχνιδιου για το Game Boy που ειχε δυο παραπανω επιπεδα.Κακως που δεν το κυκλοφορησαν και εξω απο την ιαπωνια αλλα ισως να το θεωρησαν υπερβολη την στιγμη που κυκλοφορουσε παγκοσμιως η NES εκδοση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αχχχχ...έρωτας το gargoyle, εξαιρετικό!!
 
Και εμενα απο τα πρωτα μου παιχνιδια, αφου ηταν πακετο με το gameboy (μαζι με r-type και magnetic soccer). Τρομερη μουσικη και παρα πολυ ωραια γραφικα, ειναι απο τα αγαπημενα μου gameboy παιχνιδια!!

ps. Να πω την αληθεια το περιμενα οτι θα το κανεις αυτο το review:p . Απλα δεν το περιμενα το γρηγορα!! :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ajax87 είπε:
ps. Να πω την αληθεια το περιμενα οτι θα το κανεις αυτο το review:p . Απλα δεν το περιμενα το γρηγορα!! :thumbup:
Τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις λένε :) . Από τα λίγα (μην πω το μοναδικό) RPG (αν και όχι καθαρόαιμο) που έχω ασχοληθεί
 
Το έχω στην VC του 3DS, αλλά δεν βρήκα ακόμα χρόνο να ασχοληθώ. Δίχως να το έχω παίξει ποτέ ή διαβάσει κάποιο review, κάτι μου έλεγε ότι θα ήταν καλό. Εξάλλου, η κατασκευάστρια εταιρία έχει όλα τα εχέγγυα, οπότε δεν το σκέφτηκα καθόλου.

Η μουσική και η όλη ατμόσφαιρα θυμίζει Ghost and Goblins, αλλά εδώ τα τερατάκια είναι με το καλό.
 
divined είπε:
Η μουσική και η όλη ατμόσφαιρα θυμίζει Ghost and Goblins, αλλά εδώ τα τερατάκια είναι με το καλό.
Λίγο από το Ghosts 'n Goblins, λίγο από Demon's Crest του SNES και Gargoyles του Mega Drive όλα στην ίδια συνομοταξία βρίσκονται.
 
Πολύ καλό παιχνίδι. Θυμάμαι πως από τις εικόνες των διαφημιστικών της Nintentdo νόμιζα πως είναι ένα απλό scroller τύπου Super Mario. Μου είχε κακοφανεί η top-down οπτική του όταν το έπαιξα για πρώτη φορά.
 
Aψογο παιχνιδι. Ισως απο τα καλυτερα που κυκλοφορουσαν την εποχη εκεινη.
 
Πίσω
Μπλουζα