GB300 - Game Box Sup+ console

kokkiklhs

RetroN00b
Αντιδράσεις
30
Κυρίες και κύριοι, έχει αποκτήσει κανείς από τους συμφορουμίτες αυτό;
img.webp
Πολύ καλή περίπτωση, ασφαλώς δεν έχει προδιαγραφές R36S, αλλά για περίπου 12 ευρώ (ενίοτε και φθηνότερα), αξίζει... Μου κάνει εντύπωση που δε βρήκα καμιά απολύτως αναφορά εδώ μέσα...

ιδεα δεν έχω... αλλά για κοίτα εδώ , φαίνεται hackable, η οθόνη όμως μάλλον ψιλοχάλια

edit: τσέκαρε και αυτό (το βρήκα πριν μερικές μέρες)

Τελευταία επεξεργασία:
ιδεα δεν έχω... αλλά για κοίτα εδώ , φαίνεται hackable, η οθόνη όμως μάλλον ψιλοχάλια

edit: τσέκαρε και αυτό (το βρήκα πριν μερικές μέρες)
Εγώ το έχω, επίσης το αγνοούσα μέχρι πριν λίγο καιρό, ώσπου μου το έκανε δώρο ένας φίλος και ασχολήθηκα αρκετά. Για όσους βαριούνται να διαβάσουν παρακάτω, να πω ότι είναι μια πάρα πολύ τίμια και overall αξιόλογη "value for money" αγορά, για όσους δεν θέλουν να πέσουν "στα βαθιά" με ακριβότερες αγορές αναλόγων handheld multi-μηχανακίων.

Αναλυτικά, τώρα:
Επισήμως (η version 2) εξομοιώνει Nintendo GB, GBC, GBA, NES, SNES, Sega Mega Drive/Genesis, NEC PC Engine και Arcades (MAME, αλλά μόνο όσα βασίζονται σε hardware NEO-GEO ή Capcom). To emulation level είναι άψογο σε όλα, εκτός από το GBA και το SNES, όπου όμως και πάλι είναι αξιοπρεπέστατο, με λίγα "σπασίματα" σε κάποια από τα παιχνίδια, χωρίς όμως αυτό να τα καθιστά unplayable.

Ανεπισήμως και μέσω του Multicore port που θα βρείτε στο λινκ που δίνει παραπάνω ο φίλος xc8, εξομοιώνονται άψογα τα εξής:
Αtari 2600, 5200, 7800, Intellivision, MSX1/2, Sega Master System, SG1000, Game Gear, Colecovision (ίσως και Spectravideo 318/328, αφού το σχετικό core πατάει στον BlueMSX emulator, αλλά ακόμη δεν έχω τσεκάρει για SVI).
Αξιοπρεπέστατα εξομοιώνονται (με ψιλο-ατέλειες και όχι πάντοτε, θα μείνετε 90% ευχαριστημένοι) τα Atari 800/XL/XE, Amstrad CPC, ZX Spectrum, ZX81 και το MAME 2k (βασίζεται στην παλιά έκδοση 0.57b), με το οποίο θα δείτε πολλά κλασικά παλιά arcades, που δεν υποστηρίζει ο "επίσημος" arcade εξομοιωτής.
Ψιλο-χάλια εξομοιώνεται η 8μπιτη (όχι Amiga, μην παίρνετε φόρα) σειρά της Commodore. Βασικά εδώ το πρόβλημα είναι όπου υπάρχει μουσική, εκεί σέρνεται. Αν π.χ. θέλουμε να παίξουμε παιχνίδια χωρίς μουσικές, εκεί είμαστε μια χαρά. Φυσικά C64 χωρίς μουσική είναι μεγάλο ξενέρωμα... Αυτά με τον Vice emulator, που υποστηρίζει crt images, για άμεσο φόρτωμα. Yπάρχει και ο Frodo, που υποτίθεται ότι πηγαίνει καλύτερα, όμως αυτός φορτώνει μόνο d64 σε πραγματική (χαχαχα) ταχύτητα του 1541, οπότε... βράσε όρυζα!!! Χάλια επίσης είναι και η εξομοίωση του Philips Videopac, απελπιστικά και αδικαιολόγητα αργή...
Επίσης υποστηρίζονται τα Thomson MO/TO (δεν τα έχω ελέγξει ακόμη) και 5-6 ακόμη πλατφόρμες που δεν με ενδιαφέρουν και δεν τις έχω κοιτάξει καν... Αυτά τα γράφω από μνήμης και είναι οι προσωπικές μου εντυπώσεις, δεν ξέρω αν ξεχνάω και τίποτα άλλο καλό... Τέλος, τα game and watch που υποτίθεται ότι εξομοιώνονται, δεν παίζουν καθόλου, κρασάρουν σε κάθε περίπτωση...

Η οθόνη τώρα, δεν είναι τόσο κακή όσο λένε. Πολύ ευκρινής και με ζωντανά χρώματα, αν την κοιτάζεις ίσια. Υπό γωνία στο πλάι, χάνει... το βασικό της μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει ρύθμιση φωτεινότητας, οπότε το βράδυ και με κλειστά φώτα σύντομα στραβώνεσαι... Ο ήχος είναι μια χαρά και ρυθμίζεται η ένταση. Η κονσόλα έχει αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής, έρχεται με 8GB μνημάκι και είναι υπέρ-αρκετό για να έχετε ΟΛΑ τα αγαπημένα σας παιχνίδια σε ΟΛΕΣ τις πλατφόρμες που υποστηρίζονται κι ακόμη περισσότερα (που μάλλον δεν θα δείτε ποτέ, χαχαχα).

Τα βασικά θετικά της κονσόλας είναι η χαμηλή τιμή και η μεγάλη ευελιξία, με διαρκείς προσθήκες και βελτιώσεις.
Από αρνητικά, πέρα από τη μη ρυθμιζόμενη φωτεινότητα οθόνης, θα έλεγα τη σχετικά μικρή διάρκεια της μπαταρίας (κρατάει περίπου 2 ώρες, αλλά εύκολα αντικαθίσταται με μεγαλύτερη) και η όχι και τόσο ακριβής απόκριση του "σταυρού" για τις κατευθύνσεις. Μερικές φορές αλλού θέλεις να πας και αλλού βρίσκεσαι κι αυτό είναι πολύ ενοχλητικό σε παιχνίδια που απαιτούν κινήσεις ακριβείας.

Αφήνω για το τέλος το μεγάλο ΣΥΝ και ταυτοχρονα ΜΕΙΟΝ της κονσόλας: Υποτίθεται ότι υποστηρίζει σύνδεση σε τηλεόραση με AV/Composite (και μάλιστα παρέχεται και σχετικό καλωδιάκι της πλάκας στη συσκευασία). Αυτό θα ήταν σούπερ πλεονέκτημα εάν λειτουργούσε σωστά, θα έδινε τελείως άλλη διάσταση στο gaming (είναι κάτι που δεν υποστηρίζει π.χ. το R36S). Ωστόσο ούτε για μένα, ούτε για άλλους δύο φίλους που το έχουν δεν λειτούργησε. Δοκιμάσαμε καλύτερα καλώδια, διαφορετικές τηλεοράσεις LCD και CRT, πατέντες πάσης φύσεως, τζίφος... Η πλάκα είναι ότι κυκλοφορούν βιντεάκια στο ΥΤ από ξένους κατόχους, που το δείχνουν συνδεδεμένο σε τηλεόραση να παίζει μια χαρά... ΠΟΛΥ κρίμα!!!

Τελευταία επεξεργασία:
για να πω την αλήθεια σκεφτόμουν να πάρω το miyoo mini plus - ναι το ξέρω το R36s έχει ποιο πολλά emulators (πχ Ν64)
αλλά φίλοι που το έχουν - δυστυχώς δεν έχω καταφέρει καμία συνάντηση να το δω από κοντά- μου έχουν πει ότι γι αυτά που θέλω
(mame/GBA/GB/SNES) είναι super - καλύτερη ποιότητα και το onionOS πολύ καλό.

To R36S βεβαίως είναι πολύ δυνατότερο, όμως η τιμή του σχεδόν τριπλάσια (και πάλι, πάντως, σίγουρα χαμηλή για αυτά που προσφέρει).
Ας μείνουμε όμως στο GB300 σε αυτό το thread, μια και υπάρχει ήδη άλλο, ειδικά για το R36S... Eξ άλλου δεν τίθεται θέμα συγκρίσεως, μιλάμε για διαφορετικές κατηγορίες...
Ακόμη απορώ αν το έχει πάρει κανείς άλλος από τους retromaniax. Προσωπικά ξέρω άλλους 2, αλλά είναι εκτός φόρουμ!

Πίσω
Μπλουζα