Gex [1995]

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
398
Η Nintendo ειχε τον Mario, και η Sega ειχε τον Sonic.

Να μην εχει και η 3DO τον Gex;

Ολα ξεκινησαν πισω στο 1995, οταν η εταιρια χρειαζοταν επειγοντος εναν χαρακτηρα οροσημο για το μηχανημα. Και αυτος ηταν ο Gex, μια σαυρα γκεκο με σπουδαια αισθηση της σατυρας σε μεγαλες περιπετειες.

Ολα ξεκινανε στο παιχνιδι οταν ο Gex ειναι αραχτος στη πολυθρονα του και βλεπει τηλεοραση, και τρωει μια παγιδευμενη μυγα απο τον μεγαλο κακο της ιστοριας, τον Rez, και τον καταπινει η τηλεοραση του!

Μεσα απο εξι κοσμους και πολλες πιστες σε αυτους, ο ηρωας μας προσπαθει να επιστρεψει στον κοσμο του. Το στησιμο του παιχνιδιου πρακτικα μιμειται επιτυχως, μηχανισμους και χαρακτηριστικα απο τα επιτυχημενα παιχνιδια της εποχης, Mario World, Sonic 3 και Donkey Kong Country.

Το παιχνιδι καταφερε σπουδαιες πωλησεις και εξαιρετικες βαθμολογιες, οπου πρακτικα κρατησε στη ζωη απο το πουθενα το 3DO. Η επιτυχια του ηταν τοσο σπουδαια, οπου η Sega και η Sony καταφεραν να μεταφερουν και στα μηχανημα τους, με πολυ καλες πωλησεις και βαθμολογιες και σε αυτα.

Θυμαμαι την πρωτη μερα που επαιξα το παιχνιδι. Ηταν τοσο πανεμορφο, οπου με ξεκολλησε απο το DKC για τα καλα. Τα επιπεδα του Mario World, οι κινησεις και η φιλοσοφια στο χειρισμο του Sonic 3, και η ζωηραδα που ειδαμε στο DKC , ολα σε ενα πακετο.

Θα ακουστει τουλαχιστον βλασφημο στους περισσοτερους, αλλα ο λογος που δεν απολαυσα ποτε το DKC 2 ηταν το Gex. Ηταν τοσο εκπληκτικο οπου δεν με κερδισε ποτε ξανα η δισδιαστατη σειρα των DKC.

Και επειδη η μοιρα παιζει περιεργα παιχνιδια, δεν καταφερα ποτε να το αποκτησω στην εποχη του. Το 3DO πεθανε ενα χρονο περιπου μετα την κυκλοφορια του Gex, και η εκδοση για το PS1 ηταν εκτος κυκλοφοριας και δεν την βρηκα ποτε.

Οσοι απολαμβανουν τα δισδιαστατα παιχνιδια επιπεδων, το Gex ειναι ενα σιγουρο λιμανι για ολους εσας.

http://www.hardcoregaming101.net/gex/gex.htm
 
Αν και το 1995 το εβλεπα σε αρκετες διαφημισεις δεν με ειχε τραβηξει να το δοκιμασω στο playstation!ισως γιατι οι πιστες δεν ηταν pre rendered οπως ο gex και γενικα δεν εβλεπα να φτανει σε καμια περιπτωση την ποιοτητα του d.k.country!περιμενα παντος στα 32 bit να δω κατι σε 2d αλλα αρκετα βελτιωμενο σε σχεση με τα 16 bit του snes πραγμα που δεν ειδα ποτε!καιρος παντος να το αρχισω εστω και σε emulator να δουμε ποσο θα με κρατησει!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
 Πολύ ωραίο παιχνίδι ...το είχα βρει τυχαία σε ένα cd που είχε κάτι προγράμματα και με έβαλε μέσα ...διασκεδαστικό και όχι πολύ δύσκολο 2d παιχνίδι (όπως πχ το Braid του 2008  που είναι μεν 2d  αλλά σπαζοκεφαλια )
 
Πίσω
Μπλουζα