Glen or Glenda (1953)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.896
Αντιδράσεις
67.370
Προβολή συνημμένου 100205

Η αυτοκτονία μιας τρανσέξουαλ, είναι η αφορμή για έναν αστυνομικό, να αρχίσει να ερευνά την ζωή αυτών των ατόμων. Έτσι ζητάει πληροφορίες από έναν ψυχίατρο, ο οποίος αρχίζει να του διηγείται τη ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού, του Glen και της Barbara. Ο Glen λατρεύει την κοπέλα του, αλλά φοβάται να της αποκαλύψει το μυστικό του, δηλαδή πως συνηθίζει να φοράει τα ρούχα της, γιατί έτσι νιώθει πιο άνετα!

Ο πασίγνωστος για τις κάκιστες ταινίες του σκηνοθέτης, ηθοποιός και παραγωγός Ed Wood ( έγινε διάσημος, χάρις στην ομώνυμη ταινία του Τιμ Μπάρτον), είναι ο υπεύθυνος για αυτό το " αριστούργημα " . Χαρακτηρίστηκε και ως αυτοβιογραφική ταινία, καθώς και ο ίδιος όπως είναι γνωστό, συνήθιζε να κυκλοφορεί ντυμένος με γυναικεία ρούχα, παρόλο που δεν υπήρξε ομοφυλόφιλος. Ένα τέτοιο πρωτότυπο για την εποχή του θέμα, στα χέρια κάποιου άλλου σκηνοθέτη, ίσως να μας έδινε ένα δυνατό κοινωνικό δράμα. Όμως ο " χειρότερος σκηνοθέτης όλων των εποχών" , φτιάχνει έναν αλλοπρόσαλλο ψευτοδραματικό αχταρμά, που θυμίζει κάτι από ντοκιμαντέρ και ταινία κοινωνικής καταγγελίας. Ο διάλογοι είναι απίστευτοι κακοί , παρόλο που όλοι οι συντελεστές, δείχνουν να παίρνουν την κατάσταση, στα σοβαρά.

Όπως ο μεγάλος Bela Lugosi, ο οποίος στην πρώτη του συνεργασία με τον Wood, έχει έναν ακατανόητο ρόλο ( η μοίρα ; ) και λέει σε όλη την ταινία κάτι ασυνάρτητες, δήθεν βαθυστόχαστες μπαρούφες, που δεν έχουν καμιά σχέση με την όλη υπόθεση. Λέγεται πως ο Wood γύρισε τις σκηνές με αυτόν, χωρίς να του αποκαλύψει τίποτα, για την υπόθεση του έργου. Αξίζει μια αναφορά και η σκηνή του ονείρου, η οποία ναι μεν μπορεί να την ήθελε ψαγμένη ο δημιουργός της , αλλά τελικά καταλήγει, να είναι απλά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα , της σοβαρότητας του Glen or Glenda.... :eek: Γενικά μια κάκιστη δημιουργία, που παρόλα αυτά έχει το δικό της κοινό, όπως κυνηγούς του trash, βαρεμένους, οπαδούς του Lugossi κλπ...

" Beware! Beware of the big green dragon that sits on your doorstep. He eats little boys... Puppy dog tails, and BIG FAT SNAILS... Beware... Take care... Beware! "

 

 


" Pull the Strings !!!! "


 

 

 


http://www.imdb.com/title/tt0045826/




[video=youtube;GRRgvDk-0MA]https://www.youtube.com/watch?v=GRRgvDk-0MA
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χε χε αν η Γκλέντα δεν γούρλωνε τα μάτια της θα ήταν σαν νεότερη έκδοση της Ms. Doubtfire.

Ο κύριος με τα τριχωτά κέρατα είναι ο Οξαποδώς, να υποθέσω?
 
Πίσω
Μπλουζα