God Told Me To (1976)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.920
Αντιδράσεις
67.521
Προβολή συνημμένου 86901

Ένα κύμα ανεξήγητης βίας, πλήττει την πόλη της Νέας Υόρκης, με διάφορους φιλήσυχους πολίτες, ξαφνικά να ανοίγουν πυρ κατά του πλήθους. Όλοι οι δράστες μετά τη σύλληψη τους επαναλαμβάνουν ότι ο "θεός τους διέταξε", να το κάνουν. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο βαθιά θρησκευόμενος αστυνόμος Nicholas ( Tony lo Bianco), ο οποίος πιστεύει ότι ένας περίεργος τύπος, που ήταν πάντοτε παρών σε αυτά τα βίαια περιστατικά, είναι το κλειδί της υπόθεσης.

Καθώς η έρευνα θα προχωράει, ο αστυνόμος θα έρθει αντιμέτωπος με τρομακτικές αποκαλύψεις, που θα αφορούν και το δικό του παρελθόν... Άδικα ξεχασμένο θρίλερ του Larry Cohen ( Its Alive), με τον έμπειρο σκηνοθέτη να ρίχνει το βάρος στην δημιουργία ατμόσφαιρας, δίνοντας σιγά σιγά τις απαντήσεις.

Δυνατή ερμηνεία από τον Tony Lo Bianco στον ρόλο του αστυνόμου, που διαπιστώνει πως και ο ίδιος είναι κομμάτι μιας απίστευτης συνωμοσίας. Καλοί στους ρόλους τους και οι Deborah Raffin και Richard Lynch.

Η ταινία στην ελληνική vhs είχε τον τίλο " Μπάτσος και Σατανάς".

http://www.imdb.com/title/tt0075930/

[video=youtube;-uasRgkwJyw]

 
Πριν τη δω, ομολογώ ότι είχα μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί περίμενα από τον τίτλο που είχε να δω απλά άτομα θρήσκα, ψυχολογικά διαταραγμένα να διαπράττουν εγκλήματα στο όνομα του Θεού. Με τίποτα δεν περίμενα την εξέλιξη που πήρε και δεν μου άρεσε πολύ. Αντικειμενικά όμως αν το πάρουμε είναι καλή για το είδος της και το μήνυμα που κρύβει είναι πολύ έξυπνο, απλά τη θεωρώ δύσκολη για να την "ακολουθήσει" κανείς.
 
Παραγνωρισμένη ταινία. Γενικά, ποτέ δεν ήμουν φαν του Larry Cohen (το It's Alive προσωπικά το βρίσκω αστείο), αλλά το God Told Me To είναι καλή ταινία. Ίσως η καλύτερή του, μαζί με το The Stuff
 
iggylebowski είπε:
Παραγνωρισμένη ταινία. Γενικά, ποτέ δεν ήμουν φαν του Larry Cohen (το It's Alive προσωπικά το βρίσκω αστείο), αλλά το God Told Me To είναι καλή ταινία. Ίσως η καλύτερή του, μαζί με το The Stuff
Πιστεύω ότι αδικείς φίλε iggylebowski το It's Alive (1974). Χειρίζεται ένα δύσκολο θέμα με έξυπνο τρόπο (χωρίς ξαφνικά πετάγματα και εφετζίδικες φτηνές τρομάρες) και δείχνει και την κοινωνική αντιμετώπιση που είχε το ζευγάρι... :)
 
Ίσως... δεν ξέρω, μπορεί να φταίει ότι ταινίες με τέτοιο θέμα τις βρίσκω υπερβολικές, εκτός μερικών εξαιρέσεων. ΟΚ, καταλαβαίνω τι ήθελε να πει... και τις κοινωνιολογικές προεκτάσεις, και τη σχέση γονέων-παιδιών, και την καταδίκη της διαφορετικότητας, και το θέμα της έκτρωσης.... αλλά το concept δύσκολα καταπίνεται. Δεν έχει να κάνει με το αν βρίσκω την ταινία καλή ή όχι, απλά εμένα δεν μου κάνει
 
Το είδα προχτές.

Όντως ξεκινάει πολύ καλά, και σε προδιαθέτει για πολλά.

Αλλά στο τέλος "κρεμάει".

Δυνατή (όπως πάντα) η παρουσία του Richard Lynch.
 
Πίσω
Μπλουζα