Eagle 1
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 4.742
Σε πρόσφατη επίσκεψη στο πατρικό μου έγινε μία μικρή ανασκαφή στο πατάρι και ανακαλύφθηκε κούτα με τον πρώτο μου οικιακό υπολογιστή και τα περιφερειακά του που είχα αγοράσει το καλοκαίρι του 1990. Τον είχα κρατήσει έως το 1995, οπότε και αντικαταστάθηκε με 386. Ακολούθησαν αρκετοί, οι οποίοι χαρίζονταν κάθε φορά σε γνωστούς μόλις ερχόταν το επόμενο μοντέλο, με αποτέλεσμα να έχω λησμονήσει τελείως, ότι είχα κρατήσει τον πρώτο!
Μεγάλη η χαρά μου όταν τον ξαναανακάλυψα, όπου λόγω περιορισμένου χρόνου, έβγαλα τα τμήματα από την κούτα, τα φωτογράφησα βιαστικά και τα ξανατοποθέτησα πάλι μέσα σε νέο περιτύλιγμα για κάποια χρήση ρετρό αργότερα. Δεν δοκίμασα τη λειτουργία τους και λόγω χρόνου και γιατί η μπαταρία του BIOS θα θέλει αλλαγή μετά από τόσα χρόνια. Στο μέλλον λοιπόν, όταν θα τον μεταφέρω σπίτι μου.
Τα χαρακτηριστικά του:
Η κεντρική μονάδα: GoldStar (σήμερα LG) GS100, στα 10 ΜΗz (τα μοντέλα του 1989 έτρεχαν στα 4,77 MHz), επεξεργαστής 8088, 640 RAM, 360k Floppy (δισκέττα 5,1/4) και ο εντυπωσιακός σκληρός δίσκος 20Μb (που δεν γέμισε ποτέ)!!!
Λειτουργικό: DOS (δεν θυμάμαι την έκδοση), όπου τους ελληνικούς χαρακτήρες τους αγόρασα έξτρα για 10.000δρχ. (και δυστυχώς πέταξα το εγχειρίδιο και τη δισκέττα πριν τη μετανάστευση νομίζοντας ότι δεν είχα κρατήσει τον υπολογιστή.....).
Το Μόνιτορ: HYUNDAI Model HMM-1401, μονόχρωμο φυσικά
Το πληκτρολόγιο: NTC Co Model KB-6151EA, 101 πλήκτρων
Ο εκτυπωτής: Ο θρυλικός της εποχής εκείνης dot matrix STAR LC-10II.
Όλο το σύστημα είχε κοστίσει περίπου 150.000 δρχ. την εποχή εκείνη....
Παραθέτω τις σχετικές φωτογραφίες:
Μεγάλη η χαρά μου όταν τον ξαναανακάλυψα, όπου λόγω περιορισμένου χρόνου, έβγαλα τα τμήματα από την κούτα, τα φωτογράφησα βιαστικά και τα ξανατοποθέτησα πάλι μέσα σε νέο περιτύλιγμα για κάποια χρήση ρετρό αργότερα. Δεν δοκίμασα τη λειτουργία τους και λόγω χρόνου και γιατί η μπαταρία του BIOS θα θέλει αλλαγή μετά από τόσα χρόνια. Στο μέλλον λοιπόν, όταν θα τον μεταφέρω σπίτι μου.
Τα χαρακτηριστικά του:
Η κεντρική μονάδα: GoldStar (σήμερα LG) GS100, στα 10 ΜΗz (τα μοντέλα του 1989 έτρεχαν στα 4,77 MHz), επεξεργαστής 8088, 640 RAM, 360k Floppy (δισκέττα 5,1/4) και ο εντυπωσιακός σκληρός δίσκος 20Μb (που δεν γέμισε ποτέ)!!!
Λειτουργικό: DOS (δεν θυμάμαι την έκδοση), όπου τους ελληνικούς χαρακτήρες τους αγόρασα έξτρα για 10.000δρχ. (και δυστυχώς πέταξα το εγχειρίδιο και τη δισκέττα πριν τη μετανάστευση νομίζοντας ότι δεν είχα κρατήσει τον υπολογιστή.....).
Το Μόνιτορ: HYUNDAI Model HMM-1401, μονόχρωμο φυσικά
Το πληκτρολόγιο: NTC Co Model KB-6151EA, 101 πλήκτρων
Ο εκτυπωτής: Ο θρυλικός της εποχής εκείνης dot matrix STAR LC-10II.
Όλο το σύστημα είχε κοστίσει περίπου 150.000 δρχ. την εποχή εκείνη....
Παραθέτω τις σχετικές φωτογραφίες: