Google - special editions! Εορταστικά & επετειακά σήματα

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας D@redevil
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Διαδραστικο doodle μετα απο πολυ καιρο!!! :D

Την πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής,Clara Rockmore τιμά η Google με Doodle,

η οποία αν ζούσε θα γινόταν σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου, 105 χρονών.

Υπήρξε μάστερ του Θερεμιν, του πρώτου ηλεκτρονικού μουσικού οργάνου στον κόσμο και του πρώτου οργάνου που έπαιζε χωρίς άγγιγμα. Το Θέρεμιν ενέπνευσε τους Rolling Stones, τους Led Zeppelin και τους Beach Boys, και ήταν το μέσο που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου συνθεσάιζερ.

Η Clara Rockmore γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου το 1911 (πέθανε στις 10 Μαΐου 1998) και αν ζούσε θα γιόρταζε σήμερα τα 105α γενέθλιά της. Το Doodle της Google είναι αφιερωμένο στη γέννησή της και το διαδραστικό παιχνίδι σάς διδάσκει πώς να παίξετε το Θέρεμιν, με το δείκτη του ποντικιού σας!

Πηγη: newsbomb.gr

Clara Rockmore Google Doodle

....

Και για οσους δεν το εχουν.... :P ...οριστε το απαραιτητο βιντεο. ;)

Clara Rockmore Doodle. Google Honors Theremin Expert "Clara Rockmore" on 105th Birthday

 
Τον ερχομό της άνοιξης και επίσημα γιορτάζει η Google με το σημερινό της doodle!

first-day-of-spring-2016-northern-hemisphere-5727786629070848.4-hp.gif


H Google γιορτάζει την πρώτης μέρα της άνοιξης 2016 μιας και η εαρινή ισημερία που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Μαρτίου

θα σημαίνει και επίσημα τον ερχομό της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο στο οποίο ανήκει και η χώρα μας.

Φέτος η εαρινή ισημερία θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 τα ξημερώματα της Κυριακής και θα αρχίσει και επίσημα η Άνοιξη του στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας.

Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου με αποτέλεσμα η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας να είναι ίση σε οποιοδήποτε σημείο της Γης.

Η ισημερία συμβαίνει γύρω στις 20 Μαρτίου και 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το σημείο η παρέκκλιση του άξονα της γης είναι μηδενική προς τον ήλιο. Το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και ημέρα, ενώ το διεθνές αντίστοιχο όνομα, equinox, προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα), καθώς κατά την ισημερία, η νύκτα και η ημέρα έχουν περίπου το ίδιο χρονικό μήκος.

Οι ονομασίες εαρινή και φθινοπωρινή ισημερία είναι σχετικές και αφορούν στην εύκρατη ζώνη του βόρειου ημισφαιρίου, καθώς στις αντίστοιχες ημερομηνίες στο νότιο ημισφαίριο υπάρχουν εποχές είναι αντίθετες, ενώ στις δύο πολικές και την τροπική ζώνη δεν υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση εποχών.

πηγη: newsbomb.gr
 
Πολύ χαριτωμένο το σημερινό doodle. Με έκανε και γέλασα :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tην ίδρυση του περίφημου θεάτρου Μπολσόι γιορτάζει η Google αφιερώνοντάς του το doodle της ημέρας.

Το θέατρο Μπολσόι, το οποίο τιμάται από τη Google, είναι ένα απο τα σύμβολα της Ρωσίας. Ιδρύθηκε το 1776 ωστόσο το κτήριο είναι του 19ου αιώνα. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ιωσήφ Μπόβε για να φιλοξενήσει μπαλέτα και παραστάσεις όπερας.

Ο θίασος του είναι από τους πιο πλέον διάσημους στον κόσμο και αποτελείται από χορευτές μπαλέτου, μουσικούς και τραγουδιστές όπερας.

Στη σκηνή του περίφημου θεάτρου έκαναν πρεμιέρα πολλά έργα όπως η Λίμνη των Κύκνων.



πηγη: newsbomb.gr

240th-anniversary-of-the-bolshoi-theaters-foundation-5201379213705216-hp2x.jpg
 
Οχι με ενα αλλα με 4 διαφορετικα doodles τιμαει η Google τα 120 χρονια

απο τους πρωτους συγχρονους Ολυμπιακους Αγωνες!!!



Πηγες: newsbomb.gr - google.com/doodles

120th-anniversary-of-first-modern-olympic-games-6314245085986816-hp2x.jpg
 
Με ένα ανοιξιάτικο Doodle, η Google γιορτάζει σήμερα, Παρασκευή (22/04) την Ημέρα της Γης!

Κάθε χρόνο αυτή η τόσο σημαντική ημέρα γιορτάζεται στις 22 Απριλίου με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων,

των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη.

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο

την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network)

και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

πηγη: newsbomb.gr

Βασικα οχι ενα....αλλα πεντε doodle ειναι!!! #)

Τούνδρα και πολική αρκούδα



Δάσος και κόκκινη αλεπού



Βοσκοτόπια και ελέφαντας



Έρημος και χελώνα



Κοραλλιογενείς ύφαλοι και χταπόδι



doodle earth 1.jpg

doodle earth 3.jpg

doodle earth 5.jpg

doodle earth 4.jpg

doodle earth 2.jpg
 
Δεξιά κι αριστερά της εικόνας του Σαίξπηρ (όπως τον λέμε εμείς οι χωριάτες) υπάρχουν 8 κυκλάκια (4 σε κάθε μεριά) που έχουν μια χαρακτηριστική εικόνα από ισάριθμα έργα του. Αριστερά (όπως κοιτάμε) είναι Ο Άμλετ (ο νέος με το κρανίο, ίσως η πιο διάσημη σκηνή του ολόκληρου του έργου του), Ο Ιούλιος Καίσαρας (Ο δαφνοστεφανωμένος "αρχαίος" με τον τύπο με το μαχαίρι πίσω του), Ο Οθέλος (το χέρι που κρατά το μαντίλι καθώς το κλεμμένο μαντίλι τροφοδοτεί την ζήλια του Οθέλου) και ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Ο Ρωμαίος που σκαρφαλώνει στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας). Από την άλλη πλευρά έχουμε την Τρικυμία (το πλοίο στα κύματα) τον Μάκβεθ (οι τρεις μάγισσες-μοίρες που του προφητεύουν την επικείμενη άνοδό στον θρόνο της Σκοτίας αλλά και την επακόλουθη πτώση του απ'αυτόν), Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας (με τον Μπότομ που ο Πουκ μεταμόρφωσε να έχει κεφάλι γαϊδάρου και να τον ερωτευτεί η μαγεμένη Τιτάνια) τέλος ο βασιλιάς στον θρόνο μάλλον είναι ο Βασιλιάς Λιρ, θα μπορούσε όμως να είναι και κάποιος από τους βασιλείς Ιωάννη, Ριχάρδο Β', Ερρίκο Δ', Ερρίκο Ε', Ερρίκο Στ', Ριχάρδο Γ' ή Ερρίκο Η' για τους οποίους επίσης έχει γράψει έργα ο Σαίξπηρ (αν δεν είναι ο Λιρ βέβαια θεωρώ πιθανότερο έναν από τους δυο Ριχάρδους που είναι γνωστότερα έργα όμως αυτοί ήταν ιστορικά πρόσωπα και στις απεικονίσεις τους, συνήθως εμφανίζονται χωρίς γένια).

Κι λίγη γκρίνια (έτσι για το καλό): Ο Σαίξπηρ πέθανε μεν στις 23 Απριλίου του 1616, όμως βάσει του Αγγλικού ημερολογίου της εποχής. Καθώς το νέο (Γρηγοριανό) ημερολόγιο είχε προταθεί από τον πάπα Γρηγόριο ΙΓ' καμιά μη καθολική χώρα δεν το είχε υιοθετήσει ακόμα, άρα ο Σαίξπηρ πέθανε στις 23/4 με το παλιό (Ιουλιανό) ημερολόγιο, δηλαδή 10 μέρες αργότερα (2/5/1616) με το νέο. Αντίθετα 23/4/1616 πέθανε ο Θερβάντες, ο συγγραφέας του Δον Κιχώτη που η χώρα του (η καθολική Ισπανία) ήταν από τις πρώτες που υιοθέτησαν το Γρηγοριανό ημερολόγιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα