• Αγαπητά μέλη: Για λόγους ασφαλείας, τα παλιά σας user passwords έχουν καταργηθεί. Πατήστε εδώ για password reset ώστε να ορίσετε νέο συνθηματικό. Μη ξεχάσετε να ελέγξετε τον spam folder σας για το email που θα παραλάβετε. Aν πιστεύετε ότι έχετε εγγραφεί με email address που έχει καταργηθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@retromaniax.gr για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.

Grandad series!

DINO

Expert
Joined
3 Αύγ 2007
Μηνύματα
8.250
Αντιδράσεις
662
Απόψε θα μιλήσουμε για ένα adventure game, γραμμένο σε STOS για τον Atari ST!

Το 1992, η Grandadsoft και η Caledonia PDL (επιτυχημένη PD Library της εποχής), έδωσαν στο κοινό ένα πολύ χιουμοριστικό adventure, το Grandad and the quest for the holey vest!Το παιχνίδι πραγματευόταν τις περιπέτειες ενός άτακτου ηλικιωμένου, ο οποίος βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο γέροντας αυτός λοιπόν, δε μπορούσε να θυμηθεί που έβαζε τα πράγματά, του, με αποτέλεσμα να τα ψάχνει διαρκώς! Εδώ λοιπόν έρχεστε εσείς, και παίρνοντας το ρόλο του Παππού, προσπαθείτε να τον βοηθήσετε μέσα από αυτό το άκρως διασκεδαστικό adventure!

Επίσης, μη ξεχάσετε να τσεκάρετε τη συνέχεια του παιχνιδιού, που κυκλοφόρησε το 1993, με τίτλο Grandad 2: In search of sandwitches!Το παιχνίδι σας βάζει εκτός σπιτιού, αυτή τη φορά, με τον Παππού πάνω σε μια "γουρούνα" να ψάχνει τα sandwitches του, τα οποία είναι διασκορπισμένα στο πάρκο!

Πολύ καλύτερο και πιο χιουμοριστικό από το πρώτο παιχνίδι!

Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Σημ. Τα παιχνίδια αυτά δεν κυκλοφόρησαν σαν full priced games, αλλά μέσω PDL, καταβάλλοντας ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Screens: Atari Legend
 

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.595
Αντιδράσεις
109
Πολύ καλοσχεδιασμένο φαίνεται! Πριν πολλά χρόνια είχα εγκαταστήσει έναν ST emulator με αποκλειστικό σκοπό να παίξω adventures που είχαν κυκλοφορήσει μόνο για αυτό το μηχάνημα. Το συγκεκριμένο μου είχε ξεφύγει. Με προβληματίζει όμως το πάνω δεξί screenshot με τον δείκτη μπαταρίας... τέτοιου είδους περιορισμοί με ψιλοχαλάνε στα adventures.
 
Μπλουζα