Shinobi είπε:
Λογικό λοιπόν και δε βρίσκω κάτι το παράξενο.
Πάντως μέχρι στιγμής εγώ δεν είπα ότι βρίσκω κάτι το παράξενο. Απλά η άποψή μου είναι ότι όσοι περισσότεροι ακολουθούν αυτό το μονοπάτι τόσο πέφτει η ποιότητα του gaming. Οτιδήποτε γίνεται τελείως mainstream χαλάει, αυτό είναι κανόνας για μένα. Οπότε ναι, καθόλου παράξενο.
Ομως, εμένα δεν με ενδιαφέρει προσωπικά αν κερδίζουν περισσότερα ή λιγότερα οι εταιρίες, δεν είμαι μέτοχος, εμένα με ενδιαφέρει το ότι δεν βρίσκω καλά games να παίξω από έναν developer που κάποτε ήταν ίσως ο καλύτερος 3rd patry που υπήρξε. Δεν το βρίσκω παράξενο όταν ένας developer ξεπουλιέται έτσι (στον κόσμο που ζούμε όλοι μπορούν να ξεπουληθούν) όμως το βρίσκω υποτιμητικό λαμβάνοντας υπόψιν το background της εταιρίας. Η κάποτε μεγάλη και τρανή Capcom θέλει τώρα να γίνει η νέα Zynga. Αν σας αρέσει αυτή η "εξέλιξη" τότε πάω πάσο, εγώ πρέπει να είμαι ο περίεργος τελικά.
Βλέπω πως άλλοι, όπως η Nintendo ακόμα φαίνεται να κρατάνε μία απόσταση από όλα αυτά και γι αυτό έχει τον σεβασμό μου. Αλλά μου κάνει εντύπωση πως ο περισσότερος κόσμος ρίχνει περισσότερο βάρος στο ότι τα κέρδη της μειώνονται (το καινούριο κτίριο που φτιάχνει το είδατε?) και στο ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει την Sony σε πωλήσεις (ή ακόμα και την Microsoft) αντί να λέει, "ε ok, πάλι καλά που υπάρχει και κάποιος που δεν ακολουθάει σώνει και καλά αυτές τις τακτικές". Λες και είμαστε μέτοχοι ρε παιδιά...
Tην εποχή του Wii η Nintendo δημιούργησε μία νέα μόδα και όλοι την θάψαμε για αυτό και καλά κάναμε γιατί είχε ρίξει πολύ την ποιότητα των games της με όλα εκείνα τα party games (τουλάχιστον έβγαλε όμως και τα Mario Galaxy). Και μετά κράζαμε και την Sony αλλά και την Microsoft που ακολούθησαν, οι περισσότεροι τουλάχιστον, δεν θυμάμαι να έλεγε κανείς για "φυσική εξέλιξη" τότε... Αλλά τώρα που οι άλλες εταιρίες ακολουθούν νέες μόδες που ρίχνουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα του gaming λέμε "είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων" (πάω στοίχημα ότι αν όλο αυτό το ξεκίναγε η Nintendo θα ήταν όλοι πιο αρνητικοί εδώ).
Δεν ξέρω, μπορεί αν ήμουν μέτοχος να το έβλεπα έτσι αλλά σαν gamer το βλέπω σαν κατρακύλα, με συγχωρήτε.