H πρώτη μου Έγχρωμη TV (ITT)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
5.113
H πρωτη μου ασπρομαυρη ,αυτης που το τηλεκοντρολ ημουν εγω ηταν Εσκιμο η Ιζολα ξερετε απο αυτες τις κλασσικες,με την πρωτη εγχρωμη εχω ενα θεματακι να βρω το ακριβες μοντελο,μαρκα ξερουμε ηταν σιγουρα ΙΤΤ...τωρα τι γινεται.

Εχω την συσκευασια που διασωθηκε ολα αυτα τα χρονια..και φαινεται το ακριβες νουμερο του Μοντελου.

Εδω εχουμε την αντιστοιχη τηλεοραση με βαση το νετ το 3725 δηλαδη που ειναι σε (μπροσουρα how retro) του 85.

Η οποια ομως ειναι διαφορετικη απο αυτη που ειχα εγω,αυτη που ειχα με βαση τις σπιτικες φωτογραφιες που υπαρχουν κοντινα της ειναι η παρακατω.

GRAETZ (ITT) LANDGRAF COLOR 4661 OSCAR YEAR 1979.

Ιδια που λεει μονο που ηταν καθεαυτου ΙΤΤ και οχι Graetz (ITT) ,το πορτακι-πανελ ηταν μαυρο και ειχε φο-ξυλο ολο το ταμπλο γυρω απο το γυαλι

Ολα καλα τωρα και ποιο ειναι το θεμα,το θεμα ειναι οτι η συσκευασια παραπανω,το κουτι δεν ταιριαζει με το μοντελο που ειχε μεσα και ειμαι σιγουρος οτι εγχρωμη αποκτησαμε πριν το 85.

Anyway κανω και μια καταγραφη εδω μεσα, το γηρας ουκ ερχεται μονον που λεει.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμείς είχαμε την ΙΤΤ όπως φαίνεται στο φυλλάδιο της εταιρείας (Ideal Colour 3725)!!!!

Βάρος 36,5 κιλα!

Ωπ και άλλος συνάδελφος.

Λοιπόν βάλτε και εμένα στην παρέα εμείς την αγοράσαμε το 1985 και μας κράτησε συντροφιά (στο πατρικό μου δηλαδή) για τα επόμενα 20 χρόνια οπότε και παρέδωσε το πνεύμα

Θα το φτιάξουμε το club!

Εμείς την είχαμε αγοράσει το '84 ή το '85, δεν θυμάμαι ακριβώς. Μάλιστα, η πρώτη είχε χαλάσει 2-3 μέρες αφού την αγοράσαμε, και το κατάστημα μας την αντικατέστησε με καινούρια ολόιδια. Δεν θυμάμαι τι είχε πάθει ακριβώς.

Φωτο του πρωτου ποστ και στο τελος ζητω μια βοηθεια.

1.png

2.png

Μπορει καποιος να αναγνωρισει και την μαρκα της ασπρομαυρης μου ,τελη 70ς η φωτο μεχρι το '85 που αγοραστηκε η εγχρωμη.
Φαινεται λιγο το logo της τιβι ,δεν πρεπει να ειναι εσκιμο ισως ιζολα η κατι αλλο.
Σαν πουλι με φτερα ανοιχτα να ειναι αν το εχει συναντησει κανεις στο νετ..

ασπρομαυρη τηλεοραση.png

Κι εμείς το 85 πήραμε την πρώτη μας έγχρωμη τηλεόραση, Luxor Satellite, "κάνει το σπίτι σου κέντρο της γης"!!! πριν από αυτήν είχαμε μία ασπρόμαυρη Schaub Lorenz, έκανε 10 λεπτά να ανοίξει, άκουγες πρώτα τη φωνή και μετά από κανένα τέταρτο ερχόταν σιγά σιγά η εικόνα!!

Αρχικά είμασταν της ομάδας Lowe Opta. Αν την γράφω σωστά. (εκτός από ΤιΒι είχαμε και ραδιοκασετόφωνο της ίδιας εταιρίας).
Η ΤιΒι ήταν μαυρόασπρη του '70, με εσωτερική κεραία και με προστατευτικό τζάμι και γύρω-γύρω ξύλινη επένδυση.....
Έτσι, εκτός από τηλεκοντρόλ, έπαιζα και τον ρόλο του κεραιο-συντονιστή-χωροθέτη.... κοινώς: "Μικρέ σήκω και κούνα την κεραία να πιάσει καλό σήμα..."..... :eviltongue:
Έγχρωμη πήραμε το 1986. Θυμάμαι το έτος γιατί την ίδια χρονιά πήραμε και HiFi stereo. Και, ΟΚ, καλή και άγια και πανέμορφη η έγχρωμη ΤιΒι, αλλά δεν έπιανε μία μπροστά στο πικάπ-ενισχυτή-ηχεία-διπλό κασετόφωνο.....!!!!!!
Η μαυρόασπρη παλαιολιθική ΤιΒι τηλεόραση κρατήθηκε μέχρι το 1989, οπότε μια μέρα, το τραπεζάκι που την στήριζε, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποχωριστεί από το ένα του ποδάρι.... Ο κρότος ήταν πολύ δυνατός, το δε σπασμένο γυαλί τινάχτηκε 2 δωμάτια πέρα.... Θύματα δεν είχαμε, αλλά η ζημιά ήταν μεγάλη και το κόστος επισκευής ασύμφορο.
Η έγχρωμη ήταν μάρκας Grundig και είχε και τηλεοκοντρόλ και εξωτερική κεραία. Οπότε ο ρόλος μου τερματίστηκε οριστικά και αμετάκλητα. Συνταξιοδοτήθηκα. :ylsuper:

Και πάμε στα πιο σοβαρά. Το HiFi έχει παραμείνει ζωντανό κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του. Το πικάπ (Denon) παίζει ακόμα, το ίδιο και ο ενισχυτής, τα ηχεία, ίσως και το ραδιόφωνο αλλά έχω καιρό να το τεστάρω. Μιλάμε για 30 χρόνια. Εκείνοι οι ριμαδοπυκνωτές πώς και δεν τα έχουν φτήσει ακόμα!!???!!! Αναρωτιέμαι, με τι έφτιαχναν εκείνα τα κυκλώματα? Και μιλάμε για έντονη χρήση. Το πικαπ έπαιζε στη διαπασόν (μαζί με ενισχυτή και ηχεία φυσικά) από πάντα και για πάντα και ακόμα και ύστερα και μετέπειτα και στον αιώνα των αιώνων ...... :wacko::headbangdude:.

Και εμάς η πρώτη μας έγχρωμη ήταν ΙΤΤ Schaub Lorenz και μας ήρθε με βοήθεια συγγενών γκασταρμπάιντερ που ζούσαν στη Γερμανία. Την αγοράσαμε το 1982. Το είχαν υποθέσω "μεθοδεύσει" ο πατέρας μου και ο θείος μου για να δούνε έγχρωμο το Μουντιάλ της Ισπανίας εκείνο το καλοκαίρι (και πράγματι θυμάμαι ότι το είδαμε έγχρωμο εκείνο το Μουντιάλ άρα υποθέτω ότι η τηλεόραση πρέπει να μπήκε σπίτι κάπου Απρίλιο-Μάιο του 1982). Αργότερα μέσα στο ίδιο καλοκαίρι η προηγούμενη ασπρόμαυρη μας Uranya μετοίκησε μόνιμα στο εξοχικό (μέχρι τότε την πηγαίναμε κάθε Ιούνιο και την φέρναμε πίσω κάθε Σεπτέμβριο με το Fiat 128 που είχαμε). Ε...ρε...αναμνήσεις που μου ήρθαν!
Edit: Θυμάμαι πως είχαμε (και γενικά στα early 80s είχαν γίνει σχετικά "μόδα") και μικρή φορητή ασπρόμαυρη που την πηγαίναμε από υπνοδωμάτιο σε υπνοδωμάτιο. 'Έχω την αίσθηση πως η μάρκα της ήταν APCO ή κάπως έτσι και μέχρι τα early 90s περίπου την είχαμε ως 2η τηλεόραση. Εάν κάποιος φίλος θυμάται καλύτερα αυτά τα μοντέλα των φορητών, ας γράψει κάτι. Ήταν πολύ πρακτικές πάντως

Το σωτήριον έτος 1982 (μάλλον Φθινόπωρο) έφερε ο πατέρας μου στο σπίτι μια έγχρωμη τηλεόραση KORTING με τηλεκοντρόλ! Είδαμε το φως το αληθινό! Μετά από χρόνια γκριζόμαυρης μουντάδας με μια NORDMENDE μπήκαμε κι εμείς στον σοσιαλισμό!
Η τηλεόραση πρέπει να ζύγιζε όσο ένα FIAT 127. Την είχαμε σαν βασική τηλεόραση έως το 2001!!! Κάθε φορά που χάλαγε μας στοίχιζε μια περιουσία η επισκευή. Στο κόστος έμπαινε και ο ιδρώτας που έχυνε ο μάστορας για να την κουβαλήσει από το διαμέρισμα μας στο εργαστήριο του και πάλι σε εμάς!
Δυστυχώς δεν βρήκα φωτογραφία της στο δίκτυο αλλά έμοιαζε πολύ με την εικονιζόμενη.

img_2406.jpg

Εμεις ξεραμε τον Ιασωνα και μας την διορθωνε πατ κιουτ. Αν αργουσε τηλεφωνουσαμε στην κυρια Θαλεια και τον ξεκιναγε στην γκρινια μεχρι να την φτιαξει.

Πίσω
Μπλουζα