Halloween 2 (1981)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.823
Αντιδράσεις
67.051
Η συνέχεια της θρυλικής ταινίας του 1978, που μας μεταφέρει ακριβώς στο σημείο που σταμάτησε η πρωτότυπη. Νύχτα του Halloween και η νεαρή Laurie Strode ( Jamie lee Curtis)

τραυματισμένη μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον μανιακό Michael Myers, μεταφέρεται στην κλινική της μικρής πόλης Haddonfield.

Την ίδια ώρα ο ψυχίατρος Sam Loomis ( Donald Pleasence), συνεχίζει μαζί με τον σερίφη τις έρευνες για τον εντοπισμό, του επικίνδυνου δραπέτη. Όταν κατά την διάρκεια της καταδίωξης, σκοτωθεί ένας νεαρός με μάσκα παρόμοια με αυτή του Myers, η αστυνομία θα πιστέψει πως ο κίνδυνος έχει περάσει. Όμως στην πραγματικότητα, ο απέθαντος δολοφόνος θα κατευθύνεται προς την κλινική, για να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε.

Aπό τις καλύτερες συνέχειες κλασσικών ταινιών τρόμου, με σκοτεινή ατμόσφαιρα, αγωνία και ρεαλιστικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές. Αν και ο Carpenter αυτή την φορά περιορίστηκε μόνο στο σενάριο και την μουσική, η ταινία παραμένει πολύ κοντά στο πνεύμα και την ατμόσφαιρα της αρχικής. ( προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο και μικρότερος, σχεδόν κάθε εβδομάδα την νοίκιαζα από το video club). Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο με τα αμέτρητα σίκουελ, που ταλαιπωρούν το Ηalloween μέχρι και σήμερα...

http://www.imdb.com/title/tt0082495/

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλή Movie ναι, βλέπεται ευχάριστα. Λίγο πιο action σε σχέση με τη πρώτη, αλλά μέσα στο πνεύμα της.
 
Επειδη τα χω πει δεκαδες φορες σε αλλα θεματα το μονο που θα πω ειναι οτι το Halloween II ειναι επικο απο πολλες αποψεις.Μακαρι και τα υπολοιπα να ηταν σαν και αυτο οχι οτι και αυτα δεν εχουν πολλες καλες στιγμες.
 
Την αμαρτία μου θα την πω πάντως...το ΙΙ μου άρεσε περισσότερο από το original και είναι η μόνη από τις ταινίες της σειράς που έχω. Νομίζω ο Κάρπεντερ δεν ασχολήθηκε σκηνοθετικά με το sequel γιατί ήταν απασχολημένος με το γύρισμα του επικού The Thing.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραία ταινία πράγματι. Εγώ δεν έχω αποφασίσει αν μου άρεσε πιο πολύ από το original, μπορεί ναι τελικά, κονταροχτυπιούνται πάντως. Και πάντα λατρεύω την ερμηνεία του Pleasence.
 
perlastar είπε:
Και πάντα λατρεύω την ερμηνεία του Pleasence.
Ακριβώς ! Εκεί είναι όλο το ζουμί. Μια ερμηνεία που ο συγχωρεμένος επανέλαβε ως φόρο τιμής, όπως ο ίδιος είχε πεί, σαν καθολικός ιερέας στο Prince of Darkness του ίδιου σκηνοθέτη, με το ίδιο όνομα (Loomis) !!!!
 
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας! Δεν μπορώ να φανταστώ την ταινία, χωρίς τον Pleasence που δίνει μια καταπληκτική ερμηνεία. Αν και είμαι φαν και του Christofer Lee, ευτυχώς που απέρριψε τον ρόλο το 1978...
 
Θα συμφωνήσω με τους προλαλίσαντες, θεωρώντας το sequel, καλύτερο από το πρωτότυπο.
 
και εγω το θεωρω καλυτερο ας μην ξεχναμε οτι το πρωτοτυπο εγινε με πολυ μικρο Budget και δεν περιμεναν να γινει τοσο μεγαλη επιτυχια τρομερη σκηνη που πυροβολουν τον Michael myers στα ματια και τρεχει αιμα επισης το νο2 μας λυνει πολλες αποριες ως προς το γιατι ο Myers ειχε τοσο μεγαλη ψυχωση με την Laurie για τα 1 και 2 του rob zombie που βγηκαν πριν λιγα χρονια ας μην πω γνωμη καλυτερα....
 
Οταν ειχα δει το 2 πρωτη φορα στην ΤΒ (Στο σταρ νομιζω) πραγματικα τα ειχα χρειαστει..Νομιζω η ατμοσφαιρα και η μαυριλα του Halloween ειναι ανυπερβλητη και καθηλωτικη!!

Θελω να το ξαναδω!

[h=1][/h]
 
Πίσω
Μπλουζα