Hamburger Hill (1987)

joe

RetroMasteR
Joined
28 Απρ 2008
Μηνύματα
1.441
Αντιδράσεις
259
A70-3089


MV5BODYyOTIxOTg5Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNzMyMTYyMQ@@._V1._SX216_SY341_.jpg


Πρωταγωνιστές : Αντονυ Μπαραιλ, Μαικλ Μποατμαν, Μαικλ Ντολαν, Ντον Τζειμς, Σκηνοθέτης : Τζον Ιρβιν Διάρκεια : 106 λεπτά

Οι άνδρες της ομάδας Μπράβο, 3ο Τάγμα, 187ο Σύνταγμα Πεζικού, 101η Ιπτάμενη Μεραρχία, ετοιμάζονται για μια δύσκολη μάχη στον λόφο 937 στην πεδιάδα Σο του Βιετνάμ. 14 στρατιώτες, μπουχτισμένοι από τον πόλεμο, μάχονται για ένα λασπωμένο λόφο στον οποίο πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο λόφος είναι οχυρωμένος από τους Βόρειο-Βιετναμέζους, και τα λάθη και οι απώλειες που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των πολλών προσπαθειών που έγιναν για την κατάκτηση του, του έδωσαν το προσωνύμιο Χάμπουργκερ, επειδή τα πυρά των εχθρών ήταν τόσο πυκνά που μετέβαλλαν τη σάρκα των στρατιωτών που επιτίθονταν σε κρέας για χάμπουργκερ. Οι στρατιώτες μάχονται για τη χώρα τους, για την ομάδα τους και για τη ζωή τους. Ο πόλεμος είναι κόλαση...αλλά αυτό είναι χειρότερο. Το Χάμπουργκερ Χιλ λέει την ιστορία όπως έγινε. Όπως πραγματικά έγινε. Ένα ωμό δράμα που απεικονίζει μια από τις πιο άγριες μάχες του πιο αιματηρού πολέμου που διεξήγαγαν ποτέ οι ΗΠΑ.
Oταν ειχα πρωτοδει αυτη την ταινια την ειχα λατρεψει. Ηταν οτι πιο brutal και ρεαλιστικο ειχα δει σε πολεμικη ταινια. Χωρις πολλες παρουσιασεις προσωπικοτητων, επικεντρωνοταν σε μια απο τις πιο αιματηρες μαχες του Βιετναμ. Ο αληθινος πρωταγωνιστης ειναι η ιδια η μαχη και η τρελα του πολεμου. Οι χαρακτηρες απλα σκιαγραφουνται και κανενα μηνυμα δεν βρισκεται κρυμμενο περα απο την φρικη.
Οταν σε μια σκηνη ενας αμερικανος πολυβολει εναν βιετκογκ στο κεφαλι μεχρι αυτο να διαλυθει on camera ή τα ελικοπτερα κατα λαθος γαζωνουν τους δικους τους, ειχα μεινει παγωτο!

Ξαναβλεποντας το σημερα, εξακολουθω να πιστευω πως ειναι πολυ ρεαλιστικο, αλλα σε πλοκη υστερει σε σχεση με τις υπολοιπες ταινιες του ειδους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
και εγω οταν την ειχα δει πιτσιρικάς τοτε ειχα μείνει κάγκελο.. και θυμάμαι οταν παίζαμε πόλεμο με τους φίλους λέγαμε "πάμε να καταλάβουμε το χάμπουργκερ χιλ" τόση πώρωση ειχαμε..
 
Και εγώ είχα σοκαριστεί από βία αυτής της ταινία.

Είναι όντως πολύ δυαντή.
 
Η ταινία αναφερόταν σε πραγματικό γεγονώς του πολέμου του Βιετνάμ.

Το τρελό ήταν ότι λίγο μετά που κατάλαβαν τον λόφο οι στρατιώτες έλαβαν εντολές να τον εκκενώσουν και να υποχωρήσουν...

Πάντως γνώμη μου είναι ότι οι πλέον brutal σκηνές που έχουμε δεί μέρχι τώρα ήταν στον Στρατιώτη Ράϊαν αν και για ητν εποχή της ήταν και αυτή πολύ σκληρή ταινία.
 
[edit] dead picture [edit]

Hamburger Hill "They take a side, you just take pictures"

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
και το trailer

[edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προκειται για εξαιρετικη ταινια απο καθε αποψη.Οντως μας δειχνει μια πραγματικη μαχη.Διεξηχθη στο Dong A Bia λοφο ο οποιος βρισκεται στην Αshau Valley στην επαρχια Thua-Thien και κρατησε δεκα μερες απο τις 10 εως τις 20 Μαιου του 1969 (κατι το οποιο το δειχνει η ταινια).Αντικειμενικος σκοπος ηταν το Hill 937.Και οι δυο πλευρες ειχαν σημαντικες απωλειες και παροτι δεν ειχε καμια στρατηγικη σημασια ο λοφος καταληφθηκε απο τους αμερικανους για να τον εκκενωσουν μετα απο λιγο!!!Μου μυριζει χαρτογιακαδικη επιτελειακη δουλεια...

Ας πουμε και δυο λογια για τη μοναδα οπου εδωσε τη μαχη.Προκειται για τη θρυλικη 101η Αερομεταφερομενη Μεραρχια γνωστη και ως Screaming Eagles (Κραυγαζωντες Αετοι) η οποια ειχε ειδη κανει ονομα στον Β'ΠΠ. ως μοναδα αλεξιπτωτιστων.Σημερα τιμης ενεκεν εχει τον τιτλο Αirborne παροτι τα στελεχη της ειναι εκπαιδευμενοι αλεξιπτωτιστες αλλα ειναι αεροκινητη μοναδα (Αir Assault).

Y.Γ.Ηamburger Hill ονομαστηκε απο τους αμερικανους επειδη οι στρατιωτες οπου επεφταν απο τα πυρα εμοιαζαν σαν κομματια κρεας!!!
 
Πραγματικό σοκ αυτή η ταινία όταν την πρωτοειδα αρχές 90ς απ' το Αντέννα ένα βράδυ του 1991...απ' τις καλύτερες όμως του είδους 
 
Πίσω
Μπλουζα