Hardware & Ρομποτική 01 - Σεπτέμβριος / Οκτώβριος 1985

Aν δεν ηταν αυτο προχωρημενο περιοδικο για την εποχη του τοτε πειτε μου εσεις πιο ηταν :cool:
 
Ηταν πολυ μπροστα στην εποχη του φιλε μου...ομως αν δεν κανω λαθος, εσβησε πολυ γρηγορα..Σε αυτο ισως να ξερει περισσοτερα ο billy η αλλιως retro εγκυκλοπαιδια...Billy?
 
...νομίζω κυκλοφόρησαν μόνο τέσσερα τεύχη, και μετά σταμάτησε όπως είπες και εσύ akmakas - πιθανότατα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος / χαμηλών πωλήσεων.

Δυστυχώς, δεν γνωρίζω περισσότερα (η "εγκυκλοπαίδεια" τα έχει φτύσει !! :anim-blush: ).
 
Κάπως ετσι είναι.....Δυστυχώς κάθε πράγμα στον καιρό του........
 
Έχω και το δευτερο τεύχος... Εχει μήπως κανεις τα υπόλοιπα;
 
δεν ριχνεις και κανα σκαναρισμα να το εχουμε και εμεις που δεν το εχουμε? :D
 
Πολύ καλό νέο japetus....!!!!Το Νο2 πρέπει οπωσδήποτε να σκαναριστεί...εάν δεν μπορείς εσύ μπορείς να το δώσεις σε κανένα παιδί από εδώ να το κάνει....
 
Παρτε για αρχη το εξωφυλλο. Αν βρω σκανερ ή καλυτερη μηχανη θα επανελθω...

H&R2.jpg
 
Ξεφυλλιζοντας σημερα το computer για ολους του ιουλιου που εχει αφιερωμα στη ρομποτική, το ματι μου επεσε σε ενα μικρο ενθετο του αφιερωματος οπου αναφερεται στο H&R... Συμφωνα λοιπον με αυτο το περιοδικο εκεινο εβγαλε μολις 3 τευχη οντας πολυ μπροστα απο την εποχη του... Αντιγράφω:

ΕΝ ΕΤΕΙ 1985

Τον Σεπτέμβριο του 1985 το "Computer Για Ολους" προχωρεί στη δεύτερη "θυγατρική" έκδοσή του, ένα περιοδικό με τίτλο "Hardware & Ρομποτική". Πρόκειται για έναν τίτλο - που όπως υποστήριζε και το editorial του - μάλλον προηγείτο της εποχής του.

Το περιοδικό είχε ως αντικείμενο το χώρο των ιδιοκατασκευών για υπολογιστές αλλά και εκείνον των home robots, τα οποία μόλις είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στην αγορά. Στο πρώτο μάλιστα τεύχος του δημοσίευσε το μοναδικό στη χώρα μας hands-on test οικιακού robot, του περίφημου HERO-1.

Το διμηνιαίο αυτό περιοδικό επιβίωσε μόλις έξι μήνες, παραδίδοντας άδοξα... το πνεύμα στο τρίτο τεύχος του.
 
πολλα εγχειρηματα της εν λογω εταιρειας ηταν μπροστα απο την εποχη τους...απλα η ελληνικη αγορα δεν ηταν ετοιμη..δυστυχως
 
Υπαρχει κουμπι "Thank You" φιλτατε.
 
Ένα αδικοχαμένο περιοδικό αφού κυκλοφόρησε μόνο σε 3 τεύχη. Είχα πάρει το 2 και το 3. Το 1 δεν το πρόλαβα. Τώρα χάρη σε αυτό το site διάβασα και το 1ο τεύχος έστω και 26 χρόνια μετά!
 
Είδα το πρώτο τεύχος.

Έχω 2 παρατηρήσεις:

1ον πολλές διαφημίσεις

2ον Το περιεχόμενο του περιοδικού απευθύνονταν σε μύστες (για εκείνη την εποχή) της ηλεκτρονικής. Ακόμα και τα τμήματα για αρχάριους ήταν too much.

Το θέμα είναι οτι και σήμερα ένα τέτοιο περιοδικό δεν θα τα κατάφερνε και ο λόγος κατεμέ είναι απλός.

α) Τα τυπου hero-1 ρομποτ δεν ενταχθηκαν στη καθημερινότητα μας και

β) Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής έκανε απροσπέλαστη την αρχιτεκτονική ηλ συστημάτων για τον ερασιτέχη-χομπίστα.

Να θυμίσω οτι κάποια στιγμή ο ΔΟΛ και το ΡΑΜ έβγαλαν το 2000 περίπου το high tech. ένα περιοδικό πιο ανάλαφρο από το Η&Ρ δίνοντας έμφαση στην ηλεκτρονική που το 05 ή 06 τα τίναξε.
 
Πολύ μπροστά για την εποχή του πραγματικά...
 
Πίσω
Μπλουζα