[Hasbro - El greco] Amy

mytinyworld

RetroNuts!
Joined
18 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.859
Αντιδράσεις
89
Λοιπόοον.....

Εδώ χρειάζομαι τη βοήθεια όλων των φίλων/θαυμαστών της el greco!

Ανακάλυψα μια κούκλα η οποία λέγεται Amy και είναι της hasbro. Κυκλοφόρησε όπως γράφει το κουτί το 2003, έχει μέσα μάλιστα χαρτονομίσματα ευρώ (για όσους υποθέσουν ότι πρόκειται για τυπογραφικό.. λάθος το έτος κυκλοφορίας!). Μέχρι εδώ όλα καλά. Το κουτί όμως πάνω δεξιά γράφει και el greco!!!!!

Ποιός μπορεί να μας πει, πως γίνεται αυτό???

picture.php
 
Εγώ αγαπητή mytinyworld φαντάζομαι ότι το κουτί δεν αντιστοιχεί σε αυτή την κούκλα. Το μόνο κοινό που έχει με τις κούκλες της el greco από τότε που τις θυμάμαι (από τη δεκαετία του '70) ως σήμερα που τις ξαναβρίσκω είναι απλά το χρώμα των ματιών που ως επί το πλείστον είναι γαλάζιο. (Η σουβλίτσα που έχει ζωγραφιστά μάτια είναι η μόνη κούκλα της el greco με καφέ μάτια, αλλά έτσι ήταν και στο κουκλοθέατρο. Δεν θα μπορούσαν να την κάνουν αλλιώς). Και επίσης που είναι οι βλεφαρίδες; Όμως για να είμαι ειλικρινής μου θυμίζει το μάτι του πόνυ έτσι όπως είναι ζωγραφισμένα τα μάτια της.

Μήπως άλλαξαν το περιεχόμενο του κουτιού; Είναι σφραγισμένο;

....πολλοί ευχηθήκαμε να ξανα ανοίξει η εταιρεία αυτή... Βρε μπας και εισακουστήκαμε; ;)
 
Krios μου είναι αυθεντικότατο το κουτί, μιας και δεν υπήρχε μόνο μία κούκλα στο ράφι! Σφραγισμένα ολοκαίνουρια κουτιά. Είναι γνωστό ότι η hasbro αγόρασε την επωνυμία της el greco αρχές-μέσα της δεκαετίας του 1990. Ομως, είχα την εντύπωση ότι μετά το 2000 δεν είχαν κυκλοφορήσει τίποτα με αυτή την επωνυμία... Μάλλον όμως για κάποιο λόγο, η hasbro έβγαλε αυτή την κούκλα γράφοντας el greco στο κουτί. Ισως για να προωθηθεί καλύτερα στην ελληνική αγορά? Υποθέσεις κάνω! #)

Παρατηρήστε ότι μέσα στο κουτί έχει και μια μικρή bratz meygano_O!
 
Σωστά! Πολύ σωστά! Όμως δεν έχει καμία σχέση το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη η κούκλα με εκείνω των κουκλών της ελ γκρέκο απ' όσο μπορώ να διακρίνω...Καμιά φορά το σήμα στο κουτί έχει μεγαλύτερη αξία τελικά!
 
Εδω ταιριαζει μονο μια λεξη..!!!! ΣΟΚ...!!!!!!
 
ΣΟΚ!!! :eek: Ακριβώς, είναι η ίδια φάση με το Φατσάκι αν θυμάστε? ;) Πάλι η Hasbro κυκλοφόρησε, αυτά τα κουκλάκια, όπως και αυτήν τη κούκλα που έδειξε πιο πάνω η my tiny. Και αυτή, σε συνεργασία με την el greco. Το πλαστικό είναι εντελώς διαφορετικό όντως. Και αυτή κυκλοφόρησε το 2003. Προσωπικά πιστεύω πως ήταν μια προσπάθεια να ξαναφέρει την επωνυμία του παλιού καλού παιχνιδιού, αλλά ψιλο αποτυχία. :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά, σίγουρα είναι διαφορετικό το υλικό, εξάλλου την κούκλα αυτή την έβγαλε η hasbro, οπότε δεν παίζει καμιά σύγκριση με τα υλικά της el greco. Το περίεργο είναι το έτος κυκλοφορίας (2003) που δείχνει ότι η hasbro δεν έχει ξεχάσει ότι έχει και την el greco!! :happyjump: Οσον αφορά το φατσάκι που λες φίλε bibi-bo, με βεβαιότητα ο παιχνιδάς που τα αγόρασα μου είπε ότι είναι ίδιας εποχής με την bibi-bo πίτσυ και ντόλυ, δηλαδή μέσα με τέλη της δεκαετίας του 90. Το 2003 είναι που με... σοκάρει κι εμένα! :eek:

Για το φατσάκι που λέει ο φίλος μας bibi-bo, ρίξτε μια ματιά στο σχετικό θρεντ!

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=12142
 
πως μπορει να καραφλιασει κανεις βλεποντας μια κουκλα

Home sweet home!!! :flower: Ειχα κατι περιπετειουλες μακρυα απο το σπιτι και χωρις ιντερνετ για 15 μερες αλλα επεστρεψα παιδια! :) Ποσο μου λειψατε!!! :( Θα κατσω να διαβασω μολις βρω χρονο οτι εχω χασει μεχρι τωρα και θα επανελθω με πολλες φωτογραφιες! :)

mytinyworld είπε:
Λοιπόοον.....Εδώ χρειάζομαι τη βοήθεια όλων των φίλων/θαυμαστών της el greco!

Ανακάλυψα μια κούκλα η οποία λέγεται Amy και είναι της hasbro. Κυκλοφόρησε όπως γράφει το κουτί το 2003, έχει μέσα μάλιστα χαρτονομίσματα ευρώ (για όσους υποθέσουν ότι πρόκειται για τυπογραφικό.. λάθος το έτος κυκλοφορίας!). Μέχρι εδώ όλα καλά. Το κουτί όμως πάνω δεξιά γράφει και el greco!!!!!

Ποιός μπορεί να μας πει, πως γίνεται αυτό???

picture.php
Η κουκλιτσα αυτη, Mytinyworld μου, ειναι οτι πιο κουφο εχω δει μεχρι τωρα!!! Μιλαμε εχω καραφλιασει!!!:burn: Πραγματικα δεν εχω τι να πω για ενα τετοιο ντοκουμεντο!!! :eek: o_O:burn: Γιατι η Χασμπρο να βγαλει απο τις σταχτες της το λογοτυπο Ελ Γκρεκο χωρις λογο και αιτια; :eek:

Αφου ειναι του 2003, μηπως εχει κανα website επανω, καμια διευθυνση mail? :eek: o_Oo_O

Αν εχει χαρτακι μεσα, οπως συνηθως εχουν οι τελευταιες εποχης κουκλες με αξεσουαρ, με καμια πληροφορια για την κουκλα μπορει και να βγαλουμε ακρη!!! :) :)
 
Αυτη η κουκλα και η νεα πληροφορια περι παιχνιδιων ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ εν ετη 2000+...με εχει βαλει σε σκεψεις..!!! Μου εχει αλλαξει τα δεδομενα..!!Τι εχει γινει πια??

Οπως ξεραμε οτι η ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ εκλεισε αρχες 90 και ερχονται απανοτες πληροφοριες οτι ΒΙΒΙ ΒΟ βγηκε μεχρι και το 1995..!!!

Δεν βγαζουμε ακρη πια..!!!! Καθε λιγικαι κατι μας αλλαζει, σε οτι εχουμε καταληξει γι αυτην την εταιρεια..!!!
 
Με αφορμή τα παραπάνω λεγόμενα για τη φίρμα θα ήθελα να τονίσω πως όλα τα παιχνίδια του τότε είχαν την αφθαστη ποιότητα και η ετικέτα ήταν η εγγύηση ότι με μια στοιχειώδη περιποίηση τα παιχνίδια θα κρατούσαν για μια ζωή.απόδειξη τούτου πως βρισκονται μετά από σαράντα χρόνια κούκλες πανινες η μη και είναι άψογες ακόμα. Υπήρχαν κάτι πασχαλινά λουτρινα πουλάκια της el Greco των οποίων η ετικέτα είχε το σχήμα καρδιάς και το χαρτονακι άνοιγε στη μέση και έλεγε: της el Greco τα πουλιά φέρνουνε την πασχάλια.Έτος 1975.
 
Πίσω
Μπλουζα