Hatari Retroarch με Shaders (οδηγίες)

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.188
Αντιδράσεις
741
Εψαχνα τρόπο να παίξω παιχνίδια ST με Shaders της προκοπής και από ότι ξέρω δεν υπάρχει emulator για ατάρι με shaders. Οπότε είπα να δοκιμάσω την hatari core για retroarch. Αποστολή επιτυχής και οι οδηγίες είναι οι εξής.

Ο emulator χρειάζεται το tos.img μέσα στον φάκελο "system". Από ότι θυμάμαι αν κατεβάσουμε τον hatari περιέχει το tos 1.02uk, το μετονομάζουμε σε tos.img και το ρίχνουμε στον φάκελο system.

Για να παίξουν οι shaders χρειαζόμαστε με κάποιο τρόπο να βγάλουμε 240p από τον emulator. Ο Hatari υποστηρίζει κατ ελάχιστον 480p οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να υποχρεώσουμε τον emulator να βγάλει το απαιτούμενο σήμα αλλιώς ....τζίφος οι shaders θα τρεμοπαίζουν όπως στο interlaced σήμα. Αυτό γίνεται με τον shader "stock.glsl" που περιέχεται στον φάκελο "shaders_glsl".

Ανοίγουμε ένα αρχείο σε ένα editor πχ notepad++ και κάνουμε copy paste τα εξής

shaders = "2"

scale_type_x0 = "source"
scale_type_y0 = "absolute"
scale_x0 = "1.000000"
scale_y0 = "240"
filter_linear0 = "false"
filter_linear1 = "false"
shader0 = "....\shaders\shaders_glsl\stock.glsl"
shader1 = ".....\shaders\shaders_glsl\crt\shaders\crt-hyllian.glsl"


η οποιονδήποτε άλλο shader θέλουμε στο "shader2=". Μπορούμε να βάλουμε και μια σειρά από shaders όπως κάνει πχ o crt-easymode-halation απλά εδώ γράφω τον πιο απλό τρόπο χωρίς πολλά πολλά.

Σωζουμε ως πχ "hatari.glslp" όπου θέλουμε και φορτώνουμε από την επιλογή shaders στο quickmenu αν όλα έχουν πάει καλά θα δούμε ωραία πράγματα







 
Πίσω
Μπλουζα