HD Remasters

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.119
Αντιδράσεις
1.037
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.

Παιχνίδια που έχουν υποστεί λίφτινγκ ώστε να παίζουν σε μοντέρνα συστήματα με καλύτερα γραφικά, υποστήριξη widescreen και λοιπά καλούδια. Δεν εννοώ remakes αλλά remasters που χρησιμοποιούν τα δεδομένα των original παιχνιδιών. Συνήθως γίνεται από fans αλλά κάποιες φορές και από την ίδια την εταιρία. Θα δώσω μερικά παραδείγματα χρησιμοποιώντας παιχνίδια Star Wars (αφού παίζεται και το Rogue One στις αίθουσες).

Μεταφορά της μηχανής του παιχνιδιού. Γίνεται μεταφορά/αναδημιουργία της μηχανής ώστε να παίζει σε νέα συστήματα και αξιοποιεί τις νέες κάρτες γραφικών. Συνήθως χρειάζεται να έχεις τα αυθεντικό παιχνίδι. ΠΧ η XL Engine που μπορεί να παίξει το Star Wars: Dark Forces.

 
Βtw ακόμα ένα πολύ αξιόλογο θέμα από τον Leon.

Και μην ξεχνάμε και τις βελτιώσεις σε επίπεδο ήχου , προσθήκη cd-quality soundtracks

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με καθυστέρηση γιατί λόγω δουλειών και ασθένειας δεν μπορούσα να γράψω.

Ας δούμε μερικά source ports, όπου κάποιος έχει μεταφέρει τη μηχανή του παιχνιδιού για να παίζει σε νέα συστήματα και πιθανόν να εκμεταλλεύεται και το νέο hardware. Και βέβαια ξεκινάω με τα παιχνίδια της id όπου έχουμε τα περισσότερα και πιθανότατα από εκεί ξεκίνησε η ιστορία αφού ο Carmack έδωσε τις engines του στο κοινό.

Wolfenstein 3D και το ECWolf. Ακόμα και το γερασμένο Wolfenstein παίρνει μια μπογιά για να μη δείχνει τόσο τα χρόνια του.


Φυσικά το πόσο “εξελιγμένο” θες να είναι το παιχνίδι όπως είπα είναι θέμα προτίμησης. Κάποιοι προτιμούν κάτι πιο πιστό στο πρωτότυπο αλλά υπάρχει και η δυνατότητα με τη χρήση texture packs, νέων μοντέλων, ειδικών εφέ κλπ να κάνεις τα παλιά παιχνίδια αγνώριστα.
 
Καλά και χρυσά τα διάφορα source ports του Doom που μπορούν να παίζουν το παιχνίδι με ένα κάρο ειδικά εφέ σε 4K κλπ, αλλά ένα σημείο χολαίνει: τα low res sprites που δείχνουν πολύ χάλια σε αυτά τα ports. Είχα δει στο παρελθόν αντικατάσταση των sprites με 3D models αλλά έδειχναν ακόμα χειρότερα. Η λύση βρέθηκε με την αντικατάσταση των sprites με voxels. Κρατάνε το pixelωτό look που αγαπάμε αλλά είναι πλέον 3D. Νομίζω το καλύτερο αποτέλεσμα είναι να αν το παίξεις σε χαμηλή ανάλυση.
 
ΣΕΠΤΕ Leon, ξέρεις μήπως τί "μαγικά" έχουν κάνει στο remastered port του Doom 64 για τον PC, και δείχνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ;
 
ΣΕΠΤΕ Leon, ξέρεις μήπως τί "μαγικά" έχουν κάνει στο remastered port του Doom 64 για τον PC, και δείχνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ;
Για να πω την αλήθεια δεν γνώριζα καν αυτό το επίσημο remaster. Βρήκα αυτό το βιντεάκι από DF retro που μιλούν οι δημιουργοί.
 
Ούτε εγώ το γνώριζα πριν λίγες μέρες. Εξαιρετικό βίντεο, αναλύει τα πάντα!
 
Πίσω
Μπλουζα