High Definition Player.

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
205
Η κατάσταση έχει ως εξής:

Τελείωσα το test run του HTPC που μόλις έστησα, με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

CPU: Intel 8400 3Ghz

Ram: 2 giga Dual channel.

VGA: 8800GTS 320 (μέχρι να βγει η νέα της Nvidia οπότε ξαναγυρνάει στο server. )

PSU: 620 watts

Mobo: ASUS με solid caps.

Case: Micro ATX cube style.

HDD: 80 giga 2,5 notebook HDD.

4 αθόρυβους ανεμηστήρες στο κουτί με εξαιρετικά αποτελέσματα σε θερμοκρασίες, λαμβανομένου υπόψη το σχήμα και το μέγεθος του κουτιού φυσικά.

Δεν με νοιάζει η χωρητικότητα του δίσκου, οι ταινίες θα παίζουν με streaming από το δίσκο του server (1,5 terra έχει το τέρας μέχρι στιγμής) και το μόνο που θα εγκαταστήσω είναι κάποια παιχνίδια (καλά Oblivion το καταλάβατε..... ) . Σε λίγο θα μπουν και τα 4 giga του μια και τα δύο είναι δανεικά από το server.

Ξεκίνησα High Definition ταινία σε Full High Definition τηλεόραση για το test run και πραμγατικά ΧΑΖΕΨΑ....... Δεν περίμενα με τίποτε τέτοια εικόνα. Και να σκεφτείτε ότι δεν έχω ακόμα καλώδιο ήχου και την έβλεπα στα μουγκά.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ VLC player που ενώ έχει εξαιρετική απεικόνιση, έχει προβλήματα στο πήγαινε - έλα της ταινίας και στο pause.

Υπάρχει άλλος αντίστοιχος player που να έχει το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα; Το μηχανάκι έχει Win XP Pro με Service Pack III και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο media player των Windows, το οποίο εδώ που τα λέμε δεν έχω και διάθεση να δουλέψω. Εσείς τι προτείνετε;

Σημείωση: Μιλάμε για HD ταινίες και μόνο, τίποτε λιγότερο από 720p.

Το μηχάνημα θα συμπληρωθεί με καλώδιο ήχου και ασύρματο mouse και πληκτρολόγιο.
 
Γιατί δεν κατεβάζεις κάποιο πρόγραμμα για HTPC και να προσθέσεις και ένα τηλεχειριστήριο?

Ένα καλό πρόγραμμα είναι και το Media Portal για HTPC.

http://www.team-mediaportal.com/features.html

Και έχει και εμπορικά που προσθέτεις και 2 TV Tuners και το κάνεις Turbo HTPC.

Εγώ είχα στήσει ένα με Linux και έπαιζα και Mame με το τηλεχειριστήριο.
 
Εγώ Γιώργο θα στο ξαναπώ:Windows Media Player ΜΟΝΟ με CCCP και καθάρισες..!!!

Και μη νομίζεις,ΕΓΩ κι αν δε γούσταρα να τον χρησιμοποιώ προ HD εποχής....
 
Βασικά το VLC είναι ίσως το καλύτερο για HD υλικό.

Εγώ πιστεύω ότι τα σπασίματα στα κάνει λόγω δικτύου...

Μου έχει τύχει και εμένα σε ταινία HD μέσω δικτύου (καλωδίου όχι ασύρματου) να τρώει κολλήματα και να χάνει συγχρονισμό ειδικά όταν πατούσα pause ή ffw...

Για δοκίμασε με μια ταινία από ένα δίσκο...
 
Manos για εξήγησε τι είναι το CCCP?

Plink την ταινία από το δίσκο την έπαιζα, δεν είχα το παραμικρό σπάσιμο, απλά στα rewind, pause και fast forward δεν συνέχιζε και κόλλαγε η εικόνα. Το ίδιο μου είχε παρουσιάσει και ο server (άλλο εντελώς μηχάνημα) που το δοκίμασα στην 37άρα οριν στήσω το συγκεκειμένο μηχάνημα.

Πριν από λίγο δοκίμασα και το Oblivion. Το ξαναρχίζω αύριο από την αρχή. Αυτό λέω μόνο.............

maxcomgr είπε:
Γιατί δεν κατεβάζεις κάποιο πρόγραμμα για HTPC και να προσθέσεις και ένα τηλεχειριστήριο?Ένα καλό πρόγραμμα είναι και το Media Portal για HTPC.

http://www.team-mediaportal.com/features.html

Και έχει και εμπορικά που προσθέτεις και 2 TV Tuners και το κάνεις Turbo HTPC.

Εγώ είχα στήσει ένα με Linux και έπαιζα και Mame με το τηλεχειριστήριο.

Το επόμενο project θα είναι η μόντα με το Wiimote........... :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγω χρησιμοποιουσα vlc αλλα μου εκανε και εμενα περιεργα κολληματα στα hd αρχεια.εβαλα τον kmplayer και ησυχασα.παιζουν ολα μια χαρα και σε πολυ κατωτερη cpu απο την δικια σου
 
cccp sucks. βαλε το k lite mega codec pack και καθαρισες.

Επισης, δοκιμασε τον gom player. ευκολοτατος και πλουσιοτατος σε επιλογες, ειδικα για hd.
 
συμφωνώ για K-lite...ακόμα και τη μικρή έκδοση σούπερ είναι..εγώ αυτή έχω
 
Παίδες ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Θα κατεβάσω και τους δύο players που μου προτείνετε και θα κάνω τα απαραίτητα για να αποφασίσω ποιός τελικά θα μείνει.

Ο VLC είναι έξοχος player αλλά δυστυχώς όσο ανεβαίνει η ανάλυση του αρχείου αρχίζει να κάνει διάφορα παλαβά.

Thanks again μάγκες!!!!!!!

Λοιπόν παιδιά έχω μείνει πραγματικά.....

Κατέβασα τον Gom Player. Επειδή δεν έχω συνδεδεμένο πληκτρολόγιο και ποντίκι πάνω στο μηχάνημα της τηλεόρασης είπα για τη πλάκα να ξεκινήσω HD ταινία στο laptop μου που είναι εξαιρετικά χαμηλών προδιαγραφών με Celeron επεξεργαστή και VIA chrome κάρτα εικόνας που δεν κάνει για τίποτε σχεδόν.

Με τον VLC player οι 720p ταινίες κόλλαγαν. Με τον Gom Player όχι μόνο δεν κολλάνε, αλλά ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ FRAME!!!!!!!!!! Ρε μάγκες τι έξοχο προγραμματάκι είναι αυτό;

Η χρήση επεξεργαστή φτάνει και το 100% αλλά οι ταινίες παίζουν κανονικά σε μηχάνημα που πριν μόνο Divx αρχεία μπορούσα να ανοίξω!!!!!!!!!!!

Δεν ξεκινάω κάποια 1080 ταινία, δεν έχει νόημα σε αυτό το μηχάνημα, αλλά φαντάζομαι τι θα κάνει στο κτηνάκι HTPC μου!!!!!!

Επίσης, οι απλές Dixv ταινίες είναι με ζωντανότερα χρώματα, και οι κάθε λογής υπότιτλοι φαίνονται μεγαλύτεροι και καθαρότεροι.

Απλά διαμαντάκι!!!!!!! Ευχαριστώ ρε παιδιά!!!!!!!!! Μου λύσατε τα χέρια!!!!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δοκιμασε να κανεις ενα καθαρισματακι με το ccleaner στο laptop σου. Λογικα θα εχεις διαφορα αχρειαστα πραγματα στη registry, οπου αφαιρωντας τα, θα κερδισεις κατιτις απο ταχυτητα.
 
Getta Robo το CCleaner το χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μέρα ή δύο μέρες. Μαζί με αυτό πακέτο και το ΟΟdefrag, το καλύτερο πρόγραμμα για defrag στα XP.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι από πλευράς ετοιμότητας και συντήρησης είμαι ΟΚ 1000%!!!!!

Παράλληλα χρησιμοποιώ εξωτερικό σκληρό για οτιδήποτε έχει να κάνει με μεταφορά και αποθήκευση αρχείων. Οπότε ο εσωτερικός σκληρός να μη γίνεται μπάχαλο.

Σήμερα το βραδάκυ έχει να πέσει πολύ testing μια και μέχρι και το απόγευμα, δυστυχώς, θα έχω άλλες υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να περιμένω.........
 
(defrag ??....μακρια απο μας)
 
Tel do not hijack out thread pls! :D :D :D :D :D
 
H αλήθεια είναι ότι 10 άτομα να ρωτήσεις για PC media player,10 διαφορετικές γνώμες θα ακούσεις....

π.χ εγώ ούτε να ακούσω δε θέλω για k-lite,ο φίλος Getta Robo λέει ότι CCCP sucks (γιατί αλήθεια ; ),ο Plink συστήνει Gom Player και πάει λέγοντας...

Μόνο με trial and error μέθοδο τελικά βλέπεις τι σου αρέσει εσένα !

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο -κατά τα άλλα ΕΞΟΧΟΣ- VLC player αφενός έχει πρόβλημα στο μπρος-πίσω της ταινίας,αφετέρου σε HD playback δουλεύει στο περίπου 100% η CPU...

/off topic mode on/

Όσο για το defrag,όντως το αποφεύγω πολύ κι εγώ,άντε να κάνω μία φορά το 6μηνο και πολύ λέω,τρομερή ταλαιπωρία για τον δίσκο...

/off topic mode off/
 
manos426f είπε:
H αλήθεια είναι ότι 10 άτομα να ρωτήσεις για PC media player,10 διαφορετικές γνώμες θα ακούσεις....π.χ εγώ ούτε να ακούσω δε θέλω για k-lite,ο φίλος Getta Robo λέει ότι CCCP sucks (γιατί αλήθεια ; ),ο Plink συστήνει Gom Player και πάει λέγοντας...
Το cccp δημιουργηθηκε ως αναγκη, λογω του οτι τοτε δεν υπηρχαν καλα codec packs, με αποτελεσμα να υπαρχουν μεγαλα προβληματα σε οσους εψαχναν μια καλη λυση.

Ετσι, καποια ατομα απο τους kickassanime, μαζι με αρκετους αλλους, αποφασισαν να κανουν μια συλογη απο codecs, ωστε οι διαφορες κυκλοφοριες τους να ειναι 101% συμβατες χωρις προβληματα.

Η θεωρια ειναι σωστη, μιας και παρα πολλα anime ripping / fansubing κυκλοφορουσαν αλλα και κυκλοφορουν τα αρχεια τους, εχοντας πληρη συμβατοτητα με το cccp.

Και τα καλα του cccp τελειωνουν καπου εδω.

Το cccp παιζει μονο τα αρχεια οπου πιστευουν πως αξιζουν να μπουν στο πακετο, καθως και οι συγκεκριμενες εκδοσεις που πιστευουν αυτοι πως ειναι οι καλυτερες.

Το cccp δεν ειναι συμβατο με κυκλοφοριες οπου δεν χρησιμοποιουν τις προδιαγραφες του (το 99.9% των αρχειων εικονας και ηχου στο ιντερνετ δλδ).

Το cccp δεν ειναι ποιο σταθερο απο ολα τα αλλα πακετα, οσο και αν προσπαθουν να το προπαγανδιζουν αυτο.

Περι gom, ειναι γεγονος πως ειναι ο καλυτερος τροπος να δεις μια ταινια, αν εχεις λιγα δευτερολεπτα περισοτερα απο το να πατησεις δυο φορες το κουμπι για να ανοιξει το αρχειο.

manos426f είπε:
Μόνο με trial and error μέθοδο τελικά βλέπεις τι σου αρέσει εσένα !Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο -κατά τα άλλα ΕΞΟΧΟΣ- VLC player αφενός έχει πρόβλημα στο μπρος-πίσω της ταινίας,αφετέρου σε HD playback δουλεύει στο περίπου 100% η CPU...
Συμφωνο απολυτα με το trial and error, γιαυτο κατεληξα να χρησιμοποιω τα συγκεκριμενα προγραμματα.

O vlc επισης:

Εχει προβλημα στο να ρυθμισει και να δειξει σωστα τους υποτιτλους

Να αυξομειωθει σωστα η ενταση του ηχου

Περιεργη η και ασχημη καταναλωση πορων

Πολυ περιορισμενες επιλογες εδω και παρα πολλα χρονια, ενω ο ανταγωνισμος εχει φυγει πολυ μπροστα.

Αυτοι ηταν μερικοι λογοι που εφυγα απο τον vlc και ειμαι περηφανος υποστηρικτης του gom. Μονο και μονο το software upscaling του gom, ειναι πολυ μπροστα απο τους αλλους (εχει κερδισει και βραβειο μαζι με πατεντα γιαυτο).

manos426f είπε:
/off topic mode on/
Όσο για το defrag,όντως το αποφεύγω πολύ κι εγώ,άντε να κάνω μία φορά το 6μηνο και πολύ λέω,τρομερή ταλαιπωρία για τον δίσκο...

/off topic mode off/
Ειχα το Ο&Ο επισης, αλλα καταναλωνε βλασφημα υπερβολικους πορους απο το συστημα, ετσι το γυρισα στο τελευταιο perfectdisc, οπου και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
 
Ενδιαφέρουσα η συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ, αν μη τι άλλο.

Χτες, λόγω γιορτής του πατέρα μου δεν άδειασα τελικά να πάω να πάρω ασύρνατο πακέτο πληκτρολόγιο και πόντικα, ώπερ θα γίνει σήμερις. Αλλά δοκίμασα τον Gom στο Gomάρι...... ΑΑΑΑΑΑΑΕΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!

Ένα έχω να πω. Το uninstall στον vlc επήλθε χωρίς δεύτερη σκέψη και φυσιολογικότατα. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Απίστευτο. Ολοκληρώνω το στήσιμο σήμερα και ξεκινάω να ξαναβλέπω ταινίες στο δικό μου σινεμά πιά με το τρόπο που θέλω εγώ........

GettaRobo σε ευχαριστώ που μου γνώρισες αυτό το διαμάντι. Θα ακολουθήσει, όταν βρω χρόνο και φωτογραφικό review.
 
Eιδα οτι μιλουσατε για το GOM player και θα ηθελα να ρωτησω κατι (βλεπω οτι ειστε πιο εμπειροι χρηστες απο μενα). Οταν βαζω το DVD και το ανοιγω αυτοματα με το GOM (σαν DVD, οχι σαν απλο file), δεν μπορω να κανω Screen Capture. Δηλαδη, μου γραφει το γνωστο οτι "αποθηκευθηκε η εικονα", αλλα στην πραγματικοτητα δεν εχει κανει τιποτα :cry: Μονο αν ανοιξω το vob file μπορει να πετυχει το screen capture. Δοκιμασα και με το VLC, αλλα τζιφος. Καμια ιδεα??? Φυσικα το screen capture δεν δουλευει με το Windows Media Player (μου βγαζει μαυρη εικονα).

Kατα τα αλλα, βρισκω το VLC πιο ελαφρυ απο το GOM, ανοιγει πιο γρηγορα τα files, αλλα δεν εχω καταφερει ποτε να συγχρονισω υποτιτλους βαζοντας καθυστερηση στο αρχειο υποτιτλων μεσα απο τα μενου. Θυμαμαι παιδευομουν ωρα, αλλα "μηδεν εις το πηλικο".
 
Για το θέμα του Capture δεν μπορώ να βοηθήσω. Ειδικά με DVD δεν ασχολούμαι καθόλου. Πέρασα κατευθείαν από τα DIVx στα HD files.

Αλλά αυτό που αναφέρεις με τους υπότιτλους μου φαίνεται περίεργο. Ειδικά με το Gom player εχτές ασχολήθηκα ενδελεχώς (!!!!) μαζί του και στο αργό laptop μου δεν είδα το παραμικρό πρόβλημα.

Εχτές στο συγκεκριμένο μηχάνημα με υπότιτλους παρακολούθησα 3 ταινίες συνολικά, όλες με υπότιτλους κατεβασμένους από ανεξάρτητο site.

- The chronicles of Narnia: Prince Caspian

- Iron Man

- Star Trek 5.

Όλα σε DIVx και δεν είχα κανένα πρόβλημα συγχρονισμού υπότιτλων.

O Gom, τελικά αν και στο laptop παίζει HD ταινίες, έχει σε κάποια σημεία πρόβλημα συγχρονισμού με τον ήχο, ΜΟΝΟ στο laptop με το Celeron επεξεργαστή, φαινόμενο που συμβαίνει όταν χτυπάει 100% CPU usage. Στα άλλα μηχανήματα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε. Μην ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο μηχάνημα ο vlc player κόλλαγε τα πάντα όταν άνοιγα κάποιο αρχείο HD.

Επίσης μου φαίνεται αρκετά πιό γρήγορος και "σπιρτόζος", σαν πρόγραμμα. Καμία καθυστέρηση και όλα πάνε τέλεια.

Ο VLC player είναι πλέον παρελθόν για μένα.
 
Pooky είπε:
Ένα έχω να πω. Το uninstall στον vlc επήλθε χωρίς δεύτερη σκέψη και φυσιολογικότατα. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Απίστευτο. Ολοκληρώνω το στήσιμο σήμερα και ξεκινάω να ξαναβλέπω ταινίες στο δικό μου σινεμά πιά με το τρόπο που θέλω εγώ........
GettaRobo σε ευχαριστώ που μου γνώρισες αυτό το διαμάντι. Θα ακολουθήσει, όταν βρω χρόνο και φωτογραφικό review.
Πάρε και έναν προτζέκτορα τώρα και μετά πες μας ότι ολοκλήρωσες το στήσιμο του δικού σου σινεμά χεχεχε :cool:
 
Πίσω
Μπλουζα