Hyperdimension Neptunia!!!!!! Και δεν υπάρχει όριο στο κάψιμο!!!

SONIC

RetroActive
Joined
18 Mαϊ 2007
Μηνύματα
397
Αντιδράσεις
5
Ναι ναι ναι επιτέλους συνέβη και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο μια ακόμα αρχαία ιδέα που είχα από την εποχή που μεσουρανούσαν το Dreamcast,το Playstation 2,το XBOX και το GameCube.

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί με τόσα καμένα Ιαπωνικά παιχνίδια και τόσα fighting και RPG crossovers όπως το Marvel vs Capcom,το Namco X Capcom και Chaos Wars δεν σκέφτηκε ποτέ κανείς να φτιάξει ένα παιχνίδι που να πραγματεύεται την ίδια την διαμάχη που έχουν οι εταιρίες μεταξύ τους με χαρακτήρες από τα διάφορα παιχνίδια τους?

Ε λοιπόν η παραπάνω φαντασία μου έγινε επιτέλους πραγματικότητα με το καινούριο RPG:

attachment.php


attachment.php


Όταν έμαθα γιαυτό το παιχνίδι και μετά διάβασα τι πραγματεύεται η καρδία μου κόντεψε να σπάσει από το σοκ,μιλάμε είχα να νιώσω τέτοιο ενθουσιασμό από τότε που είδα για πρώτη φορά την βιντεοκασέτα που έδινε το Gamepro για να παρουσιάσει το Dreamcast πριν κυκλοφορήσει και είχα μείνει άφωνος από τα απίστευτα γραφικά, άλλα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το Ηyperdimension Neptunia είναι ένα RPG σχεδιασμένο από την Idea Factory το οποίο όπως θα καταλάβατε παρωδεί τον πόλεμο ανάμεσα στις κονσόλες έβδομης γενιάς και των τριών μεγάλων εταιριών (τέσσερις άμα συμπεριλάβουμε την πρωταγωνίστρια)!!! ;)

Το παιγνίδι διαδραματίζεται στον όμορφο κόσμο του Gamindustri ο οποίος είναι χωρισμένος σε τέσσερις περιοχές (Planeptune, Leanbox, Lastation και Lowee) οι οποιες προστατεύονται από τέσσερις θεές. :flower:

Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο της θεάς Neptunia που προσπαθεί να προστατέψει τον κόσμο από την επίθεση της κακίας θεάς Arfoire και που για να το καταφέρει αυτό πρέπει να αναζητήσει το Histoire ένα βιβλίο που περιέχει όλα τα μυστικά του κόσμου.(Μα την πίστη μου θα δώσω μπισκότο σε όποιον καταλάβει πια εταιρία αντιπροσωπεύει η Νeptunia πριν διαβάσει παρακάτω) :D

Οι μάχες του παιχνιδιού διαδραματίζονται σε τρισδιάστατα περιβάλλοντά με turn-based (δηλαδή με γύρους) και ο παίχτης έχει την ικανότητα να τροποποιήσει την εμφάνιση και τα combo της Neptune,επίσης χρησιμοποιώντας την ικανότητα Disc/Edit ο παίκτης μπορεί να καλέσει κατά την διάρκεια της μάχης βοήθεια από χαρακτήρες διαφόρων παιχνιδιών(που θα αναφέρω παρακάτω) η από φωτογραφίες που έχει στο photo album του Playstation 3 του.

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


Κρατήστε τώρα την καρδία σας καθώς τώρα ξεκινάω την παρουσίαση των χαρακτήρων αυτού του εξωφρενικού παιχνιδιού γιατί μιλάμε για τρελό κάψιμο.

Οι χαρακτηρες του παιχνιδιου:

Neptune (Purple Heart)

attachment.php


Η πρωταγωνίστρια του παιγνιδιού και θεά του Planeptune η οποία έχει χάσει την μνήμη της, είναι μια οπτιμίστρια γεμάτη ενέργεια που συνηθίζει να τραβάει τους άλλους στα προβλήματα της χωρίς να το καταλαβαίνει,η προσωπικότητά της αλλάζει εντελώς όταν μεταμορφώνεται καθώς γίνεται ήρεμη και λογική.

Το όνομα της προέρχεται από την ακυκλοφόρητη κονσόλα της SEGA Sega Neptune και ενσαρκώνει την υποθετική συνέχεια του Dreamcast.

(Maddog,Wally όλα τα Sega αδέρφια μου καλά διαβάσατε η πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού που παρωδεί τον πόλεμο των κονσολών είναι η Sega haha in your face nintendo fans)!!!!!! :diablotin:

Η εταιρία Idea Factory μέσα στην καλοσύνη της διέρρευσε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά

της Neptune όταν μεταμορφώνεται σε κονσόλα. :D

attachment.php


OPERATING SYSTEM

Conversation Operating System: AI Neptune Model. Capable of offering a variety of support using its AI. Simply state your desire and it can perform such things as complex network settings. As you use it, it will come to understand your likes and will offer better support.

PROCESSOR

A sixth generation multi bio chip operating at 512.16THz. Using an ecology core unit, it's able to form appropriate pathways. This ecology core unit becomes capable of forming better pathways as you run a variety of software. It is recommended that you do not use energy drinks and toppings to increase the clock speed.

MEMORY

8TBx16 main memory and 120gn sixth generation neuron memory embedded in the processor. The ecology unit has 120 billion nerve cell memory units.

GRAPHICS ACCELERATOR

SFHD-X7250 GPU compatible with direct image output.

STORAGE

8PBx4. Realizes 32 petabytes through four drives.

MEDIA DRIVE

Quad PRD (Purple-Ray Disc) Drive. Capable of games, sound media playback, movie media playback and recording. Multi disc games can be played with no need to swap discs.

POWER

Self power unit with life expectancy of 50 years. During standby mode, can power old household appliances.

OUTPUT

Outputs a variety of information, including video, audio and shocks, through a Brain Wave Controller.

ACCESSORIES

Includes one Brain Wave Controller and one socket.

OPTIONAL ACCESSORIES

Socket (multi-tap)

Vert (Green Heart)

attachment.php


Είναι η θεά που προστατεύει το Leanbox τις οποίας η ήσυχη και θηλυκή προσωπικότητα την κάνει διάσημη στο λαό της άλλα παρολαυτα σπάνια κάνει δημοσιές εμφανίσεις.

Αγαπάει τα παιχνίδια σε βαθμό που να επηρεάζουν την ικανότητα της ως θεά όμως όταν μεταμορφώνεται σε Green Heart έχει μια γλυκομίλητη και χαλαρή συμπεριφορά,απεχθάνεται την βια και σπάνια θα ξεκινήσει μια μάχη όμως βλέπει την Neptune σαν εχθρό.

Όπως θα καταλάβατε ενσαρκώνει το ΧΒΟΧ 360 και είναι η μέγιστη γκόμενα του παιχνιδιού τουλάχιστον εμφανισιακά, ντρέπομαι που μου αρέσει περισσότερο από την Neptune αλλά τι φταίω εγώ αν οι σχεδιαστές αποφάσισαν να κάνουν το XBOX 360 την πιο καυτή γκόμενα του παιχνιδιού? :D

Noire (Black Heart)

attachment.php


Είναι η θεά που προστατεύει το Lastation η οποία είναι δουλευταρού και ευγενική και για πολλούς η ιδανική θεα.Ομως από την άλλη μερικές φορές προσπαθεί τόσο σκληρά που κάνει τις προσπάθειες τις να πηγαίνουν χαμένες,ενδιαφέρετε πάρα πολύ για το τι οι άλλοι πιστεύουν για αυτήν και κρατάει πολλά μυστικά σχετικά με τον εαυτό της.

Όταν μεταμορφώνεται σε Black Heart γίνεται ανταγωνιστική,σκληρή και επιθετική απέναντι στην Neptune και λόγο της μεγάλης έχθρας που έχει για την Neptune θα την αντιμετωπίσετε πολλές φορές στο παιχνίδι.

Είναι η ενσάρκωση του Playstation 3 οπότε καταλαβαίνετε και γιατί τόσο μίσος απέναντι στην γλυκιά Neptune;)

Blanc (White Heart)

attachment.php


Είναι η θεά που προστατεύει το Lowee η οποία δεν εμφανίζεται συχνά γιατί είναι ντροπαλή άλλα παρόλα αυτά είναι μια πολύ αξιόπιστη θεά που κάνει την δουλειά της,συνηθίζει να κρατάει τα αισθήματα της μέσα της κάτι που μερικές φορές οδηγεί σε βίαια ξεσπάσματα.

Όταν μεταμορφώνεται σε White Heart γίνεται ήσυχη και ανέκφραστη και συχνά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις τη σκέφτεται όμως το μίσος της απέναντι στην Neptune είναι προφανές.(γιατί άραγε μισεί την Neptune τόσο πολύ?) ;)

Για όποιον δεν κατάλαβε αυτή η πιτσιρίκα ντροπαλή θεά με το μη ανεπτυγμένο στήθος είναι η ενσάρκωση του WII.(ένα παιδάκι με ασχημάτιστο στήθος αντιπροσωπεύει την Nintendo τυχαίο δεν νομίζω!!!) :diablotin:

Arfoire

Η μέγιστη κάκια του παιχνιδιού που θέλει να καταστρέψει τον κόσμο του Gamindustri και της οποίας το όνομα είναι ένα λογοπαίγνιο του R4DS μιας flashcart που χρησιμοποιούν οι χρήστες του Nintendo DS για να παίζουν αντίγραφα ναι ακριβώς η πειρατεία είναι ο εχθρός του παιχνιδιού!!!

(τσάτσε Poοky και όλοι οι πειρατές εκεί έξω η Neptune θα σας τιμωρήσει):biglaugh:

SEGA Χαρακτήρες

Στον παιχνίδι επίσης εμφανίζονται αμέτρητοι χαρακτήρες από σειρές της Sega μέσο της ικανότητας Disc/Edit που ανέφερα παραπάνω για να βοηθήσουν την Neptune.

Ανάμεσα σε αυτούς τους χαρακτήρες περιλαμβάνονται χαρακτήρες από τα παιχνίδια Golden Axe, Alex Kidd, Fantasy Zone, Altered Beast, Shinobi, Penguin Land και Space Harrier οπότε καταλαβαίνετε ότι θα γίνεται της τρελής. :D

Άλλοι Χαρακτήρες

Compa

attachment.php


Μια εκπαιδευόμενη νοσοκόμα που επιθυμεί να βοηθήσει όσους έχουν πρόβλημα και γίνεται σύμμαχος της Neptune για να σώσουν τον κόσμο,είναι πολύ αγνώμων όσων αφορά του τι γίνεται γύρο της αλλά έχει και μια αξιόπιστη πλευρά.

Αυτή και η Neptune τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους καθώς φαίνεται να λειτουργούν στο ίδιο μήκος κύματος.

Η Compa είναι η ενσάρκωση της εταιρίας Compile Hearts.

IF

attachment.php


Μέλος μιας αδελφότητας που ταξιδεύει στον κόσμο η IF μέσα από τα ταξίδια της έχει απορροφήσει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων και είναι και πολύ ήρεμη.Όμως λόγο του ότι ταξιδεύει τόσο καιρό μονή της έχει γίνει λίγο εγωίστρια και ξεροκέφαλη,παρόλα αυτά εντέλει συμφώνησε να βοηθήσει την Νeptune και την Compa να σώσουν τον κόσμο.

Η IF είναι η ενσάρκωση της εταιρίας Idea Factory.

Nisa

attachment.php


Ο φύλακας της δικαιοσύνης του Gamindustri μια ηρωίδα που εμφανίζεται σε καιρούς κρίσης(τουλάχιστον έτσι νομίζει αυτή)υποτίθεται πως προπονείτε για να γίνει μια γενναία και γεμάτη πάθος ηρωίδα όμως δεν είναι πολύ καλή στο να μαζεύει πληροφορίες.

Η Nisa είναι η ενσάρκωση της εταιρίας Nippon Ichi Software.

Gust

attachment.php


Ένα κορίτσι που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο πουλώντας τα αντικείμενα που φτιάχνει η ίδια,μοιάζει ευάλωτη και σε κάνει να θες να της δώσεις μια ζεστή αγκαλιά.

Είναι πολύ αυστηρή με τα χρήματα(με λίγα λόγια τσιγκουναριό του κερατά)και στόχος της είναι να εμπλουτίσει και να διευκολύνει τις ζωές των ανθρώπων με τα αντικείμενα που εφεύρει.

Η Gust είναι η ενσάρκωση της εταιρίας Gust.

Το παιχνίδι το απολαμβάνουν οι Ιάπωνες απο τον Ιούλιο του 2010(κολόφαρδοι)

κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 15 Φευρουαρίου 2011(ναι πρίν από τρείς μέρες) και θα έρθει στην φτωχιά μας τελευταία και καταιδρωμένη Ευρώπη στις 4 Μαρτίου.

To Παιχνίδι κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις την κανονική και την Premium.

Φυσικά εγώ ως συλλέκτης θα κυνηγήσω την Premium έκδοση η οποία περιλαμβάνει ένα

Hardcover art book με εικόνες του παιχνιδιού και σχέδια των χαρακτήρων πακεταρισμένο σε μεγάλο Premium κουτί απο σκληρό χαρτί.

attachment.php


Και για τους 1000 τυχερους που προλαβαν να το κανουν προπαραγγελια απο το site της NIS America δωσαν σαν bonus μια τραπουλα με τους χαρακτηρες του παιχνιδιου!!! :cry:

attachment.php


Όπως θα καταλάβατε απο όλο αυτό το άρθρο αυτό το παιχνίδι τουλάχιστον όσον αφορά την θεματολογία και το περιοχόμενο του θεωρώ οτι είναι σταθμός στην ιστορία του gaming και πρέπει να παικτεί απο όλους όσους θεορούνται gamer ανεξαρτήτως του πια εταιρία υποστηρίζουν καθώς στην ιστορία του παιχνιδιού περιλαμβάνονται όλες.

Ο μόνος φόβος που απομένει είναι το παιχνίδι να έχει αισχρό χειρισμό,να είναι μικρό σε διάρκεια και οι μάχες να είναι επαναλαμβανόμενες.

Επίσης ο παραπάνω φόβος ενισχύεται απο το γεγονός οτι η Idea Factory θεωρείτε εταιρία που μέχρι τώρα παράγει RPG δευτέρας διαλογής.

Πάρτε και το Trailer για να κάνετε κέφι.

[video=youtube;eq8Za-cVkrk]

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τσεκάρετε τα παρακάτω site

http://nisamerica.com/games/neptunia/

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperdimension_Neptunia

http://www.andriasang.com/e/blog/2010/04/20/neptune_preview/

Τέλος θέλω να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου που ένα παιχνίδι σαν αυτό αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν μόνο στο Playstation 3 καθώς έτσι περιορίζουν το πλήθως των παικτών διότι ας είμαστε ρεαλιστές όσο καλό και με προτότυπο σενάριο ένα παιχνίδι να είναι κανείς δεν πρόκειτε να αγοράσει μια κονσόλα μόνο για να παίξει αυτό το παιχνίδι.

Στο σημείο αυτό μάγκες σας χερέτω και ευελπιστώ να σας ενθουσίασα όπως ενθουσιάστικα και εγώ.

Υ.Σ Παιδιά αν πρέπει να αγοράσεται ένα και μοναδικό αυθεντικό παιχνίδι στήν ζωή σάς(ναι σε σάς απευθύνομαι πειρατολόγοι)ας είναι σας παρακαλώ αυτό το παιχνίδι ώς φόρο τιμής πρώς το σενάριο του γιατί αλλιώς η Νeptune θα σας βρεί!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επικό post από τον SONIC. Ρε μπαγάσα, χάνεσαι για καιρό αλλά που και που κάνεις καλή δουλειά. ;)

Πολύ ενδιαφέρον concept (δεν νομίζω να υπήρχε κάτι παρόμοιο από το SegaGaGa και μετά), κρίμα που δεν έχω PS3 για να το δω.

και έχει και ωραία θηλυκά!
 
Maddog είπε:
Επικό post από τον SONIC. Ρε μπαγάσα, χάνεσαι για καιρό αλλά που και που κάνεις καλή δουλειά. ;)
Πολύ ενδιαφέρον concept (δεν νομίζω να υπήρχε κάτι παρόμοιο από το SegaGaGa και μετά), κρίμα που δεν έχω PS3 για να το δω.

και έχει και ωραία θηλυκά!
Στο είχα πει ότι θα ενθουσιαστείς και μην ξεχνάς ότι το SegaGaGa αν και ήταν το πρώτο που προσπάθησε κάτι παρόμοιο η υπόθεση του ήταν πιο μικρού βεληνεκούς

καθώς σου έδινε την δυνατότητα απλώς να μανατζάρεις και να σκηνοθετήσεις παιχνίδια για να βοηθήσεις την Sega ενάντια στην σατανική Son...γκουχ,γκουχ DOGMA που προσπαθεί να την κλείσει.

Ενώ εδώ έχουμε όλες τις εταιρίες παρόν και μάλιστα υπό την μορφή όμορφων θεών που έχουν η καθεμία τρεις μορφές την ανθρώπινη,την υβρυδιοκονσολική μάχης και την κονσόλα για τις σούπερ επιθέσεις ενάντια στην ίδια την πειρατεία που είναι και ο αληθινός εχθρός κάθε βιομηχανίας.

Επίσης το SegaGaGa και οι συλλεκτικές εκδόσεις του παρέμειναν στην Ιαπωνία(Sniff) ενώ αυτό το μωρό οδεύει προς Ευρώπη.

Ρε παιδί μου μια φορά να πείς ένα κάλο λόγο χωρίς να πετάξεις την κακία σου,εκεί που το ξεκίνησες ωραία με το επικό και το μπαγάσα πετάς στο τέλος ένα που και που και τα εκφυλίζεις όλα ;-)

Δεν μπορούσες απλά να πείς "Ρε μπαγάσα χάνεσαι για καιρό αλλά όταν εμφανίζεσαι κάνεις φοβερή δουλειά"

Επίσης μου έκανε τρελή εντύπωση που άφησες ασχολίαστο το ότι κάνουν στο παιχνίδι την εμφάνιση τους χαρακτήρες όπως ο Alex Kidd και ο Shinobi καθώς επίσης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Neptune,o Pooky έλιωσε στο γέλιο όταν διάβασε για την τροφοδοσία της με ενέργεια.(Θα μου πεις βέβαια βραδιάτικα και ενώ έχεις φλομώσει από το διάβασμα τι κέφι να έχεις)

Θα τα ξαναπούμε τρελογιατρέ και ελπίζω στο Phalanx να έχεις περισσότερα κέφια
 
Τρελό concept. Αν και δεν είμαι anime fan, μπορώ να πω ότι μου άρεσε!!
 
Κριμα που ειναι μονο για PS3!

Δεν με εξεπληξε η επιλογη χαρακτηρα για το Wii :)

Πολυ δυνατη παρουσιαση Sonic!
 
Όταν διαβάζεις thread του SONIC και ταυτόχρονα προσπαθείς να μη σου βγει ο καφές από τη μύτη, τι απομένει να συμπληρωθεί το πάζλ;

Να σε πάρει ο SONIC τηλέφωνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η γυναίκα μου έφριξε με τη συζήτηση και άκουγε μόνο εμένα!!!!!

Εξαιρετικό thread και εγώ τάσσομαι υπέρ της Θεάς με τα μαύρα, μια και είμαι αποδεδειγμένα PS3 - SONY fanboi!!!!! :p :p
 
Θαναση φοβερο το thread που εγραψες!!

Αν και εγω δεν ειμαι fan μπορω να πω οτι με ενθουσιασε η παρουσιαση σου!!

congrats!!
 
pooky(1) είπε:
Όταν διαβάζεις thread του SONIC και ταυτόχρονα προσπαθείς να μη σου βγει ο καφές από τη μύτη, τι απομένει να συμπληρωθεί το πάζλ;
Να σε πάρει ο SONIC τηλέφωνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η γυναίκα μου έφριξε με τη συζήτηση και άκουγε μόνο εμένα!!!!!

Εξαιρετικό thread και εγώ τάσσομαι υπέρ της Θεάς με τα μαύρα, μια και είμαι αποδεδειγμένα PS3 - SONY fanboi!!!!! :p :p
Τράβα να σε δει οφθαλμίατρος, η πιό "Θεά" είναι η πράσινη του XBox... :p

Όσο για τους διαλόγους με τον SONIC, καλό είναι να μην ακούνε οι γυναίκες του σπιτιού...

Είναι πάντως κορυφαίος στο καλόπιασμα, στην δικιά μου μιλάει στον πληθυντικό! ;)
 
Όχι ρε, επιμένω. Ότι έχει να κάνει σχέση με το PS3 είναι ανώτερο από ότι έχει να κάνει με το 360. Ακόμα και οι Θεές! :p :p
 
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αν δεν δω φώτο της r4 δεν πιστεύω τίποτα! :D

Εξαιρετικό άρθρο btw, δεν είχα ιδέα για αυτό το παιχνίδι!
 
Πίσω
Μπλουζα