Ico & Shadow Of The Colossus (HD Classics)

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
67


Κυκλοφόρησε η συλλογή με τα παιχνίδια "διαμάντια" Ico και Shadow of The Colossus για το PS3, και στα Ελληνικά καταστήματα. Έτρεξα να την πάρω αμέσως, αφού δέν είχα παίξει ποτέ κανένα απο τα δύο. Μάλλον καλά μου έκατσε, αφού δέν θα χρειαστεί ούτε να τα ψάξω για τις εκδόσεις σε Ps2, αλλα ούτε και να μπώ στον κόπο να το συνδέω στην μεγάλη οθόνη, και να έρθω αντιμέτωπος με θολούρες ή frame stuttering. Πρόλαβα να παίξω απο ένα μισάωρο το καθένα, και έχω ενθουσιαστεί ! Εκτός απο την εξαιρετική δουλειά που φαίνεται στο remastering (1080p, 7.1 surround, 3D support) έχουν προστεθεί, ειδικά στο ICO, φωτισμοί, σκιές, μεγαλύτερα textures (και όχι τεντωμένα). Eίναι σκέτη μαγεία οι τίτλοι, και δέν μου φάνηκε καθόλου η παλαιότητα τους. Αντίθετα, είναι ευχάριστη έκπληξη ανάμεσα στα σαβουροπαίχνιδα που κυκλοφορούν σήμερα. Μαγική ατμόσφαιρα, απίστευτη μουσική (με το surround δέν ξέρω τί έκαναν, αλλα απλά παθαίνεις πλάκα) και πανέμορφοι κόσμοι.
 
παιχνιδαρες και τα δυο φιλε ειδικα το shadow of the colssus ειναι απο τα αγαπημενα μου.Χλωμο ομως να τα παρω γιατι τα εχω ηδη για ps2.
 
Aπο την μία σε καταλαβαίνω, απο την άλλη όμως αξίζει πραγματικά - έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά στο remaster. Άν συνδέσεις Ps2 σε HD τηλεόραση παθαίνεις ένα σόκ θολούρας. Αυτά όμως τρέχουν σε 1080p και είναι πεντακάθαρα σε εικόνα και ήχο.
 
Συμφωνω απολυτα σε ολα ωσα λες φιλε other_reality.Φυσικα ρολο θα παιξει και η τιμη αν ειναι λογικη τοτε ισως τα παρω.
 
Ούτε εγώ τα έχω για ps2, οπότε σκέφτομαι να τα τιμήσω.
 
Eγω παλι που δεν τα εχω δεν θα τα τιμησω.


Μια φορα ειχα παιξει ενα demo του Colossus aπο ενα Ps2 mag και μου φανηκε vast,κατι τετοια παιχνιδια τα φοβαμαι ,τι γινεται αν δεν ξερω τι να κανω ,σας εχει τυχει να ειστε σε ενα παιχνιδι και να κοιτατε το ταβανι.



Ειναι και η γιαπωνοrpgκινεζικη τεχνοτροπια που ενισχυει τους φοβους μου οτι δεν θα καταλαβαινω τιποτα.
 
Aardvark μην το σκεφτεσαι και παρτα τα παιχνιδια.Ειναι φανταστικα ειδικα το shadow of the colossus.Ειναι αρκετα απλο παιχνιδι δεν ειναι εξωφρενικα περιπλοκο ωστε να μην βγαλεις ακρη.Απλα θα πολεμας τεραστια τερατα η πιστα αν μπορω να το πω ετσι ειναι τα σωματα τον τερατων και πρεπει να βρεθει το καταληλο σημειο ωστε να τους προκαλεις ζημια.παρτα και δεν θα χασεις.
 
Θυμαμαι απο γραφικα ηταν οτι καλυτερο,τα τερατα που σκαρφαλωνες ιδιως,αλλα θυμαμαι και ενα αλογο και μια τεραστια αχανες ερημο που ψαχνοσουν!


Ειμαι του linear πιο πολυ ,παντως οταν ερθει το discount Με το καλο βλεπουμε.
 
Αν και δεν το έχω τελειώσει, το ICO σου δημιουργεί απίστευτα συναισθήματα στην προσπάθειά σου να προστατέψεις την Yorda...

Από την άλλη μεριά, το Colossus, δείχνει (και είναι) επικό....

Αγόρασέ τα άφοβα...
 
Και τα δυο τα εχω σε ps2, ειναι απο τα παιχνιδια που σε αλλους θα αρεσουν πολυ, αλλοι θα τα αγνοησουν.

Εγω ειμαι στην δευτερη κατηγορια... τα επαιξα μια φορα απο 20 λεπτα το καθενα και δεν τα ξαναεπαιξα.

Δεν μου αρεσουν οι βολτες σε αχανες τοπια, ισως για αυτο και δεν μου αρεσουν ουτε τα Ζελντα.

Απο τεχνικης αποψεως ειναι "αρκετα καλα", οχι ομως οπως π.χ.το God of War που ειναι το καλυτερο τεχνικα.

Αξιζουν σιγουρα να τα δει καποιος, κυριως λογω τις ατμοσφαιρας τους.
 
Τα συγκεκριμένα δύο δεν είναι παιχνίδια, είναι έργα τέχνης. Άποψή μου φυσικά.
 
Bεβαιως και εχεις δικιο,εγω δεν ντρεπομαι να το πω ειμαι του ευκολοχωνευτου,και στις ταινιες και τα παιχνιδια.


Οπως λεμε popcorn movies κατι τετοιο και στα παιχνιδια.



Θελω να παιξω και να δω 15 λεπτα μια ωρα και να ευχαριστηθω οχι να ταλαιπωρηθω.
:D
 
Απόλυτα κατανοητό και σεβαστό... βέβαια τα συγκεκριμένα δε τα θεωρώ έργα τέχνης λόγω της πολυπλοκότητας ή της δυσκολίας τους (που δεν είναι και τόσο μεγάλη) αλλά λόγω της απίστευτης ατμόσφαιρας και των συναισθημάτων που σου δημιουργούν... είναι τελείως "διαφορετικά" παιχνίδια...
 
Το ICO αν και αξιόγο παιχνίδι,ποτέ δε μπήκε στα αγαπημένα μου.Σαν κάτι φοβερό να ετοιμαζόταν αλλά χωρίς να έχει τελειοποιηθεί...Αυτό έγινε με το Shadow Of The Colossus,το υπέρτατο αυτό παιχνίδι που δε μπορείς να αγνοήσεις...Μοναδικό μέχρι και σήμερα,αν αρχίσω να αναλύω ΤΙ μου αρέσει,θα χρειαστώ ώρες...
 
Πίσω
Μπλουζα