In the Mouth of Madness (1994)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.080
Στην ταινία βλέπουμε να πρωταγωνιστεί ο Sam Neill στο ρόλο του John Trent, ο οποίος έχει αναλάβει την εξερεύνηση της μυστηριώδους εξαφάνισης ενός συγγραφέα βιβλίων τρόμου. Ο Sutter Cane ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος συγγραφέας, του οποίου οι ανατριχιαστικές περιγραφές στα βιβλία ήταν τόσο ρεαλιστικές που συχνά είχαν επιπτώσεις στους αναγνώστες του, από απώλεια μνήμης μέχρι και τρέλα. Ως μέρος της έρευνάς του, ο Trent, μαζί με την εκδότρια των περίεργων βιβλίων του Cane, πηγαίνει σε μία μικρή πόλη, το Hobb's End, μιας και αυτό αναφερόταν πολύ στα βιβλία. Σύντομα όμως θα δει ότι έχει μπλέξει σε έναν χαοτικό κόσμο παράνοιας, που είναι κάτι πολύ παραπάνω και χίλιες φορές πιο απειλητικό από τις σελίδες μίας ιστορίας τρόμου.

Ταινία που σκηνοθέτησε ο John Carpenter, και που θεωρείται το τρίτο μέρος της άτυπης τριλογίας του "Apocalypse Trilogy". Τα δύο πρώτα ήταν το The Thing (1982) και το Prince of Darkness (1987). Η ταινία είναι ολόκληρη Λαβκραφτιανής θεματολογίας, επηρεασμένη εντελώς από τα έργα του γνωστού συγγραφέα. Τρέλα, χάος, φρικιαστικά τέρατα, αλλά και πολλοί τίτλοι παρμένοι από τις ιστορίες του Lovecraft, στους οποίους έγιναν απλά κάποιες παραλλαγές. Και ο ίδιος ο τίτλος της ταινίας αποτελεί μία τέτοια παραλλαγή της νουβέλας του Lovecraft At the Mountains of Madness. Λέγεται ότι ο χαρακτήρας του συγγραφέα Cane είναι και μία έμμεση αναφορά στον φίλο του Carpenter Stephen King, και το όνομα του King αναφέρεται κιόλας μέσα στην ταινία. Τη θεωρώ αξιοπρεπή ταινία για τα 90's, ειδικά για όσους τους αρέσει το cosmic horror και τα χαοτικά στοιχεία του γνωστού συγγραφέα.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ δυνατή ταινία , η τελευταία ίσως καλή του Κάρπεντερ, πριν ξεπέσει εντελώς. Φοβερή ατμόσφαιρα και πολλές ανατριχιαστικές σκηνές ( ειδικά εκείνη με τον ποδηλάτη στον έρημο δρόμο).
 
Μπράβο, η σκηνή με τον ποδηλάτη είναι και για μένα η πιο ανατριχιαστική της ταινίας κι ανήκει στις αγαπημένες μου σκηνές τρόμου.
 
Mπραβο Perlastar για το θεμα..

Ενα διαστημα ''κυνηγουσα'' τετοιου στιλ ταινιες στο videoclub.

μου αρεσε αυτη η ταινια, ειδικα η ατμοσφαιρα που συνεχως βγαινει στο ιδιο χωριο ο Sam Neil, creepy!!

Θυμιζε λιγο tales from the crypt..
 
Πολύ καλή. Αν και υπάρχουν πολλές ταινίες επηρεασμένες απο τον Λάβκραφτ,

αυτή είναι μία απο τις λίγες που τον "σέβονται"...

Η εκκλησία, οι περίεργοι κάτοικοι, το άσυλο... Είναι 100% Λάβκραφτ.
 
Με της πρωτες κιολας νοτες του theme της ταινιας το οποιο ειναι του Jim lang με βοηθεια και απο τον ιδιο τον carpenter και μοιαζη σαν να ξεπηδησε μεσα απο καποιον δισκο των Metallica η των Megadeth δεν υπαρχει περιπτωση να σκεφτεις πως η ταινια που ακολουθει θα ειναι χαλια.Εξαιρετικο cast,φοβερη ιστορια,πολυ καλα ειδικα εφε και γενικα με ολα να ειναι τελεια κατα την αποψη μου ακομα απορω πως ειναι δυνατων να απετυχε εισπρακτικα.Οποιος εχει την δυνατοτητα ας δει και την blu ray εκδοση μιλαμε επαθα πλακα οταν την ειδα και εντυπωσιαστηκα με την δουλεια που εγινε γιαυτη την εκδοση.
 
Θύμαμαι που την είχα πετύχει πολύ παλιά στην τηλεόραση και είχα κολλήσει με την ιστορία! Ξεκίνησα να την ξαναβλέπω το Σάββατο τη νύχτα αλλά επειδή νύσταζα πολύ την σταμάτησα ώστε να την ευχαριστηθώ το επόμενο ΣΚ.
 
Πίσω
Μπλουζα