Intellivision VS Atari

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.930
Αντιδράσεις
4.005
Ο ανταγωνισμος αναμεσα στις εταιριες μεσα απο διαφημισεις παει χρονια πισω.

Η διαφημιση της Intellivision

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τελικά το έχει η μοίρα της...πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα βλέπει τα γραφικά των ατάρι και θα γελάει :p

--------------

Πέραν πλάκας είναι όμορφο και νοσταλγικό να βλέπεις τέτοια βίντεο μιας εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Ακόμα και οι διαφημίσεις ειναι συγκριτικά αθώες σε σχέση με την σημερινή! Κάτι ανάλογο βέβαια, όχι όμως αντίστοιχο, συμβαίνει ακόμα αν κοιτάξει κάνεις τις αμερικάνικες διαφημίσεις bmw vs audi και το αντίστροφο ενώ και η νισσάν το είχε κάνει προσφατα σε διαφήμιση αυτοκινήτου της!
 
Κοίτα να δεις... Φάτσα κάρτα, έβγαζαν ακόμα και το όνομα του ανταγωνιστή στη φόρα! Μωρέ μπράβο!

Πάντως έχει δίκιο ο Σπύρος! Ακόμα και έτσι, οι διαφημίσεις είναι αθώες, σε σχέση με σήμερα...
 
Πολύ ωραίο θέμα Aardy !

To You Tube είναι γεμάτο με σχετικά κλιπ ... να και μερικά ακόμα :

 
αστα εποχες τρομερες...νομιζω οτι το intellivision ειναι πιο μπροστα
 
Νεκρανασταση

Επεσα τυχαια στη διαφημιση της Intellivision που παιχτηκε στους κινηματογραφους στο Αμερικα πριν την προβολη του re-release του Empire Stikes Back to 82

Πολυ δυνατο

 
Άσχετο, στο Intellivision το 2019 κυκλοφόρησε το παζλ Blix σε μορφή cartridge (30 κόπιες που έγιναν sold out).
Tο παιχνίδι, όπως ίσως κάποιοι γνωρίζετε, είναι δική μου ιδέα, το είχα γράψει αρχικά με actionscript το 2005.

1716481004449.png
1716480894761.png

1716480836132.png
 
Άσχετο, στο Intellivision το 2019 κυκλοφόρησε το παζλ Blix σε μορφή cartridge (30 κόπιες που έγιναν sold out).
Tο παιχνίδι, όπως ίσως κάποιοι γνωρίζετε, είναι δική μου ιδέα, το είχα γράψει αρχικά με actionscript το 2005.
Η Intellivision homebrew κοινότητα, έχει κατακλέψει ένα σωρό IPs (Castlevania, Ghostbusters, Donkey Kong, X-Rally, Jr Pac-Man κλπ) και το χειρότερο είναι ότι αντλεί κέρδος από όλα αυτά, δεν διαθέτει τίποτα δωρεάν και κυνηγάει τους πάντες με DMCAs. Είναι ότι πιο άρρωστο και σιχαμένο υπάρχει στην ρετρο-κοινότητα, μαζί με αυτήν του Sinclair QL και του Colecovision. Καθόλου περίεργο που σου τσούρνεψαν το Blix.
 
Κοίτα, για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει που βλέπω μια ιδέα μου υλοποιημένη σε κονσόλα που όταν αυτή κυκλοφόρησε εγώ ήμουν 7 ετών. Η συλλογή με τα παιχνίδια μου είναι public domain που πρακτικά σημαίνει: κάνε ότι θέλεις με αυτά. Το Blix έχει μεταφερθεί σε διάφορα format, από Atari ST μέχρι IPhone. Ένα μήνυμα βέβαια θα ήταν μια ελάχιστη ωραία κίνηση (γεια χαρά δες το Blix μου...), αλλά ορισμένες φορές δεν συμβαίνει ούτε αυτό.

Αφού αποφάσισα πως δεν θέλω να έχω copyright στα παιχνίδια μου, δεν έχω καμία απαίτηση. Έχω δει χειρότερα πάντως, παιχνίδι μου να πωλείται -όχι κλώνος, το δικό μου παιχνίδι που είχα δημοσιεύσει τον κώδικα-, με μικρές αλλαγές στα γραφικά μόνο.

Ας είναι φίλε Ace. :thumbup:

Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, το original Blix, γραμμένο το 2005.
 
Aνοστη,αοσμη και γενικα απο της ποιο αδιαφορες ειδησεις της gaming βιομηχανιας.Πριν 40 και χρονια θα ηταν τεραστια εκπληξη σημερα ομως δεν εχει καμια μα καμια σημασια.
 
Aνοστη,αοσμη και γενικα απο της ποιο αδιαφορες ειδησεις της gaming βιομηχανιας.Πριν 40 και χρονια θα ηταν τεραστια εκπληξη σημερα ομως δεν εχει καμια μα καμια σημασια.

Ονειρεύομαι ότι κάποιο σκοπό έχει αυτή η εξαγορά τόσο στα games των δύο θρυλικών εταιρειών όσο και σε κονσόλες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν... και το γράφω αυτό σκεπτόμενος το ενδεχόμενο να σχεδιάσουν κάποια στιγμή μια νεου σχεδιασμού κονσόλα ως Atari πια και ως ιδέα σαν αυτή που ήδη υπάρχει; Φυσικά το δημοσίευμα λέει ότι δεν περιλαμβάνετε η κονσόλα Amico που έχει φτιάξει η intellivision. Δεν ήταν άσχημη κονσόλα και πέρα απο τα παλιά καλά games είχαν βγάλει και κάποια νέα παιχνίδια. Θυμίζει λίγο wii με τα games και κάτι με τα χειριστήρια που έχουν οθόνη πάνω και αλληλεπίδραση στα παιχνίδια. Εντάξει όπως έγραψα και παραπάνω.. ονειρεύομαι! :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δυστηχως τα ονειρα θα παραμεινουν ονειρα οσον αφορα αυτες της δυο εταιριες η καλυτερα με την μια εταιρια μετα την εξαγορα αυτη.Το Αmico ειναι ενας παπας που πηγε απο αναβολη σε αναβολη με παιχνιδια της πλακας και με το μοναδικο αξιο αναφορας που ηταν και ο λογος που ισως καποιος να αγοραζε αυτο το πραμα να ειναι το Earthworm Jim 4 το οποιο οπως φαινεται ειναι και αυτο παπας σαν τον παπασουζα και δεν φαινεται να το δουμε ποτε και απλα ηταν ενας κραχτης και τιποτα παραπανω.Θα μπορουσα να γραψω παρα πολλα για το Amico την ιστορια του κλπ ομως δεν αξιζει ουτε στο ελαχιστο να σπαταλησω τον χρονο μου γιαυτο το πραμα.Οσον αφορα την Atari αφου παραμυθιασαν τον κοσμο με το Atari VCS το οποιο τελικα ειχε περιορισμενη κυκλοφορια σε αμερικη,αυστραλια,νεα ζηλανδια και αν θυμαμαι καλα και καναδα και το οποιο πηγε απατο οι επομενες κινησεις τους ηταν το το Atari 400 mini και το τραγικο Atari 2600+ το οποιο περιλαμβανει ενα joystick και μια κασετα με 10 μολις παινιδια την στιγμη που στην αγορα υπαρχει το Atari Flashback Gold 50th Anniversary Edition το οποιο κανει ακριβως την ιδια δουλεια εχει μεσα 130 παιχνιδια ειναι φθηνοτερο και περιλαμβανει δυο joysticks αλλα και δυο paddle controllers.Τελος παντων για να μην τα πολυλογω ας αφησουν κατα μερος της κονσολες γιατι στη σημερινη αγορα με τα μεγαθηρια και της απαιτησεις που υπαρχουν δεν υπαρχει χωρος για τετοια πειραματα και ας επικεντρωθουν επιτελους σε συγχρονες και σοβαρες ομως μεταφορες παιχνιδιων απο την μεγαλη βιβλιοθηκη τους η ας αναπτυξουν καποιο νεο παιχνιδι που πραγματικα να αξιζει και να αποκτησει ξανα καποια αιγλη το ονομα Atari το οποιο αυτη την στιγμη βρισκετε στον πατο της gaming βιομηχανιας.
 
Πίσω
Μπλουζα