Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.080
Η ταινία αρχίζει δείχνοντας έναν μυστηριώδη άντρα στη σύγχρονη εποχή, που ισχυρίζεται ότι είναι βρυκόλακας, έτοιμο να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο. Ξετυλίγοντας την ιστορία της ζωής του, πάμε πίσω στο 1791, όπου ζούσε ακόμα με την ανθρώπινη μορφή του, και ήταν ένας εύπορος ιδιοκτήτης φυτειών. Ήταν εντελώς απελπισμένος από τη ζωή και ήθελε να πεθάνει, μην μπορώντας να αντέξει το χαμό της γυναίκας του και του μωρού του πάνω στη γέννα. Την τελευταία στιγμή όμως, εμφανίζεται μπροστά του ο βρυκόλακας Lestat, ο οποίος του κάνει μία δελεαστική πρόταση για αιώνια ζωή, με το τίμημα φυσικά του να μετατραπεί κι αυτός σε βρυκόλακα. Ο νεαρός άντρας δέχεται, και από εκεί και πέρα ο προστάτης του του μαθαίνει πως να ζει σε αυτή τη νέα, διαφορετική ζωή που ανοίγεται μπροστά του. Ποτέ όμως δεν είναι ικανοποιημένος, και κουβαλάει μέσα του μία απέραντη μελαγχολία και θλίψη, εξαιτίας των τύψεων για τους αθώους ανθρώπους που καλείται να σκοτώσει για να χορτάσει τη δίψα του για αίμα. Την περίοδο που είχε εξαπλωθεί η πανούκλα, συναντάει τυχαία ένα μικρό κορίτσι του οποίου η μητέρα είχε πεθάνει από την αρρώστια, και την παίρνει υπό την προστασία του. Το κορίτσι μετατρέπεται κι αυτό σε βρυκόλακα από τον Lestat, και όταν βλέπει ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μεγαλώσει ποτέ εξωτερικά αλλά να έχει πάντα την εμφάνιση παιδιού, εξοργίζεται και επαναστατεί και αυτή κατά του αρχιβρυκόλακα που ευθύνεται για την κατάστασή τους. Μαζί με τον προστάτη της, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τον Lestat μπλέκοντας σε καταστάσεις με δραματικές συνέπειες.

Η ταινία είναι μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Anne Rice, το οποίο αποτελεί το πρώτο της πετυχημένης σειράς The Vampire Chronciles. Μείγμα δράματος και τρόμου, και με αρκετά ερωτικά στοιχεία, δηλαδή ακριβώς όπως πολλές ταινίες των 90's που είχαν "νερώσει" το horror. Πολύ ωραία σκοτεινή ατμόσφαιρα, καθώς και μερικές πολύ καλές ερμηνείες, όπως αυτή του Tom Cruise στο ρόλο του Lestat και της μικρής τότε Kirsten Dunst στο ρόλο του κοριτσιού. Επίσης ο Brad Pitt πρωταγωνιστεί στο ρόλο του βρυκόλακα που δίνει και τη συνέντευξη , αλλά προσωπικά πάντα έβρισκα ξύλινες τις ερμηνείες του, και νομίζω ότι και εδώ τον σώζουν οι πολύ καλές ερμηνείες των συμπρωταγωνιστών του. Παίζουν κι άλλα πολύ γνωστά ονόματα, όπως οι Antonio Banderas, Christian Slater κτλ. Ο Slater κλήθηκε να αντικαταστήσει τον River Phoenix που είχε απρόσμενα πεθάνει τότε, γι'αυτό και δώρισε όλο το μισθό του στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που στήριζε και ο Phoenix. H διαδικασία του μεικ-απ των βρυκολάκων ήταν αρκετά επώδυνη και ενοχλητική για τους ηθοποιούς, καθώς και πολλές ώρες έπαιρνε, και τους έβαζαν να στέκονται ανάποδα για αρκετή ώρα πριν τους μακιγιάρουν, για να ανεβεί το αίμα στο κεφάλι και να φουσκώσουν τα αγγεία τους, έτσι ώστε να δουλέψουν μετά πάνω εκεί οι μακιγιέρ, δημιουργώντας καλύτερα το χαρακτηριστικό μεικ απ που βλέπουμε. Η συγγραφέας Rice είχε στην αρχή πολλούς ενδοιασμούς για το αποτέλεσμα που θα έβγαινε από αυτή τη μεταφορά του έργου της, και ειδικά αμφισβητούσε τις ικανότητες του Cruise να παίξει τον Lestat, αλλά αργότερα τα πήρε όλα πίσω, καθώς έμεινε πολύ ικανοποιημένη και από το γενικό αποτέλεσμα της ταινίας, αλλά και εντυπωσιάστηκε από την ερμηνεία του Cruise. Χρόνια αργότερα ακολούθησαν κι άλλες μεταφορές των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς The Vampire Chronicles, αλλά χωρίς να έχουν την ίδια επιτυχία με τη συγκεκριμένη ταινία.



 
Απορώ γιατι κανείς άλλος μέχρι τώρα δε σχολίασε οτιδήποτε γι αυτή την πολύ ωραία ταινία, οποτε την πετυχαίνω,κάτι το "βαμπιρικο" με τραβάει να κάτσω να την δω όλη, όσο αντέξω δηλαδη, γιατι συνήθως τραβάει μεχρι αργά, είναι και αρκετά μεγάλη σε διάρκεια (η μήπως οι διαφημιςεις την κάνουν να φαίνεται έτσι)..

Πάντως, πολύ ωραίο review perlastar, ευχαριστούμε..

Και μου κάνει εντύπωση που δε το έχει προλάβει κάποιος άλλος νωρίτερα, είναι πιστεύω απο τις πιο γνωστές ταινίες με βαμπίρ, και παίζουν επίσης πολλοί γνωστοί ηθοποιοί...
 
Απο τις πρωτες ταινιες που ειχα δει στο σινεμα με παρεα και με ειχε εντυπωσιασει. Χαρακτηριστικο ηταν οτι ξεφευγε απο το κλασσικο σταυροι/σκορδα/παλουκια και παει λεγοντας. Με ειχε συνεπαρει η ολη βιογραφικη πορεια της ταινιας, ολοκληρο ταξιδι, με αποκορυφωμα το τελος της "συνεντευξης" και το φιναλε που με αφησε αφωνο. Θυμαμαι και την παρωδια απο το ελληνικο MAD. :D

Α ναι, την κοπελα απο τη σκηνη του θεατρου, μου πηρε καποιες μερες να τη βγαλω απο το μυαλο μου :p
 
Πολύ ωραία ταινία! Την πρώτη φορά που την είχα δεί ήμουν στο χωριό και την είχε δείξει περασμένα μεσάνυχτα. Ακουγόταν οι λύκοι απ' έξω και είχα πιάσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα! :cool: Κάποιες σκηνές μου έχουν μείνει στο μυαλό, ειδικά η απόπειρα της Κλώντιας να σκοτώσει τον Λεστάτ, και η συνεχής αναφορά στην ανατολή του ήλιου.


Έχω αληθινό κόλλημα με τους βρικόλακες και μου άρεσε ο τρόπος που τους παρουσίασαν όσον αφορά τα ψυχικά και ηθικά τους χαρακτηριστικά. Η εμφάνιση με χαλασε λίγο, όταν ακούς βαμπίρ το μυαλό σου παέι σε κάποιον μυστηριώδη, με μαύρα μαλλιά, πράσσινα ή κόκκινα μάτια, οχι ξανθό γαλανομάτη! Ο καλύτερος βρικόλακας ήταν αυτός που έκανε ο Antonio Banderas, κρίμα που δεν είχε μεγαλύτερο ρόλο.
 
πολύ σκληρός φωτισμός από το φλας, τα πρόσωπα δείχνουν επίπεδα χωρίς βάθος, ίσως ο φωτογράφος έπρεπε να στρέψει το φλας στην οροφή (ξέρω έχω one track mind...)
 
Πολύ ωραία ταινία!

@Uskoke δείχνουν όμως το πως πραγματικά είναι τα πρόσωπα τους χωρίς πούδρες και μακιγιάζ.
 
και χωρίς photoshop ίσως... αλλά δουλειά του φωτογράφου δεν είναι να κολακεύει το θέμα του, ειδικά αν είναι celebrities;
 
Ας το δουμε και αλλιως. Στην φωτογραφία αυτή βλέπουμε μολις πανω απο ενα δισεκατομμύριο δολάρια... :D

Brad Pitt$300 million
Antonio Banderas$50 Million
Tom Cruise $600 Million
Christian Slater$30 million
Kirsten Dunst$25 Million
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα