Japan - Europe - USA

ambu_dare

RetroMasteR
Joined
19 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
54
Τυποποίηση στα εξώφυλλα ανά περιοχή και οι διαφορές μεταξύ τους:

Ευρώπη (PAL)

Σε μπλε συνήθως πλαίσιο το μεγάλο λογότυπο και το σύμβολο του DC στο επάνω μέρος. Στο πίσω μέρος στο κάτω τμήμα σε ίδιο μπλε χρώμα μπαίνουν τα διάφορα σύμβολα και οι περιορισμοί.

dceurope0al.gif


daytonausa2001europefro3qz.jpg


grandiaiipalback5jn.jpg


Μετά από υπόδειξη του MD, έγινε αλλαγή του εξωφύλλου έφυγε το custom


και μπήκε το κανονικό ώστε να ανταποκρίνεται στο γνήσιο ευρωπαϊκό.


Αμερική (NTSC)

Στα αριστερά σε μαύρο ή λευκό πλαίσιο (υπόλοιπο του CD) τo λογότυπο και το σύμβολο του DC μαζί. Στο πίσω μέρος στο κάτω τμήμα σε μαύρο συνήθως χρώμα μπαίνουν τα διάφορα σύμβολα και οι περιορισμοί.

dcusa6jy.gif
dcusawhite0yw.gif


daytonausa2001usafront8jn.jpg


daytonausa2001usaback1ts.jpg


Ιαπωνία (NTSC)

Επάνω δεξιά σε κόκκινο τεταρτοκύκλιο μπαίνουν ένα μικρό λογότυπο και το κάπως μεγαλύτερο σύμβολο του DC μαζί. Στο πίσω μέρος στο κάτω τμήμα σε λευκό συνήθως χρώμα αλλά και δεξιά μισό κόκκινο (επάνω) - μισό άσπρο (κάτω) μπαίνουν τα διάφορα σύμβολα και οι περιορισμοί.

dcjapan2zr.gif


daytonausa2001japanfron8qu.jpg


daytonausa2001japanback6hv.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτο το παιχνίδι το είχα ταϊσει πολύ μέταλο στην Τζώρτζ. Στην 1 & 3 πίστα έβγαινα πρώτος. Η δύο είχε μερικές στροφές που με δυσκόλευαν και το drifting με πέταγε περισσότερο απ'ότι θα έπρεπε.
 
To Daytona USA ήταν απίστευτο arcade, νομίζω ότι είναι κιόλας από τα πιό κερδοφόρα όλων των εποχών!

ambu: Μικρή διόρθωση για τα PAL εξώφυλλα:

Τα πρώτα releases δεν είχαν τίποτα άλλο στο μπροστινό εξώφυλλο εκτός από το artwork/logo του παιχνιδιού. Δες πχ το εξώφυλλο του Soul Calibur/Worms Armageddon και αρκετών ακόμα. Από κάποιο σημείο (2000; ) και μετά μπήκε το μεγάλο μπλε DC logo. Περίπου την ίδια εποχή άλλαξε ο τρόπος που ήταν γραμμένο το "Dreamcast" στην αριστερή πλευρά της μπλε πλαστικής θήκης, μέχρι τότε ήταν απλώς τυπωμένο με μαύρο μελάνι ενώ μετά έγινε ανάγλυφο πλαστικό.

Επίσης το οπισθόφυλλο που δείχνεις είναι custom (προφανώς κατασκευασμένο για cd case) και όχι το κανονικό. Τα κανονικά PAL οπισθόφυλλα είχαν μόνο ένα "αυτάκι" για την αριστερή πλευρά της θήκης όπως κοιτάς από εμπρός, το οποίο ήταν σαφώς φαρδύτερο (καθότι η PAL θήκη είναι παχιά σχεδόν σαν 2 κανονικές θήκες cd) και είχε 2 εγκοπές στο πάνω και κάτω μέρος για να τοποθετείται στο πίσω μέρος της θήκης. Η δεξιά πλευρά λόγω του τρόπου που λειτουργούσε η θήκη δεν είναι διαφανής και δεν είχε χαρτονένιο οπισθόφυλλο που να κοιτάει δεξιά.

Και για τα Japanese μην ξεχνάμε το περίφημο spinecard, το οποίο είναι ένα μικρό χαρτονάκι που μπαίνει εξωτερικά στο αριστερό πλευρό της κανονικής θήκης και έχει πίσω και στο πλάι παρόμοιες πληροφορίες με τις αντίστοιχες στο κανονικό εξώφυλλο που είναι από κάτω του κρυμμένο ενώ μπροστά ακόμα ένα DC logo στο πάνω μέρος και διάφορα Γιαπωνέζικα γράμματα (τίτλος, αλλά πιθανώς και άλλα; ) από κάτω. Χωρίς αυτό ένα Ιαπωνικό release δεν θεωρείται πλήρες και μπορεί η αξία του στην αγορά να μειωθεί μέχρι και 30%, ειδικά για τα ακριβότερα εξ' αυτών.

Ελπίζω όσα γράφω να είναι κατανοητά, αλλά αν δεν μπορείς να βρεις photos online για να βάλεις να τραβήξω μερικές από τα δικά μου... :)
 
Αν μη τι άλλο για τις λεπτομέρειες αυτές βασιζόμουν στις δικές σου γνώσεις (ειδικά για τα Jap αφού μόνο στο σπίτι σου έχω δει από κοντά αντίστοιχο). Για τα αρχικά παιχνίδια, δεν ήξερα ότι στην αρχή ήταν όλα έτσι, νόμιζα ότι κάποια παιχνίδια απλά ήθελαν να διαφέρουν. Τέσπα εκτός τις πληροφορίες που μας έδωσες για τα εξώφυλλα, θέλω να μας επιβεβαιώσεις ότι όντως, μόνο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε αυτές τις χοντρές θήκες, γιατί όσα αμερικάνικα και ιαπωνικά έχω δει ήταν στις γνωστές κλασσικές θήκες για τα CDs.

europeancase7xh.jpg


Επειδή όντως το οπισθόφυλλο που έβαλα στα άκρα του είναι custom made (φαίνεται και από την παραμόρφωση στο σήμα του DC)... τελικά βρήκα δύο που έχουν τις σωστές αναλογίες και φαίνονται καλά οι εσοχές που λέει ο MD:

grandiaiipalback5jn.jpg
rezpalback1ag.jpg


Επίσης βρήκα και δύο κουτιά με τις διαφορές που αναφέρει στο λογότυπο του dreamcast (τυπωμένο μαύρο και ανάγλυφο):

bluestingerpalfront2an.jpg
eviltwinpalfront8hc.jpg


Ευρωπαϊκά παιχνίδια:

europegames1we.jpg


Φαίνονται οι κάπως πιο χοντρές θήκες (σαν αυτές του PSX περίπου) και μάλιστα σε κάνα δυο φάινεται και το τυπωμένο μαύρο λογότυπο, αλλά και το απλό εξώφυλλο στα Crazy Taxi και Sonic Adventure.

Ιαπωνικά παιχνίδια:

japangames2zh.jpg


Φαίνονται οι περίφημες spinecards που ανέφερε ο MD, αλλά και οι απλές (ή διπλές) κλασσικές θήκες CDs. Επίσης στο παιχνίδι: Cyber Troopers Virtual On... το λογότυπο του dreamcast έχει μετακομίσει στην κάτω δεξιά γωνία του εξώφυλλου.

Kαι φυσικά μία μεγάλη spinecard:

spinecard5jj.jpg


The game is: Psyvariar 2: The Will to Fabricate
 
Τώρα είσαι άψογος!

Για το ερώτημα που ζητάς να επιβεβαιώσω, η μεγάλη πλειονότητα των παιχνιδιών ήταν έτσι ακριβώς. Μεγάλες custom θήκες για τα PAL και συνηθισμένα cd cases για τα USA και τα JAP.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις και αξιοπρόσεκτες λεπτομέρειες ή μικροδιαφορές σε όλα τα regions, απλά για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας. Αν σας ενδιαφέρουν, ευχαρίστως να προχωρήσω σε εξαντλητικές λεπτομέρειες, αλλά επειδή το θέμα αφορά κυρίως heavy duty collectors δεν επεκτείνομαι χωρίς άδεια... ;)

PS: Psyvariar 2 PWNZ :thumbup:
 
Μπραβο βρε Ambu...

Ομολογω οτι το θεμα του dc το εχεις παρει πολυ στα σοβαρα.....(κρινεσαι για αυτα,με γνωστο λαφυρο ως αμοιβη....:biglaugh: )

By the way,

Psyvariar 2 rules!!!!(buz!!!) :thumbup:
 
Ό κάθε ένας ποιοτικός στην συλλογή του ποιότικ rulezzz!!
 
Επισης μην ξεχασουμε να αναφερουμε πως παροτι οι pal θηκες ειναι σαφεστατα αισθητικα ανωτερες απο τις αντιστοιχες jap and usa με το μπλε τους χρωμα ,τα πολυ καλυτερα εξωφυλλα και οπισθοφυλλα και τον αυθεντικο και ομορφο σχεδιασμο τους ειναι ευπαθεις σε βαθμο κακουργηματος:mad:αλλα και εξωφρενικα δυσευρετες σε ανταλακτικα:nervous:

Οσον αφορα τους μανιακους με τα spine card τα ποιο δυσευρετα spine cards ειναι του ευρωπαικου Mega CD:)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
SONIC είπε:
Οσον αφορα τους μανιακους με τα spine card τα ποιο δυσευρετα spine cards ειναι του ευρωπαικου Mega CD:)
Γιατρέ μου σε φωνάζουν!!!!!!!
 
pooky είπε:
Γιατρέ μου σε φωνάζουν!!!!!!!
Ti εννοεις!!!!!!!:mad: :diablotin:

Οτι το τρελοσκυλο ειναι ποιο ειδημων απο μενα!!!!!?:eek:

Τωρα πραγματικα την κατσατε διοτι αν και δεν εχω τελειωσει την παρουσιαση του 32Χ θα σας φλομοσω με mega cd!!!!!!!! :diablotin:
 
O Maddog δεν είναι απλά ο πιό ειδήμον από τον οποιονδήποτε, είναι η ύστατη maximum respect μορφή του διεθνούς scene, ο άνθρωπος που έχει ξεκινήσει το Dreamcast Tosec πρώτος παγκοσμίως.

Όχι απλά ειδήμων, η λέξη που τον περιγράφει δεν έχει επινοηθεί ακόμα.
 
pooky είπε:
O Maddog δεν είναι απλά ο πιό ειδήμον από τον οποιονδήποτε, είναι η ύστατη maximum respect μορφή του διεθνούς scene, ο άνθρωπος που έχει ξεκινήσει το Dreamcast Tosec πρώτος παγκοσμίως.
Όχι απλά ειδήμων, η λέξη που τον περιγράφει δεν έχει επινοηθεί ακόμα.

Πουκυ μα την πιστη μου την εχεις κατσει!!!! :takethat: :takethat::behead:

Μα τη πρεπει να κανω για να κερδισω την εκτιμηση του κοσμου να βγω στη γυρα και να μοιραζω

naomicabinet.jpg


Η

dc2arcade.jpg


Επειδη ξερω οτι αναρωτιεστε τι ειναι το μικρο πραγματακι παρτε λιγο info

http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.davesvideoarcade.co.uk/images/naomicabinet.jpg&imgrefurl=http://www.davesvideoarcade.co.uk/dreamcast.html&h=659&w=400&sz=24&hl=en&start=9&tbnid=NNR6tHzA9LzFHM:&tbnh=138&tbnw=84&prev=/images%3Fq%3DDreamcast%2Bcabinets%26gbv%3D2%26svnum%3D100%26hl%3Den%26safe%3Doff%26sa%3DG
 
pooky είπε:
O Maddog δεν είναι απλά ο πιό ειδήμον από τον οποιονδήποτε, είναι η ύστατη maximum respect μορφή του διεθνούς scene, ο άνθρωπος που έχει ξεκινήσει το Dreamcast Tosec πρώτος παγκοσμίως.
Όχι απλά ειδήμων, η λέξη που τον περιγράφει δεν έχει επινοηθεί ακόμα.
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα ... (ίσως και στο τετράγωνο :D :D)

Ο MD είναι γιατρός, με όλη τη σημασία της λέξεως (και με πτυχίο :p )
 
Τι λετε τωρα, μιλαμε ο maddog ειναι απο αλλο πλανητη, μην πω απο αλλο κοσμο!

Πας σπιτι του και βλεπεις πραγματα που δεν ηξερες οτι υπαρχουν, κατι σαν area51!

Ειδικα για dreamcast, και ο ιδιος δεν ξερει τι ξερει. Σε καθε παιχνιδι σου λεει καποια λεπτομερεια που αποκλειεται να ξερεις,

και αν ηξερες αποκλειεται να θυμοσουν!

Δεν λεω σιγουρα οι guru ειναι πολλοι, αλλα εγω αυτον ξερω, αυτον εμπιστευομαι!
 
Άμα γυρίσει ο Sonic από τον στρατό και τα διαβάσει όλα αυτά δεν το γλυτώνει το εγκεφαλικό. ;)

Ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης! #) #) #)
 
Πίσω
Μπλουζα