Kαινουργιος στο φορουμ παλια η amiga.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας amiga1200
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

amiga1200

RetroN00b
Αντιδράσεις
0
Παιδια καλως σας βρηκα.

Αφου η δικια μου 1200 δεν ειχε drive αποφασισα να παρω μια αλλη μεταχειρισμενη με drive. Οποτε και μετα απο καιρο εβαλα σε λειτουργια.

Αυτην την στιγμη ειναι διπλα μου και κανουν κλικ οι κεφαλες περιμενοντας να δεχτει μια δισκετα. Ωραιες εποχες. Μου θυμισε πολλα. :o

Λοιπον επειδη εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι. Υπαρχει καποιο σχετικο thread για να τις βαλω σκληρο; Υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να περασω εκει τα δεκαδες παιχνιδια που εχω; Υπαρχει περιπτωση να μπει στο νετ και ΑΝ ναι με ποιον τροπο; Μπορειτε να μου θυμησετε ποιον ειναι ο συνδιασμος πληκτρων για να γινει reset πριν βγαλω το παιχνιδι;

Ξερω οτι ειναι πολλες οι ερωτησεις που φυσικα ειναι λιγες για αυτα που θελω να θυμηθω αλλα και να μαθω πλεον. θα βρω τον δρομο μου στο site απλα αυτες θα με βοηθησουν να ξεκινησω παλι να ασχολουμαι.

Εdit: Πως μπορω να δω ποιο OS εχω; Πως βαζω μεγαλυτερη εκδοση; Workbench λεγεται το OS της amiga; Τι ειναι οι accelerators; Παιδια καποιος οδηγος για καποιον που εχει μεινει πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ μα πολυ πισω υπαρχει;

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα και ελπιζω να τα λεμε πλεον αφου σας βρηκα.

Ενας παλιος amigas. :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλός ήρθες στην παρέα μας και καλό ταξίδι στης αναμνήσεις ... για όλα αυτά τα ερωτήματα που έχεις θα σε βοηθήσει το αδελφικό http://www.amigahellas.gr ...

Πρώτα από όλα καλώς όρισες! Καλό posting!

Τώρα σχετικά με τις ερωτήσεις σου.

Παιχνίδια για να τα εγκαταστήσεις στο σκληρό δίσκο θα χρειαστείς το WHDload. Για περισσότερα σχετικά με το WHDload ρίξε μια ματιά εδώ http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=4942

Ναί το workbench είναι το λειτουργικό των Amiga.

Reset γίνεται αν κρατήσεις τα πλήκτρα ctrl+A+A μαζί.

Accelerators είναι κάρτες με επεξεργαστή (cpu) επάνω 68030,68040 κτλ και συνήθως διαθέτουν και χώρο για έξτρα μνήμη ram. Αν ανοίξεις το καπάκι που βρίσκεται κάτω από την 1200 θα δεις την θύρα που μπαίνει ο accelerator.

Tα υπόλοιπα αργότερα γιατί είμαι στη δουλειά τώρα. :)

Καλώς ήρθες φίλε μου!

Όσο αναφορά τον σκληρό δίσκο δές ένα καλό tutorial από τον πρύτανη της Amigologias

Θα ήθελα να σε ρωτήσω όταν ανοίγεις της amiga το "χέρι" τι σου δύχνει 3.0 η 3.1

δίοτι φαντάζομαι ότι εχεις μία απο τις 2 εκδόσεις του kickstart

Παίδες να ρωτήσω και εγώ κάτι...η δική μου η αμίγκα έχει ήδη έναν 20αρι μεσα από τότε αλλά είναι απελπιστικά μικρός.

Αν της βάλω έναν νέο σκληρό μερικών γκιγκα και μια κάρτα μνήμης τότε θα παίζει τα πάντα μέσα από το σκληρό ή θα θέλει κάτι ακόμα;

Αν τα βρω από Ελλάδα ή εξωτερικό υπάρχει κάποιος που (με το αζημίωτο φυσικά) από το φόρουμ να τα τοποθετήσει επάνω;; Φυσικά να βάλει και το WHDload στο σκληρό με την σχετική ...προίκα. Αν κάποιος ξέρει και θέλει ας μου στείλει ένα pm.

βασικά καλύτερα είναι ενας accelarator 030 και ένας απλός ΙDE δίσκος 2.5 σαν αυτους που μπορεις να αγοράσεις για το laptop σου

που μπορώ να βρω κάτι τέτοιο;;; Ρε σεις βοηθήστε να την αναστήσω...

έχει ήδη έναν 20mb επάνω...αν πάρω απλά έναν τέτοιο σκληρό 2,5 ιντσών και τον βάλουμε επάνω θα δουλέψει ή θέλει άλλο τροφοδοτικό;

θα δουλέψουν τα παλιά παιχνίδια με την στανταρ μνήμη των 2μβ;;;

Για accelerators κοίτα στο http://www.amigakit.com/ και στις δημοπρασίες του ebay.

edit: Το amigakit έχει πέσει από όσο είδα. Δοκιμάστε άργοτερα όποιος θέλει. Λογικά θα επανέλθει.

συνήθως έναν accelerator τον βρίσκεις η sto ebay,η σε amiga forums η στο amibay.com,τώρα όσο αναφορά τον σκληρό τον αγοράζεις απο μαγαζία εδώ στην ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι πάνω απο 20GB (και πολλά είπα),χρειάζετε όμως καλώδιο

που θα βρείς στο amikit καθώς και δισκέτες για το φορμάρισμα του

αυτά

ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα ζητήσω και την γνώμη των...ειδικών στο amigahellas φόρουμ μήπως τους περισσεύει κάποια κάρτα.

Το ερώτημα είναι αν βάλω απλά μια μνήμη και έναν σκληρό θα παίξουν ή όχι;;

το ερώτημα είναι έαν θες να παίζεις τα πάντα η απλά να παίζεις μερικά παιχνίδια

αν παίζει το 80% μου φτάνει αφού θα έχω σε σκληρό τα υπόλοιπα...είναι τόσα πολλά άλλωστε

στην τελική όσα δεν παίζουν τα μετατρέπω σε δισκέτες αν γίνεται

Πίσω
Μπλουζα