Koνσόλες 7ης Γενιάς

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Bεβαίως:

Aχίλλειος φτέρνα της νέα κονσόλας της Sony αποδεικνύεται το περιβόητο Blu Ray, το οποίο έτσι όπως πάει η δουλειά, αν και έχει την απόλυτη υποστήριξη όλων σχεδόν των εταιρειών consumer electronics και παραγωγών του Hollywood, ενάντια σε Toshiba, Hewlett Packard, intel, Microsoft, δεν αποκλείεται να είναι τελικά η ταφόπλακα (σε συνδυασμό με το πως τελικά θα πάει το PS3) στην μακρά ιστορία μίας μεγάλης κυρίας, η οποία ήδη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Μπορεί:

Θεωρητικά το Blu Ray να είναι καλύτερο από το HD-DVD όμως τα πρώτα δείγματα από τα consumer μηχανήματα μάλλον δείχνουν το αντίθετο μιας και τα πρώτα δείγματα είναι ότι τα HD-DVD Players της Toshiba με τις ταινίες HD-DVD που κυκλοφορούν είναι σαφώς πιο ποιοτικά από τα αντίστοιχα Blu Ray σε όλα τα επίπεδα (και τις τιμές).

Επειδή:

Στην βράση κολάει το σίδερο.

Μy opinion:

Δεν νικάει πάντα ο καλύτερος... είναι κυρίως θέμα timing και σωστών κινήσεων.

Επίσης:

Ότι έκανες στο παρελθόν στους άλλους θα το πάθεις αργά ή γρήγορα και εσύ.

Ελπίζω:

Οι πωλήσεις από τις Bravia και η πορεία του PS3 να είναι αρκετή για να μείνει μαζί μας η κυρία Sony.

(Sega Fans: it's payback time)

δε θα μου λείψει η sony...

φορητή μουσική = ipod

video games = nintendo μια επιστροφή της sega δε θα με χάλαγε άλλα το αποκλείω, όλα τις τα games τα δίνει δεξιά και αριστερά...

tv = στο παρά πέντε ήμουν να αγοράσω μία bravia και τελευταία στιγμή μόλις έμαθα τι παίζει περί εγγυήσεων άλλαξα γνώμη. Προσπάθησε ο πωλητής να μου πασάρει μαζί με την extra εγγύηση και κατάφερε να κρατήσει την bravia στην αποθήκη! Οι samsung ειδικά η τελευταία σειρά είναι πάρα πολύ καλές!

xalia είπε:
δε θα μου λείψει η sony...
Διαφωνώ, όχι απαραίτητα επειδή θα αγοράσω κάτι από την Sony, απλά είτε γιατί πάντα είναι κακό όταν κάποιες εταιρείες κλείνουν και κόσμος χάνει την δουλειά του, είτε επειδή όταν λιγοστεύουν οι εταιρείες που ασχολούνται με ένα προϊόν αυτό τείνει να είναι αρνητικό και για την ποιότητα του και την τιμή του.

Από την άλλη, η sony είτε μόνη της είτε από κοινού με άλλες μεγάλες εταιρείες έχει προχωρήσει σε καινοτομίες στο παρελθόν που έχουν αλλάξει τον κόσμο της εικόνας και του ήχου. Όπως και να το κάνεις έχει τον τρόπο της και όπως όλες οι μεγάλες εταιρείες έχει και τους φανατικούς οπαδούς αλλά και φανατικούς αντιπάλους που την μισούν. (βλ. Nintendo :D )

xalia είπε:
Οι samsung ειδικά η τελευταία σειρά είναι πάρα πολύ καλές!
Μα τα πάνελ της Bravia (από όσο ξέρω και διαβάζω) είναι από το εργοστάσιο της Samsung απλά προσαρμόζουν επάνω τους τα ηλεκτρονικά τους (τώρα αν αυτό ειναι καλό ή κακό...). Ενώ ήδη έχουν υπογράψει συμφωνία για την από κοινού παραγωγή των amorfous TFT-LCD Panels 8ης γενιάς (που αναμένεται να είναι ότι πιο προηγμένο έχει βγει στον τομέα της επίπεδης εικόνας). Οπότε εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την Sony περάστε στην Samsung η οποία έχει κάνει απίστευτη δουλειά στις επίπεδες τηλεοράσεις της τα τελευταία χρόνια.

Μια και πιάσαμε τις τηλεοράσεις τελευταίας γενιάς, ας πω κι εγώ τη γνώμη μου. H ανάλυσή τους είναι ώς επί το πλείστον η 1366 χ 768. Να μην αναφέρω και τις "φτηνές" Plasma οι οποίες την παλεύουν στην 852 χ 480.

Όλα αυτά για κάτι παραπάνω από 1100 ευράκια γαι τα μοντέλα των 32 ιντζών φυσικά. Τσάμπα πράμα που έλεγε και ο φίλος μας ό Λαλάκης. Προσθέστε και τα παρακάτω:

1). Κίνδυνος να αγοράσετε μια πανάκριβη τηλεόραση και να έχει καμμένα pixels. Ακόμα και η LG δικαιολογεί 7 καμμένα pixels τα οποία δεν πρέπει να είναι σε απόσταση μικρότερη της μιας ίντζας. Πήρατε τηλεορασούλα με 15 καμμένα pixelάκια σε απόσταση 1 cm μεταξύ τους, μη χαίρεστε η εταιρεία κατασκευής το θεωρεί σαν 1 καμμένο pixel. Συγχαρητήρια την κάτσατε!!!

2). Για να μπορέσεις να φωτήσεις το real estate που χρειάζεται σε μια wide screen TFT 32 ή 37 ιντζών, ξεχάστε τις λαμπίτσες CCFL που ξέρετε στα μονιτοράκια σας. Χρειάζονται δυνατές λάμπες φθορισμού οι οποίες και καταναλώνουν πολύ, και εκλύουν απίστευτα ποσά θερμότητας αλλά στην τελική και θα καούν πιό γρήγορα. Εξού και οι μειωμένες χρονικές εγγυήσεις. Θες τρία χρονάκια, πλήρωσέ τα. Δεν πληρώσατε και σας χάλασαν οι λαμπίτσες , και πάλι συγχαρητήρια, πάλι την κάτσατε. Α, και κοιτάξτε καλού κακού και τους όρους των εγγυήσεων. Πολλές εταιρείες αναφέρουν με πολύ ψιλά γραμματάκια ότι το backlit καλύπτεται από τρίμηνη ή εξάμηνη εγγύηση.

3). Για τον παραπάνω λόγο μπορεί και πάλι να δώσεις τα ωραία σου λεφτάκια και να πάρεις μια συσκευή που να υποφέρει από το φαινόμενο του light bleeding. Στις γωνίες το φως είναι περισσότερο από ότι στο κέντρο με αποτέλεσμα στις σκοτεινές σκηνές να είναι εμφανέστατη η ανομοιομορφία κατανομής του, κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Εδώ παραπονεθείτε όσο θέλετε, όλα λειτουργούν κανονικά, και πάλι συγχαρητήρια πάλι την κάτσατε.

4) Τα φτηνότερα μοντέλα μπορεί να έχουν πρόβλημα ghosting και lagging. Ότι πληρώνεις παίρνεις αν είσαι φτήνουλας υπάρχουν και 20άρες Blue Sky στην τελική.......

5) Ε καλά πάμε σε plasma. Με την ανάλυση που έχουν είναι πρακτικά άχρηστες. Μπορεί να μην έχουν πρόβλημα ghosting, lagging, light bleeding και dead pixels, αλλά καταναλώνουν απίστευτα ποσά ενέργειας και τα panel τους πεθαίνουν γρήγορα. Φυσικά αν θέλετε plasma που να έχει ανάλυση 1366 χ 768, να προετοιμαστείτε ψυχολογικά να δώσετε κανά τεσσάρι χιλιαρικάκια. Φυσικά μην ξεχάσετε να κεράσετε τον πωλητή μια καλομαγειρεμένη γλαρόσουπα.......

Αποτέλεσμα. Τρίχες κατσαρές. Αν δεν έχετε απόλυτη ανάγκη περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί η τεχνολογία SED, μια μίξη στην ουσία της TFT και CRT. Λεπτές οθόνες, χώρίς καμμένα pixels, με άψογο response time, χωρίς φαινόμενα light bleeding και όλα τα συναφή.

Δεν μπορείτε να περιμένετε; Projectorάκι. Και μεγάλη εικόνα, και δεν κοστίζει παραπάνω από τις μούφες που ανομάζονται TFT.

Προσωπικά: επειδή δεν είμαι fan της τηλεόρασης γενικά, θα πάω στην λύση του projector. Και η κοπελιά μου δεν έχει πρόβλημα, αλλά και θα πάνε πάνω του οι επερχόμενες κονσόλες και ένα πισάκι. Και μην αρχίσετε να λέτε ότι η λάμπα έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής, μια και αυτό ισχύει και για τις CRT, αλλά πολύ περισσότερο για τις TFT και plasma.

Για του λόγου το αληθές για τσεκάρετε το παρακάτω μοντέλο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.160343

1). Απαράδεκτη τιμή.

2). Απαράδεκτα μικρή οθόνη. 32 ίντζες για 1400 ευρώ; Ναι καλά...

3). ΔΕΝ είναι High Definition, απλά διαφημίζεται σαν HD ready.

4). 1 ΕΤΟΣ εγγύηση; Που ακούστηκε αυτό; Γιατί 1 έτος; Α μπορεί με κανά 400άρι παραπάνω να μας δίνουν extended εγγύηση 3 χρόνια. Και πάλι ναι καλά.......

Συγκρίνετέ τη με αυτό

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.180650

Μήπως είναι καλύτερα, ε;

Επειδη λογω 360 ειμαι αναγκασμενος να παω για HD και επειδη οτι TFT ειδα ηταν επιεικως χαλια (δεν υπερβαλλω - ιδιαιτερα στο αναλογικο τηλεοπτικο σημα χρειαστηκα δραμαμινες - ασε τις παραμορφωσεις,τα pixelιασματα και τις εμφανεις διαβαθμισεις στα ντεγκραντε)

αποφασισα (και συμβουλευω-εκανα μεγαλη ερευνα πριν κατασταλαξω)να κρατησω την 29' 4:3 CRT για να βλεπω TV

και εντος 10ημερου αγοραζω τον EPSON tw600 HD projector με 1150 ευρα...

Θα σας καλεσω και σπιτι για Manic Miner σε 100' (και θα βαφτισω retro kati παιχνιδακια για 360...)

και ησυχαζω

@pooky wraios o Toshiba alla den einai HD...(ti? nomizate oti tha paratousa ta greeklish? :) )

'Ερχεσαι στα λόγια μου. Εύγε και συγχαρητήρια για την αγορά σου. Το ξέρω ότι ο Toshiba δεν είναι HD. Απλά τον ανέφερα σαν σημείο σύγκρισης με την sony Bafia.

Συμφωνώ, για τις TFT (άντε αλλάξαμε πάλι θέμα με το που μεταφέραμε σε δικό του topic το προηγούμενο), καθότι γνωστός οπαδός της τεχνολογίας CRT και στις οθόνες των υπολογιστών και κυρίως στις τηλεοράσεις που θέλουν πολύ δουλειά ακόμα.

Μόνο για το θέμα της ενέργειας 125watt που αναφέρεται σε σχέση με τα 115watt που καίει η δικιά μου είναι μικρή διαφορά και δεν μιλάμε για πολύ ενεργοβόρα συσκευή (αν και η δικιά μου έχει και 6 Dolby Digital ηχεία - και 1 Subwoofer συνολικής απόδοσης 120w μουσικά + 20w surround). Το πρόβλημα τους είναι ότι αυτές οι τηλεοράσεις και πιο πολύ οι πλάσμα, ζεσταίνονται πολύ, αλλά και οι παραδοσιακές CRT το ίδιο δεν κάνουν;

Επίσης, 1 χρόνος εγγύησης δυστυχώς είναι το standard που όλοι δίνουν στα ηλεκτρονικά (σπάνια δίνουν 2 χρόνια και άνω).

Από την άλλη επειδή εγώ είμαι τηλεορασόπληκτος και η δικιά μου παίζει 24/7 - υπερβολή για να μεταφέρω το πόσες ώρες δουλεύει - άσχετα εάν παρακολουθώ ή όχι δεν είμαι της λύσης των projectors (αν και λόγω της μικρής τώρα μένει πολλές ώρες κλειστή για να μην μάθει και αυτή έτσι - λέτε να χαλάσει :D ).

Όταν οι λάμπες του συγκεκριμένου projector είναι για 2.000min ~ 3.000max (σχετικά λίγο) και κοστίζουν ΠΟΛΛΑ: 350 ευρώ περίπου κάθε φορά. Νομίζω ότι οι projectors είναι πιο πολύ για την λύση του home cinema για την ώρα και αυτή με προσεχτική και λογική λειτουργία (και όχι να τους αφήνεις όλη μέρα ανοιχτούς για να έχεις παρέα ή να ξημεροβραδιάζεσαι παίζοντας παιχνίδια έτσι; ).

(για σύγκριση: ο Projector που έδωσες έχει κατανάλωση 160min ~ 200max και εγγύηση 6 μήνες ή 1.000 ώρες μόνο για την λάμπα και κόστος αυτής περί τα 350 ευρώ. πάντα τα μικρά γράμματα κάνουν την διαφορά).

Ambu, σύμφωνοι, απλά είμαστε σε διαφορετικό κόμμα. Εγώ την τηλεόραση που έχω, μια CRT Philips 32 wide, την έχω ανάψει 2 φορές όλες κι όλες. ΔΕΝ παρακολουθώ τηλεόραση καθόλου.

Ταινίες βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή, όσες δηλαδή βλέπω κι εκεί, πάρα πολύ λίγες έως ελάχιστες.

Όσο για τον projector, ο λόγος που θα πάω εκεί είναι ακριβώς αυτός. Η τηλεόραση που υπάρχει θα κρατηθεί για την κοπελιά μου και εκεί θα βλέπουμε ότι βλέπουμε στην τελική. Ο Projector θα είναι καθαρά για gaming και καμιά ταινία. Αν και ασχολούμαι με τα games, δεν παίζω "σερί" πάνω από 2 ώρες συνεχόμενες και το μυστικό στον projector είναι και πώς θα τον δουλέψεις.

Όχι πάνω από τρεις ώρες συνεχόμενη λειτουργία και όχι στο high brightness mode. Τότε η λάμπα ζει πολύ παραπάνω από ότι αναφέρει ο κατασκευαστής. Γνωστός μου στο Χολαργό που έχει καφετέρια λειτουργεί projector μέσα στο μαγαζί σε high brightness mode εδώ και τρία χρονάκια. Κάθε βράδυ ανελειπώς για αρκετές ωρίτσες όπως καταλαβαίνεις. Σε ερώτησή μου αν άλλαξε ποτέ λάμπα μου απάντησε αρνητικά. Ένας άλλος παράγοντας είναι και η ψύξη του μηχανήματος. Μια τέτοια συσκευή θέλει και τη συντήρησή της από τον χρήστη.

Βασικό είναι κάθε μήνα να περνάμε ένα καλό καθάρισμα τη συσκευή. Με σπρέι πεπιεσμένου αέρα ψεκάξουμε την περιοχή του ανεμιστήρα για να φύγει η σκόνη που συσωρεύεται εκεί. Αν δεν γίνει αυτό η μέση θερμοκρασία της λάμπας ανεβαίνει και οι ώρες που θα λειτουργήσει ακόμα μειώνονται δραματικά. Επίσης καλό είναι πάνω σε τέτοιο μηχάνημα να υπάρχει UPS. Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά στην περίπτωση που σημειωθεί δακοπή ρεύματος ενώ ο προτζέκτορας λειτουργεί και η λάμπα είναι ζεστή, ο ανεμιστήρας θα σταματήσει και αυτό μπορεί να είναι ολέθριο για την λάμπα.

3000 ώρες φυσικά δεν είναι και λίγες

4 ώρες την ημέρα Χ 365 το χρόνο μας κάνουν 1460 ώρες.

Δύο χρονάκια απροβλημάτιστης θεωρητικής λειτουργίας δεν είναι λίγα, αμφιβάλω αν μια οθόνη TFT θα διαρκέσει παραπάνω.

Στα παραπάνω παραθέτω και την προσωπική εμπειρία μου με πελάτες που έχουν ήδη προβολικά συστήματα. Ακόμα και μοντέλα 5 χρόνων δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα σε ανθρώπους που τα λειτουργούν πάνω από 5ωρο την ημέρα. Φυσικά κάποιοι άλλαξαν λάμπα στα 3 χρόνια, αλλά και πάλι ακόμα και 300 ευράκια κόστος σε τρία χρονάκια πιστεύω ότι δεν είναι πολλά αν υπολογίσεις την απόλαυση που ένα τέτοιο μηχάνημα σου έχει προσφέρει στο διάστημα αυτό.

Τη λύση του prjector την είχα “δοκιμάσει” την εποχή του ps1 και dreamcast. Δεν είχα εγώ η τότε κοπέλα μου είχε.... μόνο 4 ώρες την ημέρα δεν έπαιζε! Βάλε και μερικούς αγώνες στο filmnet χτύπαγε 8ωρα και βάλε! Δε ξέρω αν είμαι hardcore gamer αλλά τώρα το καλοκαίρι έριξα και 6 ώρες σερί στο gamecube! Αλλά και σχολή που είχα (στην εξεταστική μου τρομάρα μου) έπαιζε το resident evil 4 τουλάχιστον 2 ώρες για να μπω στο κλήμα του παιχνιδιού! Από την άλλη δε παίζω και κάθε μέρα...

Για μένα προσωπικά η λύση του projetor είναι ασύμφορη!

Ο μέγας προφήτης xalia έχει προβλέψει την αποτυχία του ps3 εδώ και κάτι μήνες σε γνωστό forum...

Το θυμαμαι αυτο xalia - το που εχω βαλει τα λεφτα που μαζευω για το wii εχω ξεχασει :D

.... ρε συ telamonas εμένα μου τά'δωσες να στα φυλάω!!!!!!

Ααα ωραιαα....(παει το wii ..LoL)

Όχι ρε συ, να..... τα επενδύω σε μετοχές της SONY. Μην ανησυχείς είναι και σε καλά χέρια και σε καλή εταιρεία.

Καλες οι κονσολες παιδες,δε λεω.Ειδικα οι νεας γενιας,πρεπει να ειναι τεχνολογικα κοσμηματα.Εχω ομως ενα προβλημα...Δεν μπορω να προσαρμοστω στα χειριστηρια.Και επειδη ασχολουμαι κυριως με FPS,το προβλημα μου ειναι μεγαλυτερο.Μια φορα πηγα να παιξω το black και γελασε το συμπαν.Εμαθα ομως κατι σημερα και δεν μου αρεσε.Το Call of Duty 3 θα βγει μονο σε κονσολες...Δεν θα περασει ετσι αυτο κυρια Activision.Μια σειρα που παραδοσιακα εκανε το ντεμπουτο της στους Η/Υ,να καταληξει στα χερια των "απιστων".Cease fire men...γουστα ειναι αυτα.Εχω την αποψη ομως,οτι το pc ειναι η μητερα των μαχων πρωτου προσωπου.Εσεις κυριοι τι αποψη εχετε?

Mazi sou imoun mexri pou eida to Halo1 (sto Halo2 ta eida ola...)

Ama thes anavathmisi kathe 4mino....

Wraio p.x einai to FEAR alla vres mou ena PC pou na to paizei me antializing sta 60 fps...

Enw egw paizw sto 360 mou to Condemned pou exei ti mixani grafikwn tou FEAR edw kai sxedon 1 xrono...

Πίσω
Μπλουζα